ASUS ROG STRIX XG32UQ: Test

Premium G-sync IPS HDR Gaming HDR600 ASUS UHD FreeSync 160Hz Nvidia 4K XG32UQ Pro STRIX ROG
Teknologien for skærme går utrolig hurtigt, og det føles som om vi kun lige har brudt barrieren med en UHD skærm, som gik over 60 Hz. ASUS er kommet med en ny UHD skærm som tager skridtet videre. Strix XG32UQ kommer med et farverigt IPS panel der kan klare op til 160 Hz i refresh rate. Vi tager et nærmere kig på skærmen fra ASUS, for at se hvad den ellers har at byde på.

Inden vi går videre med Strix XG32UQ fra ASUS, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem. 

Specifikationer og features ASUS Strix XG32UQ

 • Størrelse: 32”
 • Panel: IPS
 • Native Resolution: 3840 x 2160              
 • Refresh Rate: 160Hz 
 • Response Time: 1ms MPRT
 • Color Gamut: 96% (DCI-P3), 130% (sRGB)
 • Peak brightness: 450 nit
 • Peak brightness HDR: 600 nit 
 • Contrast ratio: 1000:1
 • Contrast ratio HDR: 1.000.000:1
 • Display colors: 10-bit RGB
 • Inputs: 2x HDMI 2.1, 1x Displayport 1.4, 1x USB Type-C, 3x USB 3.0
 • Adaptive Sync: AMD Freesync Premium, Nvidia G-sync compatible

Rundt om ASUS Strix XG32UQ

Til at starte med, tager vi et kig på det tilbehør som følger med. Der er ingen tvivl om ASUS vil give kunderne en god oplevelse, når de vælger at købe Strix XG32UQ, for i kassen kommer en lille pose med, som har samlet alle kablerne til skærmen. Hvor vi både får USB, HDMI og Displayport. Ved siden af det har vi strømkablet, nogle skruer til at samle skærmen, nogle manualer og en kalibrerings rapport. 

160Hz HDR ROG Pro Nvidia Premium 4K UHD XG32UQ ASUS IPS STRIX HDR600 Gaming G-sync FreeSync.jpg

Skærmen er delt op i tre dele, hvor foden består af to. Selve foden har en god bredde, og en god vægt til at kunne holde den store 32” skærm nede. Tårnet sættes fast på foden med to fastmonteret skruer, som sidder på foden. Der er hul i tårnet, til at kunne trække kablerne pænt bagom, og fører dem videre ned bag bordet. 

ASUS UHD FreeSync 4K IPS G-sync HDR600 Premium 160Hz HDR Pro STRIX XG32UQ ROG Nvidia Gaming.jpg

STRIX FreeSync Gaming Pro G-sync Premium ASUS 160Hz 4K HDR600 UHD ROG IPS HDR XG32UQ Nvidia.jpg

På bagsiden finder vi fem knapper knapper på skærmen. Den nederste er power knappen, hvor den røde er til at tilgå menuen. De andre knapper er blandt andet til at lukke menuen ned og sætte indstillinger på, såsom FPS counter, timer og crosshair. 

FreeSync Premium G-sync Nvidia Pro UHD Gaming STRIX HDR600 HDR 160Hz ROG 4K IPS XG32UQ ASUS.jpg

I bunden finder vi udgangene, DC in til strømkablet, USB udgang, to USB-A indgange, to HDMI, Displayport og til sidst en lyd indgang. 

HDR600 FreeSync Nvidia G-sync ROG 4K STRIX Gaming 160Hz Premium IPS XG32UQ ASUS UHD Pro HDR.jpg

Testen 

Det er blevet tid til at teste skærmen, og derfor er den selvfølgelig kommet op på skrivebordet og bliver brugt som min daglige skærm ved computeren. 

Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. Fra start så giver XG32UQ så udstråler skærmen bare lækkerhed. Det er nok en af de flotteste skærme, som har været forbi her til test. Billedet står skarpt, og farverne er utrolig flotte.

HDR600 HDR ASUS STRIX Gaming Nvidia FreeSync UHD Pro G-sync 160Hz XG32UQ IPS Premium 4K ROG.jpg

Premium Gaming IPS 160Hz Nvidia ASUS XG32UQ G-sync HDR600 ROG UHD FreeSync Pro STRIX 4K HDR.jpg

Menuen er nem at finde, og der er mange muligheder for at indstille skærmen. Selv ved brug af HDR, er det muligt at tilpasse lysstyrken, som jeg normalt oplever værende statisk på andre skærme. Menuen er nem at finde ud af, og der er rigtig mange muligheder for at tilpasse skærmen efter behov. 

