Bang & Olufsen Beoplay HX

BeoplayHX
Bang & Olufsen har efterhånden en ret bred vifte af produkter og deres trådløse headsets kommer i et udvalg af forskellige versioner. De er naturligvis alle sammen med fokus på lækkert design og god lyd. Prisen følger dog som regel også med, og i dag tager vi et kig på deres Beoplay HX Over-Ear headset, som lander i deres mellemsegment.

Centrale Features

  • 35 timers afspilning
  • Bluetooth 5.1
  • Adaptiv ANC
  • 3,5 mm tilslutning

Der er ikke noget på featurelisten for Beoplay HX, som skiller sig specielt ud i forhold til det generelle marked for denne slags headsets. Det eneste skulle dog være den 3,5mm tilslutning som er med. Det er efterhånden en sjælden ting og kan for lyd nørder være en bonus. 


En tur rundt om Beoplay HX

B&O lever med Beoplay HX op til mine forventninger om lækkert design og kvalitetsmaterialer. Sættet føles gennemført fra inderst til yderst, med smukt forarbejdede og lækre materialer. 

Stellet er lavet af aluminium og er let og fleksibel, og der er fine muligheder for tilpasning af størrelsen. 

B&O Beoplay HX hovedbøjle.jpg

Ørepuderne er tilpas store og er med memory foam og lammeskindslæder. Så meget behageligt, men ikke ligefrem dyrevenligt, hvis man indregner den slags i sine købsovervejelser. 

Ørekopperne passer fint over mit øre, men personligt ville jeg gerne have haft dem en anelse dybere, da jeg kunne mærke mine ører gå på indersiden.  

Beoplay HX Farver.jpg

Vi har lånt Gold Tone varianten til testen her, men Beoplay HX kan også fås i en Black Anthracite eller en Timber Variant. 

På venstre ørekop er der en knap, der kan skifte mellem ANC og Transparency indstillingerne og en Multi Knap, der som standard fungerer som genvej til stemmeassistenten på din telefon. 

B&O Beoplay HX tilslutninger 1.jpg

På højre ørekop er der en power/parring knap, et USB C stik til opladning og endeligt 3,5mm stikket, hvis man vil tilslutte fysisk den vej. 

B&O Beoplay HX tilslutninger 2.jpg

På siden af højre ørekop er der også et touch felt, der kan bruges til stoppe/starte din musik, skifte nummer og skrue op og ned for lyden. 

BeoplayHX Case.jpg

Med til sættet følger også et robust etui i et semi hårdt stof materiale, som kommer med fin plads til dit headset og de medfølgende kabler. Det er måske lidt til den store side, men det er et godt match til Beoplay HX sættet.


Software

Hvis du vil tilpasse indstillingerne på sættet eller sikre dig, at du har den nyeste firmware, skal du forbi Bang & Olufsen App’en på din smartphone. 

Her kan du se en oversigt over dine B&O enheder, hvis du har flere og tjekke batteristatus. 

B&O Software opsætning.png

Du kan også tilpasse EQ indstillingerne med fem forskellige presets eller lave din egen.  Det er dog lidt anderledes opsat og er ikke et traditionelt band EQ. I stedet kan du flytte en markør rundt i en cirkel mellem yderpunkterne Lyst, Energisk, Varmt og Afslappet.

Det er måske ikke lige sagen for lydnørder, men for folk der ikke helt har styr på en normal EQ med en række sliders der kan justeres, så er det en mere intuitiv tilgang til en EQ. 

Der er også mulighed for at tilpasse styrken af den aktive støjreduktion eller Transparency Mode. Det kan suppleres med en indstilling til at reducere vindstøj. 

B&O Software Visuel EQ.png

Hvis du er til Netradio, er der i app’en også adgang til B&O Radio, som samlet et meget bredt udvalg af netradiostationer fra hele verden. 

Alt i alt er Bang & Olufsen App’en super fint bygget op og der er mulighed for både styring af musik og tilpasning af indstillinger på en let og tilgængelig måde. 


Test

Tilslutningen af Beoplay HX er dejligt let da de er udstyret med Google Fast Pair, så de skulle blot tændes i nærheden af min Google Pixel telefon, og så kom der et pop-up vindue på min telefon. 

Herfra var der ingen problemer, og jeg var hurtigt i gang med at nyde sættet. 

B&O Software tilknytning af Beoplay HX.png

Komforten med sættet ligger bestemt i den høje ende, og de bløde ørepuder med lammeskind føles dejligt behagelige. Der er ikke noget ubehageligt tryk på hverken toppen eller siden af hovedet selv som brillebruger.

Jeg ville dog, som jeg var inde på tidligere, gerne have haft lidt dybere ørekopper, da jeg synes mine ører blev klemt lidt. En mindre detalje, der kun blev aktuelt efter længere tids brug. 

B&O Beoplay HX pasform.jpg

Betjening af headsettet mens jeg havde det på var rimeligt ligetil. Det var let at finde de fysiske knapper og touch feltet på højre ørekop virkede fornuftigt. 

Jeg kunne dog ikke altid få volumen-funktionen til at virke helt så glidende, som jeg gerne ville. Ind imellem resulterede mine volumen forsøg også i, at jeg fik skiftet nummer i stedet for. 

B&O Beoplay HX Golden.jpg

Lyden i Beoplay HX rammer i den grad plet. Her har lydtroldmændene hos B&O lavet et lækkert tunet headset med en fantastisk lyd. Der er god og knivskarp definition i lydbilledet, som uden problemer lader dig selv få de mindre nuancer i musikken med.

B&O angiver batteritiden op til 35 timer, hvilket naturligvis vil variere i forhold til volumen og brug af ANC osv. Jeg synes dog under min test, at jeg er kommet fint i nærheden af den angivne tid.

Både ANC og Transparency Mode fungerer fint men er ikke den bedste jeg har oplevet. Der er en fin sortering af baggrundsstøj med ANC, som gør sættet mere behageligt at bruge i let støjende omgivelser som en bil eller tog. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde Beoplay HX med en online pris på 3.700 kroner. Det er mellemsegmentet for B&O egne produkter, men i den øvre ende af markedet generelt set på features og lyd. 


Konklusion 

B&O Beoplay HX er et gennemført og smukt headset med en solid lyd og fornuftige features. Jeg har nydt hvert øjeblik med Beoplay HX sættet på hovedet, og lyden har været lækkert til både podcasts, afdæmpet stemningsmusik eller hård metal. 

Ser vi på prisen, så synes jeg dog at et sæt, som det Bowers & Wilkins Px7 S2e sæt, som jeg kiggede på for ikke så længe siden gjorde det på nogenlunde samme niveau. Det sæt kunne dog klare det til en pris, der er omkring 700  kroner billigere. 

B&O Beoplay HX side vired.jpg

Hvis man er hooked på materialer og B&O design, så kan man dog sikkert nok forsvare den højere pris for Beoplay HX sættet. Alt andet lige er det et meget bedre pris-til-ydelsesforhold med dette sæt end andre B&O produkter på markedet. 

Vi lander med en endelig karakter på 8, for et lækkert og gennemført headset med top materialer og solid lyd. 


Godt: 

Gode materialer 

Byggekvalitet i top

Bund solid lyd


Ulemper:

Prisen er en anelse til den høje side sammenlignet med andre alternativer

Touch justering af volumen sad ikke helt i skabet

Vores partnere