Asetek går ind i SimSports verdenen!

asetek-simsports-blog-1-big-980x653
Tiden er kommet til at udvide for Asetek A/S, der ønsker at revolutionere Simracing universet med sine egne produkter i Asetek SimSports brandet.

*Denne artikel er lavet i samarbejde med Asetek

Asetek er nok bedst kendt blandt rigtig mange som producent af de vandkølere, som vi finder rundt omkring i mange gamercomputere i dag. Det hele startede for mere end 20 år siden i Brønderslev, hvor kampen for at skabe den bedst ydende computer ledte til skabelsen af VapoChill serien. Efterfølgende kom WaterChill til verden, hvilken igen ledte til skabelsen af de i dag velkendte AIO vandkølere, som vi alle kender. 

Asetek har store samarbejder med blandt andre NZXT, EVGA og ASUS, hvis man skal nævne bare et par stykker af dem. Men der er mange flere, hvilket I kan læse om her, ligesom de også producerer væskekøling til store datacenter-kunder såsom HP og SuperMicro med henblik på at øge ydeevnen, mindske strømforbruget og ikke mindst genanvende spildvarmen fra de enorme datacentre, hvilket reducerer CO2 trykket gevaldigt.

SimSport-Logo-Black.png

Tiden er nu kommet til at udvide forretningsmodellen i Asetek, som netop har annonceret sin indtræden i SimSports området med forretningsgrenen Asetek SimSports. Passionen for mekanik, software og hardware og evnen for at få dem til at spille sammen har ledt til Aseteks indtræden i et fragmenteret SimSports univers.

billede_2021-03-03_193802-300x300.pngHvorfor så SimSports området, vil nogen nok spørge? Kombinationen af de tre hovedelementer går under navnet mechatronics, og sammen med 20 års erfaring indenfor innovation og udvikling i de tre elementer, gør det SimSports til et oplagt emne. En stor personlig interesse i simulatorer hos Asetek, og især racing-simulatorer, førte til de indledende tanker vedrørende den nye forretningsmodel, og en markedsanalyse af de muligheder, som området tilbød på daværende tidspunkt, hvilket blandt andet udgør ufuldendt software og varierende kvalitet af både ydeevne og æstetik gjorde valget ret nemt. Når den eksisterende branche ikke leverer det, som SimSports entusiasterne leder efter, og man har en virksomhed i rivende udvikling fyldt med passionerede ingeniører, software udviklere, der drives af jagten på performance og præcision, så går man all-in på at udvikle sine egne produkter og teknologier, som skal indfri alle ens ønsker på området.

Asetek x UGTasetek_simsport_x_ugt.jpg


Fra beslutningen blev taget gik der ikke længe, før virksomheden Ultimate Game Tech blev en del af Asetek SimSports. UGT startede som ratproducent, hvorefter de gik over til at producere egne LCD displays til SimSports branchen. Ligesom Asetek ønskede UGT også at kombinere kompleksiteten mellem software og hardware for at højne brugeroplevelsen samt -venligheden i racingsimulator verdenen.

Hør Aseteks administrerende direktør og grundlægger, André Sloth Eriksen, fortælle præcis hvor passioneret de er omkring udviklingen af SimSports produkter i videoen ovenfor. Faktisk inkluderer videoen også et lille sneak peak af en prototype af noget af det gear, som de har gang i udviklingen af for ikke at snakke om den eventbil, der er indkøbt og designet til at skulle præsenteret på messer og deltage i faktisk racerløb. 

asetek_simsports_pedals.jpg

Produktudviklingen hos Asetek SimSports er i fuld sving, og henover de næste måneder vil vi få meget mere at se fra Aseteks side. Spring over på hjemmesiden Asetek SimSports og tilmeld jer nyhedsbrevet, hvis I vil have de nyeste opdateringer direkte ind i indbakken.

Vores partnere