Bedste smart højtalere 2020

2827409_915ef93dcf6a
Alexa, Google Assistant eller Siri? Det første trin i at vælge en AI-bedste-ven er at beslutte, hvilken stemmeassistenteplatform der er den rigtige pasform til dit hjem. Andet trin er at finde den bedste smart højtaler 2020. I denne guide gennemgår vi alle de popuære smart højtalere på markedet, og topper lidt af med nogle alternativer.


Hvad kan smarte højttalere?

Højttalere, der taler til os, har eksisteret i årtier. Højttalere, som vi kan tale med, stadig relativ nye på markedet. Takket være stemmeassistenterne kan du få en smart højttaler, der ikke kun spiller musik, men groft sagt vil gøre, hvad du fortæller den. Smarte højttalere er udviklet til den dialog vi kender mellem mennesker, men de kan fortælle dig om vejret, minde dig om aftaler, kontrollere dine smarte home enheder og tilmed være i stand til at bestille pizza til dig. Det hele startede med Amazon Echo, men der er nu snesevis af forskellige smarte højttalere at vælge imellem, og vi har samlet de bedste i denne guide. Før du vælger en højttaler, skal du dog vælge en stemmeassistent.


Bliv dus med din stemmeassistent

Efterhånden som vores hjem bliver smartere, er Alexa, Google Assistant og Siri blevet vores pålidelige digitale venner, der lever inde i vores enheder, og som agerer på vores stemmekommandoer for at indstille alarmer, spille musik og lære børnene at stave, tænder/slukker lyset, informerer dig om svar på finuerlige spørgsmål. 

I øjeblikket anbefaler vi Alexa til målgruppen, der vil gå i dybden med deres smart home opsætninger, da det er den bedste stemmeassistent, når du arbejder med en bred vifte af smart home enheder. Google Assistant er vores valg for mere grundlæggende brug såsom, musik, spørgsmål, brug af smart højttaler. 

Alexa på Amazon Echo introducerede ideen om en stemmestyret højttaler og er siden blevet føjet til Amazon Fire TV-enheder og nogle tredjepartshøjttalere. Da det startede på en højttaler, troede de fleste oprindeligt på det som en måde at afspille streaming af musik. Efter at Amazon åbnede Alexa for tredjeparter, tilsluttede udbydere af smarte home enheder sig det for at udvide menuen til at omhandle ting som at kontrollere dine lys og termostater med stemmen.

google_home__smartphone_tweak_dk.jpg

Google Assistant og Apples Siri startede som stemmestyrede opkaldsfunktioner på Android telefoner og iPhones. Begge systemer giver dig mulighed for at tage opkald, foretage opkald, afspille musik og besvare SMS på din telefon, hvad enten der er hjemme, på kontoret eller i din bil. 

Apples Siri og Microsofts Cortana er mere begrænset end Google og Alexa. Siri virker med færre telefoner, hjemmeunderholdningsprodukter og smarte højttalere end Alexa eller Google Assistant gør, men kan være en god løsning, hvis du lever efter en Apple-livsstil, og den tilbyder omfattende hjemmeautomatisering via Apple HomeKit. Cortana ser ud til at være stort set glemt, både på telefoner og for smarte højttalere.

Der er også nogle mindre udbredte stemmeassistenter som Samsung Bixby, der findes på visse Galaxy-telefoner. Disse har generelt ikke enhedsstøtte til at være en hel-løsning, men de virker fint på Samsung-smarte enheder (hvoraf der er mange, lige siden Samsung opkøbte SmartThings).

Ud over smarte højttalere kan du bruge din stemmeassistent via smarte skærme. Det er dybest set smarte højttalere med indbyggede berøringsskærme, der visuelt kan vise dig information ud over at fortælle det. 

