Inden vi går videre med Tempest GP27U fra Cooler Master, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem.
Specifikationer og features Cooler Master Tempest GP27U
Rundt om Cooler Master Tempest GP27U
Inden vi tager et kig på skærmen, skal vi først kigge på det tilbehør som følger med. Vi har de nødvendige kabler til at kunne komme i gang. Vi har både HDMI, Displayport kabel og USB-C til USB-C. Ved siden af det har vi også USB Type-B kabel, til at kunne bruge USB indgangene, strømkabel og nogle manualer.
Skærmen er delt op i tre dele, hvor foden består af to. Den nederste del af foden har en fornuftig bredde, jeg syntes dog ikke den har så meget vægt, hvor det samme er gældende for tårnet. Tårnet sættes fast på foden med én fastmonteret skruer, som sidder på foden. Der er monteret kabelholder på tårnet, til at fører kablerne bag skærmen og ned.
Vi finder kun én knap på skærmens højre bagside I bunden af skærmen, som styre selve skærmens menu, og tænder samt slukker.
I bunden finder vi udgangene, DC in til strømkablet, USB udgang, to USB-A indgange, to HDMI, Displayport, USB-C og til sidst en lyd indgang.
Testen
Vi er nu færdig med at gå rundt om skærmen, og det er blevet tid til selve testen. Derfor er den selvfølgelig kommet op på skrivebordet og bliver brugt som min daglige skærm ved computeren.
Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. En af de helt store salgs punkter på Tempest GP27U, må være deres brug af MiniLED, kombineret med Quantum Dot 4K opløsning.
Det skaber et knivskarpt billede, samt nogle flotte farver. Men selvom HDR bliver aktiveret, så får vi stadig et billede, hvor blandt andet isterningerne stadig har en blålig nuance over sig, vi kan dog stadig se hvordan der bliver skabt lidt ekstra dybde i både isterningerne og hindbærrene, og jeg vil også påstå det er rigtig flotte farver som kommer med HDR aktiveret. Selve lysstyrken kan komme utrolig højt op, og når man ydermere aktivere local dimming, og sætter den på højeste indstilling, så får du en skærm som kan lyse en hel sal op.
Det er med til at give et flot billede, og det gør også du ikke får følelsen af en mørk skærm, hvis du bruger HDR, som nemt kan ske ved nogle computerskærme. Ved siden af det, så har Tempest GP27U også KVM switcher. Hvilket giver dig muligheden for at køre med både en bærbar og stationær til skærmen, og nemt skifte mellem de to enheder. Det gør det til en oplagt skærm, for dem som ønsker at bruge en enkelt skærm til både arbejde og fornøjelse, eller dem som ikke har for meget skrivebordsplads.
Uden HDR aktiveret
Med HDR aktiveret
Uden HDR aktiveret
Med HDR aktiveret
Cooler Master oplyser at skærmen har 1ms, hvor jeg selvfølgelig har været inde og køre en browser test, som kommer med et resultat på 5,7 ms, hvilket stadig er et pænt resultat, for en UHD skærm med IPS panel.
Tempest GP27U har 1.07B farver med Quantum Dot, sammen med HDR1000. Farverne er rigtig flotte og skærmen formår at skabe en god dybde i farverne. Jeg havde dog håbet på et flotte billede ved isterningerne med HDR aktiveret, hvor den blå ville forsvinde mere.
Pris
Jeg har kunne finde en pris på Tempest GP27U fra Cooler Master som lyder på 6990,- DKK. Det er en høj pris, men kigger vi på tilsvarende 4K skærme til gaming, så begynder vi at bevæge os i den rigtige retning.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Tempest GP27U fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Skal du på 4K gamervognen, eller ønsker en 4K skærm, som både kan bruges til arbejde og gaming, så er Tempest GP27U en god kandidat. Du er sikret en god portion teknologi, i form af Quantum Dot, MiniLED, KVM og HDMI 2.1 hvis du er på konsol. Ved siden af det så får du stadig 160 Hz og en flot opløsning med stærke farver og dybde i billedet.
Det er ikke den billigste UHD skærm vi har haft til test. Men kigger vi på de skærme til under 7000 kroner, så er det en rigtig god kandidat. Blandt andet med en HDR1000, som kan ses og mærkes, i forhold til HDR400 og HDR600. Du får de ”nødvendige” ting med i form af HDMI 2.1 og KVM funktion, an på hvordan du skal bruge skærmen, og det gør også den måske finder sin berettigelse, i form af du kan nøjes med at købe en skærm, fremfor at skulle have flere, hvis du både vil have en til arbejde og når du skal game efter fyraften.
Selve designet er ikke noget som er prægende, men flot, neutralt og Cooler Master. De har valgt at tilføje lidt RGB på bagsiden, som skaber lidt ekstra uden at være for meget og styringen af skærmen skal man lige vænne sig til, men fungere fint med den ene knap.
Jeg slutter testen af med at give Tempest GP27U fra Cooler Master en score på 9 ud af 10. Det er som sagt en rigtig god kandidat, og selvom Cooler Master måske ikke er den foretrukne skærm leverandør i de danske hjem, så fortjener de med Tempest GP27U en stærk overvejelse om de skal være det. Jeg føler dog stadig at skærmen har en høj pris, også selvom man får meget med for pengene, og lavede vi en 1:1 med andre skærme i forhold til pris kontra specifikationer, så ville Cooler Master nok også vinde den, men farverne sidder ikke 100% spot on, med HDR. De vinder dog på deres local dimming med MiniLED som fungere rigtig godt, og skaber en rigtig god dybde i farverne og billedet.
Pros
Cons
Score: 9