Inden vi går videre med Strix XG32UQ fra ASUS, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem.
Specifikationer og features ASUS Strix XG32UQ
Rundt om ASUS Strix XG32UQ
Til at starte med, tager vi et kig på det tilbehør som følger med. Der er ingen tvivl om ASUS vil give kunderne en god oplevelse, når de vælger at købe Strix XG32UQ, for i kassen kommer en lille pose med, som har samlet alle kablerne til skærmen. Hvor vi både får USB, HDMI og Displayport. Ved siden af det har vi strømkablet, nogle skruer til at samle skærmen, nogle manualer og en kalibrerings rapport.
Skærmen er delt op i tre dele, hvor foden består af to. Selve foden har en god bredde, og en god vægt til at kunne holde den store 32” skærm nede. Tårnet sættes fast på foden med to fastmonteret skruer, som sidder på foden. Der er hul i tårnet, til at kunne trække kablerne pænt bagom, og fører dem videre ned bag bordet.
På bagsiden finder vi fem knapper knapper på skærmen. Den nederste er power knappen, hvor den røde er til at tilgå menuen. De andre knapper er blandt andet til at lukke menuen ned og sætte indstillinger på, såsom FPS counter, timer og crosshair.
I bunden finder vi udgangene, DC in til strømkablet, USB udgang, to USB-A indgange, to HDMI, Displayport og til sidst en lyd indgang.
Testen
Det er blevet tid til at teste skærmen, og derfor er den selvfølgelig kommet op på skrivebordet og bliver brugt som min daglige skærm ved computeren.
Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. Fra start så giver XG32UQ så udstråler skærmen bare lækkerhed. Det er nok en af de flotteste skærme, som har været forbi her til test. Billedet står skarpt, og farverne er utrolig flotte.
Menuen er nem at finde, og der er mange muligheder for at indstille skærmen. Selv ved brug af HDR, er det muligt at tilpasse lysstyrken, som jeg normalt oplever værende statisk på andre skærme. Menuen er nem at finde ud af, og der er rigtig mange muligheder for at tilpasse skærmen efter behov.
Uden HDR aktiveret
Med HDR aktiveret
ASUS oplyser at skærmen har 1ms, hvor jeg selvfølgelig har været inde og køre en browser test, som kommer med et resultat på 6,4 ms, hvilket stadig er et pænt resultat, for en UHD skærm med IPS panel.
Uden HDR aktiveretMed HDR aktiveret
XG32UQ gør brug af 10-bit, sammen med HDR600, hvilket også kan ses. De har formået at få farverne rigtig flot frem, og det giver et rigtig flot billede, om det er fordi du spiller, ser en film eller arbejder.
Pris
XG32UQ fra ASUS er ikke kommet til Danmark endnu under testen, men jeg er blevet oplyst om en formodet MSRP på 8999,- DKK
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring XG32UQ fra ASUS, kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Det er blevet tid til opsamlingen af testen på XG32UQ, en skærm som indtil videre er den der vinder med de flotteste farver, som har været forbi til test. Hvis man vælger en skærm med håbet om en dynamisk oplevelse i farver, og kigger efter HDR certificeringen, kan man hurtigt ende med en skuffelse.
Det er de færreste, som ender med at få den oplevelse de gerne vil have, og det gør også at HDR måske ikke skal være salgstricket ved en gamerskærm, men alligevel så vil jeg dog mene i dette tilfælde gør HDR faktisk noget, og hvor jeg normalt har slået HDR fra under en test, endte jeg med at bruge det her. For en af de ting XG32UQ tilbyder, som jeg også tror hjælper på oplevelsen med HDR aktiveret, er man stadig kan justere lysstyrken, hvilket også gør at HDR ikke skaber en kedelig fornemmelse i farverne, udover det så kommer skærmen med muligheden for 600 nits i lysstyrke, hvor vi nærmer os at det giver mening.
Som det tydeligt kan ses på billederne med isterningerne, så er de ikke så meget blå i billedet, men de ender med mere naturtro farver. Så hvis man selvfølgelig er til mere frembrusende farver, så kan HDR på skærmen være lige meget, og her får du også stadig et flot billede, hvor farverne virkelig bliver forstærket.
Med de kommende nye grafikkort på trapperne, så ligger det også op til en skærm som med sin UHD opløsning og en refresh rate på 160hz, står til at kunne blive udnyttet til sit fulde, også på de lidt mere krævende spil, men det kommer jo selvfølgelig med en pris, og selvom XG32UQ ikke er kommet i butikkerne endnu, så vi kan være sikker på prisen, så er den oplyste MSRP på 8999,- DKK noget af en mundfuld for de fleste, og det vil jo også være her mange nok ville vælge et alternativ.
Jeg slutter derfor testen af med at give XG32UQ fra ASUS en score på 9 ud af 10 sammen med Enthusiast Only Award. For det er en skærm som vil få det flotteste billede frem hos dig, og med sine 32” så får du en skærm hvor du både har masser af plads til når du arbejder på computeren, men du vil også opnå et flot og skarpt billede, hvis du gamer. Prisen er selvfølgelig den bærende faktor her, som trækker ned, men på mange måder kan den også forsvares i forhold til mange andre UHD skærme, med +120Hz, for du får også en kvalitetsskærm for de penge.
Pros
Cons
Score: 9 + Enthusiast only