De inkluderer Amazon Echo Show, Facebook-Portal og Googles Nest Hub.


google_home_touch_tweak_dk.jpg

Flere tv-enheder har også stemmeassistenter, selvom de generelt kan kategoriseres som håndfri. Fire TV- eller Apple TV, kan du henholdsvis få adgang til Alexa og Siri ved at tale i deres fjernbetjeninger, som er udstyret med mikrofoner. Fire TV Cube muliggør stemmestyring uden at røre fjernbetjeningen takket være fjerntliggende mikrofoner, der ligner Echo-enheder. Flere Android TV enheder som Nvidia Shield TV og Sonys tv'er indeholder Google Assistant, der fungerer på samme måde, begge med mikrofonudstyrede fjernbetjeninger og i nogle modeller eller med eksternt tilbehør til håndfri brug.

Hvis du har en smart højttaler og en kompatibelt mediehub, kan du linke dem for at aktivere begrænset håndfri betjening. Ved at parre et Google Home med en Chromecast, kan du fortælle din Chromecast, hvad du vil se. Det samme kan du gøre med Alexa ved at parre en Echo Dot med en Fire TV Stick.

Google Assistant kommer indbygget i alle Android-telefoner, og Siri er at finde på alle iPhones. Det er et stort plus for disse to assistenter. Alexa og Cortana er add-on telefon apps, men de fungerer generelt ikke så problemfrit på telefoner, som de integrerede assistenter gør.


Indretning og stil

Både Amazon og Google tilbyder flere smarte højttalere i forskellige farver, og valgene bliver endnu bedre, når du inkluderer det voksende antal tredjepartshøjttalere på markedet, som i stor udstrækning sigter efter at passe ind i vores hjem, stilmæssigt.

Amazons nyeste Echo har både stof- og træmuligheder, der kan passe ind i en række stilarter, og nyeste Echo Dot og Echo Plus højttalere har stofomslag i sort og hvidt.

nest_hub_setup_app.jpg

Smart højttalere med skærme vinder også mere frem. Amazon Echo Show og Google Hub kan vise tiden, fotos, videoer og forespørgselsresultater på deres indbyggede skærme. Echo Dot og Googles Nest Hub laves også med skærme, og disse giver også et hav af muligheder. Amazons Fire-tablets kan også bruges som Alexa-drevne skærme med deres Show Mode. Fire TV Cube er ikke en god højttaler, men det er en fremragende mediestreamer.

google_home__mini_tweak_dk.jpg

Apple tilbyder kun en enkelt smart højttalermodel, HomePod. En smukt design, der fås i gråt og hvidt.


Tilpasning og tillæring

Amazon og Google kan begge håndtere flere brugerprofiler, og de kan genkende forskellige menneskers stemmer og svare på deres egne tilkoblede konti og historik. (HomePod kan ikke) Siri og Cortana kan endnu ikke håndtere flere brugere.

Når din konto er konfigureret, kan du spørge assistenterne, hvad der er på din kalender. Alexa understøtter iCloud, Gmail, G Suite, Office 365 og Outlook. Google Assistant tager kalender- og placeringsoplysninger fra Gmail, men ikke G Suite-konti. Cortana understøtter Outlook og Office 365. Siri på HomePod kan læse begivenheder, der understøttes af kalender-appen på din iPhone.

Alle stemmeassistenter vil også kunne oplyse dig om lokalt vejr og anden information baseret på adressen på din konto. Og alle fire assistenter giver dig en række nyhedskilder og podcasts med i bagagen.

Alexa er den eneste assistent, som du kan ændre opvågningsord på. Du kan referere til smart højtaleren som "Alexa", "Echo", "Amazon" eller "Computer", hvilket kan være nyttigt, hvis du har et familiemedlem ved navn Alexa (eller Echo, for den sags skyld). Siri og Google Assistant kan konfigureres til enten mandlige eller kvindelige stemmer, mens Alexa kun er kvindelig.


Timere og lister

Alle stemmeassistenterne kan indstille timere og alarmer og lave navngivne lister (som for eksempel. Indkøbsliste/Huskeliste/ToDo liste). Med Alexa og Google Assistant kan du dele indkøbslister mellem konti. Alexa. Google og Siri kan også indstille flere navngivne timere, hvis du har brug for det.

Alexa's lister synkroniseres med Any.do, AnyList, Cozi og Todoist. Googles system synkroniseres med OurGroceries og Todoist. Cortanas lister synkroniseres med Wunderlist. Siri bruger Apples Påmindelses-app.


