Blue Yeti X: Test

USB-Microphone Stereo Yeti Blue retningsbestemt X kardioid microphone Multi-pattern Logitech Tovejs
Det er ved at være lang tid siden vi har haft besøg fra Blue. Alligevel har en af deres mest populære modeller fundet vej til test bordet, vi skal tage et nærmere kig på Blue Yeti X, en mikrofon som bringer mange fede features med sig, som gør den relevant for både streamers, podcasters og mange andre.

Inden vi kaster os ud i selve testen, skal vi have et kig på specifikationerne af Blue Yeti X

Specifikationer Blue Yeti X 

 • 4 Blue-Proprietary 14mm kondensmoduler
 • Pickup Pattern: Kardioid, retningsbestemt, Tovejs, Stereo
 • Resolution: 24-bit
 • Sample Rate: 48kHz
 • Frequency Response: 20 – 20000Hz
 • Sensitivity: -34dB
 • Max SPL: 122dB
 • Signal to noise Ratio: 57dB
 • USB-A til Micro-USB
 • Knapper: Gain, mute, pattern

Rundt om Blue Yeti X

Blue Yeti X kommer i en blå æske, med hvid og orange kant. På fronten er der et billede af selve mikrofonen, ovenover har vi teksten ”For Creating and Streaming.” Under teksten er der en masse ikoner, for blandt andet Youtube, Discord, Twitch, og mange flere. 

kardioid Multi-pattern Logitech Tovejs microphone Yeti X Blue retningsbestemt Stereo USB-Microphone.JPEG

På bagsiden får vi nogle nøglefunktioner. Blue Yeti X gør brug af et four-capsule design, brug af Blue Vo!ce software og knappen har flere funktioner indbygget. 

USB-Microphone kardioid Yeti microphone Tovejs Blue retningsbestemt Multi-pattern Stereo Logitech X.JPEG

Får vi pakket alt ud, er det ikke fordi vi bliver mødt af så meget. Udover selve mikrofonen medfølger en USB-A til Micro-USB ledning og nogle manualer. 

Yeti Tovejs Blue X microphone Multi-pattern USB-Microphone retningsbestemt Stereo kardioid Logitech.JPEG

Blue Yeti X er en kombination af sort, med krom detaljer på kanten. Den er i den store ende af skalaen, og er nok også en af de største mikrofoner som har været til test her. På fronten har vi Blue logo, sammen med en knap nedenunder. Knappen kan indstille gain på mikrofonen, ved at dreje på den. Ved tryk kan den mute/unmute. Ved at holde knappen inde i 2 sekunder, bringer den dig videre til flere justeringsmuligheder. Hvis du gør brug af mikrofonens jackstik til dit headset, kan du her indstille hvor meget af dig selv du kan høre. 

Logitech retningsbestemt X Multi-pattern microphone kardioid USB-Microphone Stereo Tovejs Blue Yeti.JPEG

På bagsiden har Blue Yeti en knap til justere hvilken ”Pattern” som skal bruges. Det er muligt at vælge imellem: Kardioid, retningsbestemt, Tovejs, Stereo, som afhænger af hvordan mikrofonen skal bruges. 

Blue USB-Microphone Stereo kardioid Yeti X Multi-pattern retningsbestemt microphone Logitech Tovejs.JPEG

Det medfølgende kabel er USB-A til Mikro-USB. Normalt ville jeg ryste på hovedet af dette i 2022, men da mikrofonen trods alt er fra 2019, kan vi heller ikke forvente de var klar til USB-C på det tidspunkt. Ledningen har en fin længde og kan nemt føres rundt, selv ved brug af mikrofonarm. 

Logitech Tovejs X Multi-pattern kardioid Yeti microphone Stereo retningsbestemt Blue USB-Microphone.JPEG

Testen

Da Blue er en del af Logitech, er det også Logitech G Hub, som skal bruges til eventuelt at lave indstiller på mikrofonen, som den ikke selv kan klare. Den første menu, er selve Blue VO!CE indstillinger, som omhandler mikrofonen, med mulighed for equalizer og signalrensning. 

