UE WONDERBOOM 2 Bluetooth Højttaler

wonderboom-feature4-desktop.png.imgw.1200.1200
Ultimate Ears har videreudviklet deres lille håndgranat af en højttaler. Nu er den endnu vildere, og hvis det ikke er nok, kan man tilslutte en ekstra.

Ultimate Ears (herefter UE) laver nogle af markedets bedste trådløse højttalere. Deres lille håndgranat af en højttaler hedder WONDERBOOM, og den er nu kommet i en endnu bedre version kaldet WONDERBOOM 2. Der er kommet ekstra features til, og længere spilletid samt bedre vandtæthed.


ultimate_ears.jpg


Specifikationer / Features:

Dette bliver mere en feature liste, end det bliver en liste over specifikationer, for UE har ikke lige givet en decideret liste. Så her er de features, som er værd at vide om WONDERBOOM 2. Som man kan læse, så vejer den lige knap et halvt kilo, og den trådløse forbindelse er op til 33 meter i fri luft. Der er to 40 mm højttalere, og den har et maksimalt lydtryk på hele 86 dBC, som jeg skal hilse og sige er ret meget.

360° SOUND

Maximum sound level: 86 dBC (standard mode) and 87 dBC (OUTDOOR BOOST mode)
Frequency range: 75 Hz – 20 kHz
Drivers: two 40 mm active drivers and two 46.1 mm x 65.2 mm passive radiators.

POWER

Rechargeable lithium-ion battery for up to 13 hours of battery life between micro-USB charges.
Charge time: 2.6 hours (with BC1.2 compliant adapter)

WIRELESS CAPABILITIES

Connect up to 2 source devices simultaneously, wirelessly play (stream) music from either one. Wirelessly play (stream) to 2 WONDERBOOMs from one source. Mobile range - 100 ft

COMPATIBILITY

For audio playback: smartphones, tablets, and other devices that support Bluetooth® [Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)]

WIRELESS RANGE

Mobile range for music playback is up to 33 m (100 ft)

DIMENSIONS

Height (104 mm) diameter (95.3 mm) weight (420 g) (speaker only)

WARRANTY

2-YEAR Limited Hardware warranty


Wonderboom-features.jpg

Indpakningen.
Kassen man modtager er en fin lille kasse med masser af illustrationer og features printet udenpå.

UE_WonderBoom2-SQ-box.JPG

Når man trækker omslaget af kassen, kan man åbne til højttaleren. På indersiden af låget er forklaret hvordan man bruger de forskellige knapper.

UE_WonderBoom2-SQ-box-open.JPG

I kassen finder vi udover selve højttaleren, også en brugervejledning, et USB kabel til opladning og en garantibeskrivelse.

UE_WonderBoom2-SQ-content.JPG

Rundt om WONDERBOOM 2
På fronten ser vi et par knapper, som er ret kendetegnet ved UE højttalere, nemlig et par store volumen knapper. De er ikke til at tage fejl af, og man ved godt hvad de skal bruges til.

UE_WonderBoom2-bottons.JPG

På toppen har vi 3 knapper. To med lys i, og en rund i midten. Midterknappen er betjeningen, hvor man kan starte og stoppe afspilningen, samt skippe nummer og koble en ekstra højttaler på. Knappen mod fronten (den med stregen) er tænd/sluk knappen og knappen mod bagsiden (den med prikken) er bluetooth knappen.

UE_WonderBoom2-top.JPG

Bag på toppen har vi en løkke til, at hænge højttaleren i. Der er desværre ikke nogen ekstra karabinhage med i pakken, så med mindre man har en knage af en eller anden slags, så må man ud og købe sådan en.

UE_WonderBoom2-hanger.JPG

I bunden af højttaleren har vi faktisk også en knap. Det er knappen til udendørs afspilning. Den giver højttaleren et ekstra boost, og ændrer lidt i selve lyden (skruer umiddelbart lidt ned for bassen) Det skulle være godt, når man vil spille højt udenfor.

UE_WonderBoom2-bottom.JPG

Det er også her i bunden vi finder opladningsporten. Det er et dæksel med gummipakning, så højttaleren er vandtæt når det er sat på plads. det er et standard mikro USB stik, så man kan bruge alle normale mobil opladere.

UE_WonderBoom2-connector.JPG


Lyset.
Der er lys i nogle af knapperne, så man kan se hvad der sker. Det er nemt at se i dagslys, så man er ikke i tvivl. Stregen er power lyset, som lyser når højttaleren er tændt. Prikken er bluetooth lyset, som blinker når der IKKE er forbindelse til en enhed. På den måde bliver man lige advaret om, at der ikke er forbindelse.

UE_WonderBoom2-light_top.JPG

Under højttaleren er der også lys i træet som fortæller, om udendørs funktionen er aktiveret eller ej.