Hjemmunderholdning

Alexa, Google Assistant og Siri kan alle bruges til at kontrollere et tv eller et hjemmeunderholdningscenter med den passende hardware-tilføjelse (en Amazon Fire TV-enhed til Alexa, en Chromecast eller Android TV til Google Assistant og en Apple TV til Siri). Amazon Fire TV Cube fungerer endda som sin egen Alexa-kontrollerede universelle fjernbetjening, dækket af infrarøde sendere til at samarbejde med omgivende enheder. Det er let at søge efter streamingindhold og styre afspilning, og nogle tv-kontroller som lydstyrkejusteringer er også tilgængelige.

Hvis du vil have mere kontrol over dit hjemmeunderholdningssystem, fungerer Alexa og Google Assistant med Logitech Harmony Hub for at kontrollere næsten ethvert TV, mediestreamer, Blu-ray-afspiller, A / V-modtager eller enhver anden enhed med en infrarød fjernbetjening. For Siri-integration skal du en ofte tung og forvirrende vej via If This Then That (IFTTT) og SMS-kommandoer for at få noget til at virke uden for selve Apple TV. Cortana kan underligt nok ikke engang styre Xbox One med fjernadgang, selv når hvert system har sin egen Cortana-implementering.

Alexa / Fire TV-integrationen er virker som en drøm, og du kan få en Fire TV-stick under 500 kroner. Medmindre du er et Apple TV entusiast, er det sandsynligvis den bedste tilgang for de fleste.


Hold styr på dit smarte hjem

Alexa, Google Assistant og Siri kan stort set styre enhver smart home enhed i dag. I Alexa- og Google-apps og med den nye Siri-genvejsfunktion, kan du konfigurere rum i husstanden på flere enheder til kontrol og opsætte flertrinsrutiner som "Jeg forlader huset” ”Tænd for lyset” ”Sænk temperaturen”, listen er næsten uendelig. 

Amazon Echo Plus og Echo Studio tilføjer en Zigbee-radio til styring af kompatible produkter, men de matcher ikke helt en dedikeret smart home hub. Alexa-appen mangler funktionerne i de dedikerede producent-apps, og hvis du vil bruge disse apps, har du brug for producentens hub. 

For eksempel kan du styre lysstyrken, men ikke farven på Philips Hue-pærer i Alexa-appen, og du kan oprette grupper af pærer, tænde og slukke dem, men ikke ændre deres lysstyrke som en gruppe (du kan foretage disse ændringer med stemme, bare ikke i appen).

google_home_lights_plug_tweak_dk.jpg

Derudover fungerer Echo Plus og Studio ikke med Z-Wave produkter, såsom Schlage smart låse. Samsung SmartThings og Wink hubs understøtter både Zigbee og Z-Wave. Hvis du først og fremmest bruger Wi-Fi-baserede, hubless smarte home enheder, vil stort set enhver Echo-enhed være i stand til at løse opgaven for dig.

Hvis du vil bruge Siri til at kontrollere dit smarte hjem, skal du sikre dig, at dine smarte home enheder, du køber, er HomeKit-kompatible, og at du har en HomePod, iPad eller Apple TV, du kan bruge som hub. Du vil derefter være i stand til at oprette rum, grupper og flertrins-rutiner og kontrollere dine enheder eksternt, men kun fra iOS. Apples Home-app er veludført, men du skal være all-in med Apple for at den skal fungerer optimalt.


Telefonopkald

Alle stemmeassistenter lader dig foretage telefonopkald fra din smart højttaler. HomePod kan bruges som en højttalertelefon til din telefon, men du skal starte opkaldet på din telefon først.


Internetforespørgsler

Til informationssøgning, er Google Assistant er den bedste mulighed for gratis internetforespørgsler og generelle spørgsmål, efterfulgt af Cortana og Siri. Dette er en stor svaghed ved Alexa, selvom Alexa bliver bedre med tiden.

