ASUS ROG Delta S Animate: Test

AniMe ASUS Delta Animate S ROG Gaming Headset Matrix 50mm LED
ASUS er kommet med en tilføjelse til deres Delta serie inden for headset. Headsettet har fået et mindre opløft i udseendet, men kommer stadig med samme form og overordnet design som vi kender det fra andre ROG Delta modeller. Vi skal tage et kig på om et nyt design, er det eneste som ASUS har gjort ved headsettet, om der er mere bag ved af opgraderinger. Vi tester ASUS ROG Delta S Animate.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Specifikationer på ASUS ROG Delta S Animate

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 40.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm – Neodymium magnet
 • Lydkontrol på headset: Mic mute, lydstyrke, styring af lys
 • Stik: Fastmonteret
 • Hi-Fi DAC: ESS 9281 Pro
 • Hi-Fi Amp: ESS 9281 Pro
 • Kanaler: Stereo og Virtuel 7.1
 • Vægt: 310 gram
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4, 5, Nintendo Switch og smartphones

Rundt om ASUS ROG Delta S Animate

ROG Delta S Animate kommer i en sort kasse, med de røde farver som matcher deres ROG logo. Vi har på fronten billede af Delta S Animate, sammen med teksten i bunden. Oppe i venstre hjørne har vi ROG logoet, og i modsatte hjørne en masse labels som viser at headsettet fungere sammen med Playstation 5 og har certificeringer til Discord og Teamspeak. 

Gaming Headset Animate ROG LED 50mm Matrix ASUS S AniMe Delta.jpg

På bagsiden får vi flere nøglefunktioner omkring headsettet. Udover at den kan bruges til computer, så kan den også bruges på blandt andet Nintendo Switch og Playstation. Den kan dog ikke bruges sammen med Xbox. Headsettet bruger ESS 9281 DAC og har AniMe Matrix display på kopperne som kan styres via software. 

S Gaming 50mm AniMe Headset Delta LED Matrix ASUS Animate ROG.jpg

Kassens indhold byder på selve Delta S Animate, med fastmonteret ledning til USB-C. Der medfølger også et ekstra kabel fra USB-C til USB-A, en mikrofon som kan monteres, ørekopper i stof og selvfølgelig manualer.

Headset Gaming ROG 50mm S Delta Matrix Animate ASUS LED AniMe.jpg

ROG Delta S Animate er sort, og byder på et overordnet stilrent design. På kopperne har vi små huller, som er til de små LED, som danner den AniMe Matrix som kan bruges til illustrationer. På kopperne har vi også ROG logo i meget diskret grå, så den næsten ikke kan ses. Puderne som sidder på headsettet er i kunstlæder, det samme er gældende for bøjlen. 

Delta Gaming S ASUS Matrix ROG 50mm LED Animate AniMe Headset.jpg

Kopperne er store, og har god plads til ørerne. Fremfor den mere runde form, er de blevet mere ”formstøbte” efter et øre. De monteret puder i kunstlæder, skulle give en mere isoleret lyd, samt nemmere rengøring. Hvor stofpuderne giver mere komfort i form af luft til ørene.

LED ASUS Matrix S Animate Headset 50mm Delta ROG Gaming AniMe.jpg

På venstre kop har vi mulighed for nogle få indstillinger på headsettet. Først har vi en knap som har tre indstillinger, den første er så LED på kopperne er sluttet, den næste er AniMe Matrix, hvor den sidste er lyd fra mikrofonen. Ved siden af kan vi indstille lydstyrken og mute mikrofonen. 

ASUS 50mm Headset Matrix LED ROG Delta Gaming S AniMe Animate.jpg

Mikrofonen kan monteres ved behov. Den har AI Noise canceling og en dedikeret processor til at reducere over 500 millioner for typer af baggrundsstøj. Almindelig støj så som tastatur og museklik bliver reduceret med 95%. 

50mm ASUS Headset Animate LED Gaming Delta ROG AniMe S Matrix.jpg

Gaming Matrix LED ROG ASUS AniMe S Animate Headset Delta 50mm.jpg

Softwaren – ASUS Armoury Crate 

ASUS ROG Delta S Animate gør brug af ASUS egen software Armoury Crate, hvor de har samlet deres produkter. Af menuer har vi Audio, AniMe Matrix og Firmware Update. Den første kan vi indstille på selve lyden i headsettet, enten ved selv at indstille equalizer eller bruge de indstillinger som ASUS forsyner dig med. 

AniMe Animate ROG S ASUS 50mm Delta Matrix Gaming Headset LED.png

S Matrix Animate ROG Gaming 50mm LED AniMe Headset Delta ASUS.png

Næste menu er AniMe Matrix, her kan vi aktivere eller deaktivere LED på headsettet. Og det er muligt at vælge illustrationer som kommer fra ASUS. Det er også muligt at lave sine egne indstillinger eller eventuelt downloade flere illustrationer som kan vises på headsettet.   