Logitech X microphone USB-Microphone Blue retningsbestemt kardioid Yeti Stereo Multi-pattern Tovejs.png

Multi-pattern retningsbestemt X microphone Blue Tovejs Logitech USB-Microphone Yeti kardioid Stereo.png

Næste menu er effekter, som giver dig mulighed for at teste mikrofonen eller ændre hvordan din stemme lyder. 

kardioid Tovejs microphone Yeti Logitech USB-Microphone retningsbestemt X Stereo Blue Multi-pattern.png

Den sidste menu er NVIDIA, hvilket giver dig muligheden for at bruge NVIDIAS avancerede AI-styrede filter, til at fjerne støj og ekko. 

Yeti microphone Logitech retningsbestemt Blue Multi-pattern X Stereo USB-Microphone kardioid Tovejs.png

Jeg har fået tilsluttet mikrofonen til computeren, og fået sat mikrofonen på en boomarm. 

Under egenskaber på mikrofonen har jeg fået indstillet formattet til at være 24 bit, 48kHz, som er den højeste indstilling for mikrofonen. 

Lydtest af Blue Yeti X


kardioid Tovejs Yeti Blue Stereo retningsbestemt USB-Microphone Multi-pattern X microphone Logitech.JPEG

Pris

Jeg har kunne finde Blue Yeti X med et prisskilt på 979,- DKK. 

Yeti kardioid Logitech X microphone USB-Microphone retningsbestemt Tovejs Stereo Blue Multi-pattern.webp

Hvis du vil læse mere om Blue Yeti X, kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte testen af Yeti X fra Blue. Selvom mikrofonen er ved at have været på markedet i nogle år, så har den stadig meget at byde på, og jeg vil også mene den stadig kan følge med mod mange af de andre på markedet. Yeti X har et flot design og skiller sig som sådan ikke ud på den front, andet end sin størrelse, som gør den fylder lidt mere end mange andre. Den har også en masse hardware i sig, som kræver noget plads, og med mulighed for at bruge flere forskellige ”Pickup patterns” gør det også mikrofonen i sig selv, kan bruges til flere ting end bare at placere den foran din mund. Den er nem at sætte op, og ved at Logitech har samlet Blue i deres egen software, gør også du ikke skal til at have endnu et program installeret, hvis du i forvejen har noget fra Logitech. 

Yeti X har de nødvendige indstillinger on the go på mikrofonen. 

Yeti X har en pris på omkring 1000 DKK, og det kan godt virke som en høj pris for en mikrofon, som er fra 2019, men når vi ser på hvad den tilbyder, og hvilken lyd den giver, så kan den nemt forsvare sin nuværende pris. 

Selve testen viser også hvordan mikrofonens lyd kommer klart og tydeligt igennem. Den formår altså at komme med en lyd som matcher eller er bedre end de mikrofoner, som har været til test i nyere tid. 

Jeg slutter testen af med at give Yeti X fra Blue en score på 9 ud af 10, sammen med ”Great product” Award. Samt et håb om at Blue snart opdatere deres Yeti X, med et håb om mere moderne teknologi til at opnå nye højder for hvad en USB mikrofon kan levere. Yeti X kommer med alt det som forventes af en mikrofon og lidt mere til, det eneste som kan virke som et problem er den store størrelse. Blue Yeti X giver rigtig meget for pengene, og du vil ikke blive skuffet. 

Pros

 • Flot design
 • God lyd
 • Nem opsætning
 • Knap til Gain
 • Knap til mute
 • Flere ”pickup pattern”
 • Pickup pattern kan indstilles på mikrofonen
 • Software kan det nødvendige + lidt ekstra
 • Pris

Cons

 • Størrelse 

Score: 9 + Great Product

USB-Microphone Stereo Yeti Blue retningsbestemt X kardioid microphone Multi-pattern Logitech Tovejs.JPEG

Vores partnere