Google Assistant er den bedste til områder som opskrifter. Alexa har flere opskrifts funktionaliteter, du kan aktivere. Google Assistant kan trække data fra AllRecipes, og indlejrer pauser, så du har tid til at gennemføre hvert trin. Cortana og Siri læser ikke opskrifterne højt - Cortana har en opskriftfærdighed, men det kræver en Windows-enhed med en skærm koblet på, for du får noget brugbart ud.

Hvis du beder din assistent om at spille spil, foreslår Alexa og Cortana trivia-quizzer. Siri resulterer i spil via Apple App Store. Google tilbyder typisk festspil, som Stoleleg med videre. Disse stemmestyringsassistenter er også habile joke-leverandøre.


Tredjepartsfærdigheder

Amazons stemmeassistent-økosystem er blevet spækket med titusinder af tredjeparts "færdigheder", og Amazon har faktisk et katalog over dem på deres hjemmeside. Disse færdigheder kan gøre alt fra at vise, hvor meget du har på din bankkonto, informationer om dit favorit fodboldhold til at spille spil og synge sange. Du skal dog selv søge efter de færdigheder, du ønsker, og bruge den meget specifikke syntaks, de vil have dig til at bruge, eller fejler stemmestyrringsassistenterne oftest. 

Google Assistant har færre færdigheder, men rækken af skills er støt voksende. Du kan tjekke Googles færdigheder (som kaldes "actions") i det deres webbaserede bibliotek.

Siri og Cortana har begge meget få tredjepartsevner. 


Smarte højttalere og lydkvalitet

For den bedste lydkvalitet kan du få en stemmeaktiveret Sonos-, Harman-, Sony- eller JBL-højttaler. Eller du kan kigge i retning af Google Nest Mini eller Amazon Echo Dot og koble den til en bedre højttaler. Echo Dot har en 3,5 mm lydudgang til dette formål, mens Google Nest Mini kan parres via Bluetooth- eller Google Cast-kompatible højttalere.

Alle smarte højttalere kan afspille musik fra din telefon, men du udnytter bedre deres potentielle på denne front, ved at koble dem til en cloud-tjenester. Husk at tjekke, hvilke tjenester hver enkelte smart højtaler understøtter.

Google, Alexa og Siri understøtter alle lyd i flere rum. Amazons ESP-funktion sørger for, at kun den nærmeste højttaler reagerer og giver dig mulighed for at spille musik på tværs af dit husstand. Apples nye AirPlay 2-teknologi gør det muligt for HomePods og en række tredjeparts-kompatible højttalere at fungere som multi-room lydsystemer. Google højttalere understøtter lyd med flere rum, men hvis du har en telefon i rummet knyttet til en anden Google-konto, vil både den og højttaleren svare, når du siger: "Hey Google"

Google Nest Mini og Amazon Echo Dot har begge gjort stærke fremskridt i lydkvaliteten, men de kan stadig ikke rigtig fylde rummet med sprød lyd, og er ikke helt gode nok til at være primære musikhøjttalere. Som nævnt kan du bruge dem til at kontrollere bedre kvalitets-højttalere. Echo Studio skiller sig lidt ud på den positive side med hensyn til lyden.


Den rigtige smart højttaler til dig

Lige nu anser vi Amazon og Google for at være bundet med hensyn til smarte højttalerøkosystemer. Amazon har flere tredjepartsfærdigheder og et bredere udvalg af smarte hjemmeprodukter til rådighed, men Google er indbygget i alle Android-telefoner og har bedre forståelse for naturlige sprogforespørgsler. Echo Dot er den bedste nem adgang til Alexa økosystemet; Hvis du vil have en Alexa-drevet højttaler til alle formål, er den almindelige Echo et godt kompromis. Hvis du leder efter en højttaler i høj kvalitet, er Echo Studio og Google Home Max blandt de bedste markedet kan tilbyde.


Vores anbefalinger til smart højtalere

Her under lister vi i vilkårlig rækkefølge produkter på markedet, som vi mener du skal kigge i retning efter.

Google Nest Mini

07_nest_mini_google_assistent.jpg

Google Nest Mini er den mest budgetvenlige Google Assistant smarthøjttaler, du kan købe, men den tilbyder næsten ingen forbedringer i forhold til den tidligere model.

