Bang & Olufsen lancerer ny Beosound A5

GamFratesi_B&O_20237100
Den nye bærbare Beosound A5 højttaler fra Bang & Olufsen er designet i samarbejde med den dansk-italienske designduo GamFratesi og bygger bro mellem den nordlige og den sydlige designkultur.

To versioner

Beosound A5 fås i to farver. Udgaven i grå aluminium med front i vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ, som leder tankerne hen på en skandinavisk sommerstemning ved havet, mens versionen i sort antracit kombineret med front og håndtag i lækker mørk eg skaber associationer til vinterens fascinerende skovlandskab.

GamFratesi_B&O_20235433.jpg

Designet er tænkt til at passe elegant både indenfor og udenfor, hvor Beosound A5 vil præsentere det ypperste indenfor skandinavisk design.

"Beosound A5 er vores nye high-end bærbare højttaler, der kombinerer Bang & Olufsens mangeårige tilgang til tidløst design med vores vision om lyd til fremtiden," fortæller Michael Henriksson, Vice President of Product Marketing hos Bang & Olufsen og fortsætter:

"Vi er meget begejstrede for vores første samarbejde med GamFratesi – et samarbejde, der har resulteret i to design, som bygger på den skandinaviske æstetik, men med deres helt egen, tydelige design-signatur."


En nyfortolkning af et Bang & Olufsen designikon

Beosound A5 mødes i krydsfeltet mellem bærbar og stationær lyd til hjemmet. Det solide håndtag i eg gør det nemt at tage højttaleren med fra rum til rum, hvor den kan placeres på gulvet, på en hylde eller på et bord.

GamFratesi_B&O_20236655.jpg

Med en IP65-certificering mod vand og støv er det også oplagt at tage Beosound A5 med på store som små eventyr, hvor god lyd skal være din følgesvend. Læg dertil over 12 timers batterilevetid og en trådløs mobiloplader integreret på toppen, og du har Bang & Olufsens til dato mest fleksible højttaler. En højttaler, du kan styre enten via det elegante panel på toppen eller fra Bang og Olufsens app.

Beosound A5_dark_oak.png

"Inspirationen til Beosound A5 kommer fra B&O's ikoniske Beolit-serie, men også fra naturmaterialer, som er synonyme med de farver og teksturer, man finder i den skandinaviske natur," fortæller Stine Gam og Enrico Fratesi fra GamFratesi og uddyber: "Vores designrejse med Beosound A5 har været guidet af mikset af naturmaterialer, lige fra de traditionelle Panama-stråhatte, man engang gik med på stranden, til håndflettede læderdetaljer i danske stole fra 1960'erne, anvendt på eksperimenterende måder."


Kraftig, præcis og bærbar lyd

Højttaleren har et 4-vejs driver setup med fire digitale forstærkere, der tilsammen giver 280 watt effekt, som snildt fylder selv store rum med en dynamisk 360 graders lyd. Beosound A5 består af en 1 x 5,25" bashøjttaler, en 2 x 2" mellemtone og en 1 x ¾ diskanthøjttaler og udmærker sig dermed i lige så høj grad på lyden som på designet.

GamFratesi_B&O_20237259.jpg

Mens den æstetiske inspiration kommer fra Bang & Olufsens Beolit-serie, er teknologien bag Beosound A5 inspireret af hi-fi-højttalerne Beolab 90 og 50. Beamforming-teknologien, der først blev brugt i Beolab-serien, er bragt med til Beosound A5 for at kunne styre lyden med høj præcision. Det skaber en intens lydoplevelse, der rækker langt ud over, hvad man normalt forventer af en bærbar højttaler.

 

Designet til lang levetid

Bang & Olufsen er kendt for deres langtidsholdbare produkter, og her er Beosound A5 ingen undtagelse. Ud over det tidløse udtryk er højttaleren modulært designet, så den nemt kan repareres og dens levetid forlænges i stedet for at blive erstattet af en ny højttaler. Bang & Olufsen vil fremadrettet lancere højttalerens front i nye materialer og farver, så Beosound A5 kan skifte udtryk med tiden og ejerens personlige stil.

Beosound A5 0028 kopier.png

Takket være Bang og Olufsens software-platform, Mozart, rækker levetiden på Beosound A5 ud over det fysiske håndværk og modulære design. Mozart sørger for opdaterede features på tværs af lyd, forbindelse og software-design. Platformen forbinder fortiden med nutidens teknologi og udviklingen af fremtidige Bang og Olufsen-produkter. Dermed kan Beosound A5 udvikle sig i takt med nye teknologier og udfolde storslåede lytteoplevelser mange år ud i fremtiden.


Pris

Den vægt som Bang & Olufsen navnet har inden for både design og lyd, betyder naturligvis, at kan skal til lommerne for at få fingrene i den nye Beosound A5. Nordic Weave versionen lander med en vejledende pris fra 7499 kroner mens Dark Oak versionen starter ved 8299 kroner. Begge to er tilgængelige direkte fra Bang & Olufsen og udvalgte forhandlere fra i dag den 27. april 2023.

Vores partnere