UE_WonderBoom2-light_bottom.JPG


Testen.
Selve produktet er jo ganske simpelt. UE - WONDERBOOM 2 er en trådløs bluetooth højttaler uden de store dikkedarer.

Forbindelsen til højttaleren foregår som med alle andre bluetooth enheder ved, at man parrer sin smartphone med enheden. Det er super nemt, man trykker på bluetooth knappen, og så er man på i løbet af ingen tid.

Jeg er simpelthen imponeret over, hvor meget lyd man kan presse igennem sådanne en lille sag. Den spiller ufatteligt højt, og tilmed i super god og overbevisende kvalitet. Man kan selvfølgelig få den til at forvrænge lyden, hvilket ikke lyder specielt godt. Men der skal virkelig meget til før den gør det. Jeg nåede kun dertil i forbindelse med test, men i langt de fleste tilfælde vil man slet ikke komme derop i lydstyrke.

Alle knapper på højttaleren er knapper, som er gemt under gummi. Man skal trykke på dem, så der er ikke noget med touch, hvilket jeg bestemt godt kan lide. Touch har det med at fejle, så snart der vand involveret. Og denne højttaler er jo bygget til at være med ved vandet.

Størrelsen på WONDERBOOM 2 er perfekt til tasken. man kan have den med alle steder uden problemer. Det eneste jeg manglede var en karabinhage af en eller anden slags, så jeg nemt kunne hænge den op et eller andet sted, eller sætte den fast på min taske eller sågar i mine bukser. Den må man selv ud og købe, hvis man vil have den hængende.

Jeg testede batteri tiden, og satte den til at spille. Jeg havde faktisk ikke sikret mig den var fuldt opladet, men til trods for det, spillede den godt 18 timer ude i haven som lidt afslapningsmusik imens vi gik og arbejdede. Det var imponerende længe til trods for, at den ikke var frisk opladet. Det var heller ikke specielt højt, men passende til musik i haven i et villa kvarter, så man ikke generede naboerne.

Jeg har selvfølgelig også testet udendørs funktionen, men den er jeg ikke så stor fan af må jeg indrømme. Den ene dBC er faktisk i overkanten, og det presser højttalerne lige lovlig meget. Det justerer også på lyden, så der er knap så meget bas, og det fjerner bare lidt af kvaliteten fra lyden. Så jeg vil foreslå, at man holder sig til standard lyden, med mindre man skal spille op til udendørs fest eller spille for en større skare mennesker.

Prisen
Prisen på WONDERBOOM 2 er i skrivende stund 799 DKK i diverse online shops. Man får rigtig meget højttaler for pengene, og til trods for, at den er lille spiller den fantastisk godt og højt. Bestemt alle pengene værd.


Konklusion

UE laver nogle fantastiske højttalere. De spiller super godt, der er en god dybde i dem, samtidig med de har et eksklusivt design og en form der er nem at håndtere.

Jeg er mildt sagt imponeret over WONDERBOOM 2. Den spiller fantastisk, og man kan nu sætte den sammen med en ekstra for den ultimative fest. til trods for størrelsen, kan et par stykker af disse to enheder sagtens spille op til en god fest i nogle timer. Det er fantastisk.

Højttaleren er vandtæt, hvilket er super fedt. Så skal man ikke tænke over det når man er ved vandet eller poolen. Den virker utrolig robust, og stoffet på ydersiden sidder godt fast og virker til at være nemt at gøre rent. 

Knappen til udendørs lyd, kunne jeg dog sagtens undvære. Den har jeg umiddelbart ikke behov for, og den ændrer lyden, men desværre ikke til det bedre efter min mening.

Så er der den lille løkke til, at hænge højttaleren op i. Der mangler UE at ligge en karabinhage med, så man kan hænge den fast forskellige steder. den skal man desværre selv ud og finde.

En sidste ting, som jeg personligt elsker er, at man ikke kan foretage opkald igennem højttaleren. Hvis telefonen ringer, så stopper musikken, og man kan tage telefonen. Det kan selvfølgelig være irriterende, hvis telefonen ringer hele tiden midt i festen. Men det må man leve med. Jeg ved faktisk ikke om man både kan høre musik og foretage opkald på samme tid på en telefon.

Godt:

- Fantastisk lyd
- Ikke forbindelse til opkald (for nogen)
- Vandtæt
- Nem at betjene

Mindre godt:

- Udendørs funktion (Ændrer lyd)
- Manglende karabinhage
- Ikke forbindelse til opkald (for nogen)


Når man lægger det hele sammen i en stor pulje. Prisen og kvaliteten og de funktioner højttaleren tilbyder. Så havner jeg på et flot 9/10 score med en Editors Choice award. Denne højttaler vil jeg meget gerne eje selv, og kan bestemt godt anbefale den til andre.