Godt:

- Pris.

- Lille

- Nem at komme igang med

Knap så godt:

-  Ingen væsentlige ændringer i forhold til Google Home Mini

- Svag bas og mellemtone.


Google Nest Mini 2 koster dags dato 349 kroner.


Apple HomePod 

HomePod.JPG

HomePod udmærker sig som en højkvalitets smarthøjttaler til at lytte til Apple Music, men stier bag Amazon og Google, når kommer til kort, når det handler om  stemmestyring.

Godt:
- Lækker lyd til pris og fysiske dimensioner. lydydelse med rig, fuld bas.

-  Justerer lyden i henhold til dit rums akustik

-  Visuelt flot design.

Knap så godt:

- Ingen Bluetooth-streaming

- Ingen aux input

- Ingen stemmestyring for ikke-Apple-musiktjenester

Apple HomePod koster dags dato omkring 2500 kroner.


Amazon Echo Flex 

2827409_915ef93dcf6a.jpg

Amazon Echo Flex er en lille lækker plug-in-højttaler, der giver dig mulighed for at tilføje Alexa stemmeassistentfunktioner til ethvert rum i huset.

Godt:

 - Billig

- Nem og intuitiv konfiguration

- Fuldt funktionelle Alexa stemmefunktioner.

Knap så godt:

- Lyden kunne være bedre

Amazon Echo Flex kan dags dato findes til omkring 700 kroner.


Sonos One (Gen 2) 

sonos-one-gen2.jpg

Multi-room lyd med fleksibel stereo og surround konfigurationer. Kraftig lyd til dens størrelse. Tilbyder både Amazon Alexa og Google Assistant stemmeassistenter. Understøtter AirPlay.

Godt:

- Multi-room lyd med fleksibel stereo og surround-konfiguration

-  Super lyd til dens størrelse

- Tilbyder både Amazon Alexa og Google Assistant stemmeassistenter.

- Understøtter AirPlay.


Knap så godt:

- Lyd kan forvrænge ved de øverste lydindstillinger

- Ingen Bluetooth eller kabelforbundne lydforbindelser.


Sonos One (Gen 2) kan findes dags dato til omkring 1700 kroner for en enkelt. Stereo versionen koster omkring 3300 kroner.


Google Home Max

Google home max.JPG

Google Home Max er den første smarte højttaler, hvor vi rent faktisk får en super lækker lyd fra.

Godt: 

- Fantastisk lyd

- Fungerer rigtig godt som en monohøjttaler eller som en del af et hjemmelydsystem

- Attraktivt design for mange

Knap så godt:

- Kan virke bas-tung


Google Home Max koster dags dato omkring 2100 kroner.


Amazon Echo Studio 

61FPZMMCqzL._AC_SX425_.jpg

Med overraskende gennemarbejdet Dolby Atmos-kompatibel retningslyd leverer Amazons Echo Studio lige så meget kvalitet og lyd smarte højttalere, der koster dobbelt så meget.

Godt:

- Fremragende værdi til størrelsen og effekten

- Høj, klar lyd. retningsbestemt lyd kan virkelig mærkes


Knap så godt:

- Kræver Amazon Music HD for at lytte til full 3D-HD-musik.

Amazon Echo Studio kan dags dato findes omkring 4500 kroner.


Amazon Echo (3. generation) 

Echo Dot 3 gen.JPG

Tredje generation af Amazon Echo smart højttaler er dybest set bare en mere budgetvenlig Echo Plus, takket være nogle mindre kompromiser, som du næppe vil bemærke under brug.

Godt:

- Kraftig, velafbalanceret lyd til størrelse og pris

Knap så godt:

- Alexa kan være lidt bøvlet sammenlignet med Google Assistant.

Amazon Echo (3. generation) kan findesdags dato til omkring 350 kroner.


Der findes naturligvis mange alternativer til ovenstående på markedet. Disse vil vi løbende lave andre opsamlinger på. 


source & Image credit:

Amazon, Google, Sonos, Apple