Nvidia UHD 160Hz Premium ASUS STRIX 4K FreeSync Gaming HDR HDR600 IPS ROG XG32UQ Pro G-sync.jpg

Uden HDR aktiveret

ASUS 160Hz IPS Premium Nvidia STRIX G-sync HDR600 4K HDR Pro UHD Gaming FreeSync XG32UQ ROG.jpg

Med HDR aktiveret

ASUS oplyser at skærmen har 1ms, hvor jeg selvfølgelig har været inde og køre en browser test, som kommer med et resultat på 6,4 ms, hvilket stadig er et pænt resultat, for en UHD skærm med IPS panel.  

HDR IPS 160Hz 4K Gaming UHD Premium G-sync ROG XG32UQ STRIX HDR600 Pro Nvidia ASUS FreeSync.jpg

Uden HDR aktiveretHDR600 Nvidia HDR FreeSync Gaming 4K IPS ROG STRIX XG32UQ Pro UHD 160Hz G-sync Premium ASUS.jpgMed HDR aktiveret

XG32UQ gør brug af 10-bit, sammen med HDR600, hvilket også kan ses. De har formået at få farverne rigtig flot frem, og det giver et rigtig flot billede, om det er fordi du spiller, ser en film eller arbejder.   

XG32UQ Premium 160Hz ASUS Nvidia Gaming 4K G-sync ROG STRIX UHD HDR HDR600 Pro IPS FreeSync.jpg

160Hz STRIX Premium HDR600 IPS Gaming ASUS 4K G-sync Pro FreeSync Nvidia HDR UHD ROG XG32UQ.jpg

Pris

XG32UQ fra ASUS er ikke kommet til Danmark endnu under testen, men jeg er blevet oplyst om en formodet MSRP på 8999,- DKK

Pro 4K Nvidia IPS FreeSync ROG HDR ASUS Gaming Premium 160Hz G-sync XG32UQ HDR600 UHD STRIX.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring XG32UQ fra ASUS, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Det er blevet tid til opsamlingen af testen på XG32UQ, en skærm som indtil videre er den der vinder med de flotteste farver, som har været forbi til test. Hvis man vælger en skærm med håbet om en dynamisk oplevelse i farver, og kigger efter HDR certificeringen, kan man hurtigt ende med en skuffelse. 

Det er de færreste, som ender med at få den oplevelse de gerne vil have, og det gør også at HDR måske ikke skal være salgstricket ved en gamerskærm, men alligevel så vil jeg dog mene i dette tilfælde gør HDR faktisk noget, og hvor jeg normalt har slået HDR fra under en test, endte jeg med at bruge det her. For en af de ting XG32UQ tilbyder, som jeg også tror hjælper på oplevelsen med HDR aktiveret, er man stadig kan justere lysstyrken, hvilket også gør at HDR ikke skaber en kedelig fornemmelse i farverne, udover det så kommer skærmen med muligheden for 600 nits i lysstyrke, hvor vi nærmer os at det giver mening. 

Som det tydeligt kan ses på billederne med isterningerne, så er de ikke så meget blå i billedet, men de ender med mere naturtro farver. Så hvis man selvfølgelig er til mere frembrusende farver, så kan HDR på skærmen være lige meget, og her får du også stadig et flot billede, hvor farverne virkelig bliver forstærket. 

Med de kommende nye grafikkort på trapperne, så ligger det også op til en skærm som med sin UHD opløsning og en refresh rate på 160hz, står til at kunne blive udnyttet til sit fulde, også på de lidt mere krævende spil, men det kommer jo selvfølgelig med en pris, og selvom XG32UQ ikke er kommet i butikkerne endnu, så vi kan være sikker på prisen, så er den oplyste MSRP på 8999,- DKK noget af en mundfuld for de fleste, og det vil jo også være her mange nok ville vælge et alternativ. 

Jeg slutter derfor testen af med at give XG32UQ fra ASUS en score på 9 ud af 10 sammen med Enthusiast Only Award. For det er en skærm som vil få det flotteste billede frem hos dig, og med sine 32” så får du en skærm hvor du både har masser af plads til når du arbejder på computeren, men du vil også opnå et flot og skarpt billede, hvis du gamer. Prisen er selvfølgelig den bærende faktor her, som trækker ned, men på mange måder kan den også forsvares i forhold til mange andre UHD skærme, med +120Hz, for du får også en kvalitetsskærm for de penge.  

Pros

 • Utrolig flotte farver
 • 160Hz refresh rate
 • UHD opløsning
 • Flot design
 • Freesync Premium, G-sync kompatibel
 • HDMI 2.1

Cons

 • Pris

Score: 9 + Enthusiast onlyPremium G-sync IPS HDR Gaming HDR600 ASUS UHD FreeSync 160Hz Nvidia 4K XG32UQ Pro STRIX ROG.jpg

Vores partnere