GM fremviser fremtidens flyvende køretøj

ces 2021 GM flyvende elektriske køretøj
CES 2021: General Motors har brugt CES 2021 til at slutte sig til den stadig vigtigere eVTOL lufttaxivirksomhed ved at annoncere et batteridrevet personligt fly på det årlige tekniske messe.

I noget der er mere beslægtet med The Jetsons end nogen biler, vi møder på vejene i dag, kan det Cadillac-branded fartøj lette af og lande lodret, har fire rotorer og drives af en 90 kWh EV-motor. Ifølge de frigivne renders og animationerne vil produktet være i stand til at flyve med en hastighed på 56 km/ t.

Den nye GM lufttaxi er stadig i konceptfasen, men det er utvivlsomt ikke sidste gang vi hører mere denne form for rejse i de kommende år.

Vi har allerede set Hyundai og Aston Martin diskutere lignende projekter, og samme dag, som GM annoncerede sin nye idé på CES, så vi også Archer og Fiat Chrysler teame sammen i et forsøg på at komme ind i sektoren.

Rapporter antyder, at Archer / Hyundai-modellen vil have en rækkevidde på 60 kilometer og bruge en 187kWh batteripakke. Det vil også være i stand til at flyve ved en hastighed på 240 km/ t; et betydeligt skridt op fra 56 km/ t for GM-versionen.

Begge modeller er tydeligt rettet mod bymobilitet snarere end langdistancerejser og åbner en måde at både reducere forurening og reducere overbelastning.

 

Source & Image credit:

GM

Vores partnere