ASUS ROG Gaming LED Headset AniMe Animate S Matrix 50mm Delta.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi har nu været rundt om headsettet og Armoury Crate som hjælper dig med at tilpasse lyd og animation i headsettet. Vi skal nu have afprøvet headsettet både med musik men også spil, undervejs vil komforten også blive testet igennem, som en naturlig del af testen. 

Headsettet er i den lette ende af skalaen på vægten, og med 310 gram, er det ikke et headset som føles tungt at have på. Formen på kopperne gør dog alligevel man lige skal have styr på selve placering for at det sidder godt. Selvom kopperne ser store ud, så er den indvendige plads dog ikke lige så stor, og folk med øre i den store størrelse, vil godt kunne få problemer her. 

Delta 50mm S Headset ROG ASUS Animate AniMe Gaming Matrix LED.jpg

Hvad angår ledningen er den i den lidt korte ende, hvis du ønsker at gøre brug af USB-C, heldigvis medfølger et ekstra kabel, som kan bruges fra USB-C til USB-A, hvilket giver en god længde til at komme bag på computeren, og stadig have nok til at til at give lidt frihed i bevægelsen når du sidder med det på.

Hvad angår kvaliteten startede jeg lidt forskelligt musik op, for at se hvordan Delta S Animate ville klare det. Musikken lød rigtig godt, og det var en god oplevelse, alligevel formåede headsettet ikke at overbevise mig under testen, og jeg havde følelsen af der var for meget vokal i lyden. 

Går vi videre til af test i spil, her bruger jeg Rainbow Six Siege som test spil. Det er et spil, som giver god mulighed for at teste headsettet under gaming, da det kommer med mange elementer som får testet headsettet, blandt andet ved eksplosioner, skud og fodtrin. Jeg får sat profilen op til FPS og skiftet over til virtuel surround sound i Armoury Crate, inden jeg bevæger mig ind i spillet. Overordnet set var lyden rigtig god, og headsettet gav lyden, så jeg blandt andet kunne hører fodtrin. Lyden føltes dog lidt tung, så det kunne være svært at vurdere retningen, sammen med andre lyde, som ikke fik lov til at få en klarhed igennem. 

AniMe ASUS Delta Animate S ROG Gaming Headset Matrix 50mm LED.jpg

Pris

ASUS ROG Delta S Animate har et prisskilt på 1874,- DKK, som er i den høje ende af prisskalaen. 

Gaming 50mm Delta LED S Matrix ASUS ROG AniMe Animate Headset.png

Konklusion

Vi er kommet til slutningen af testen på ASUS ROG Delta S Animate. Et headset som kommer med et specielt design, hvor kopperne har fokus på at give ekstra komfort og en ledning som gør det ikke kun behøver at blive brugt til computeren, men mange andre enheder. Lyd og komfort er selvfølgelig altid subjektivt, og hvad jeg syntes er en god kombination af lyd, behøver ikke passe til andre. Der skal ikke være tvivl om Delta S Animate, kommer med en god lyd, men den lyd formår bare ikke at komme over muren og bringe noget ekstra i forhold til mange andre. Desværre var det både gældende ved musikken men også under spil, hvor jeg ikke følte den gav en ekstra god oplevelse. 

Delta S Animate kommer med et lidt specielt design, hvor jeg vil mene at enten er man til det ellers er man ikke. For formen på kopperne både udvendigt og indvendigt er noget som er en lidt anderledes oplevelse end de standard runde kopper, som de fleste headset har. 

En anden ting som gør headsettet til en værdig kandidat er mulighederne. ASUS ønsker ikke at begrænse deres headsets til kun at kunne bruges til en enhed, for flere og flere spiller ikke kun på computeren mere, og med Delta S Animate er der ingen undtagelse. Med USB-C åbner det op for mange flere enheder, hvor vi ender med at kunne bruge det sammen med forskellige konsoller og smartphone eller tablet, ved siden af den stadig kan bruges til computeren. 

Selvom det godt kan føles som lidt frem og tilbage, så falder headsettet fra på prisen. Med en pris på over 1800,- DKK, så forventes det også bare at lyden ville levere mere end hvad den gør, og det gør at hvad du får for din penge ikke hænger helt sammen. Her vil jeg mene at AniMe Matrix ikke kan tiltrække nok til, og slet ikke når du kan vælge den almindelige Delta S til en langt lavere pris. 

Det gør også at vi ender med en score på 8 ud af 10, som klart hænger på at lyden ikke går ud over det sædvanlige, men nøjes med at være holde sig blandt resten af mængden, og så prisen som føles utrolig høj i forhold til andre headsets, hvor det virker til den højere pris kommer fra AniMe Matrix.  

Godt

 • Mellemgod lyd til både spil og musik
 • Lækkert design
 • USB-C kabel
 • Brugervenlig software
 • Komfort
 • Vægt
 • Forlængelse af ledning

Knap så godt

 • Pris

Score: 8

Vores partnere