Bower & Wilkins Px8

P1088952
Bowers & Wilkins er kendt for at lave gode lydprodukter, og i dag skal vi se på deres Flagship trådløse headset, når vi ser nærmere på deres Px8 headset, som kommer med Aktiv Støjreduktion og lækre materialer.

Specifikationer

 • Net weight: 320g (without carry case)
 • Dimensions (Carry Case): 189mm (w) x 63mm (d) x 233mm (h)
 • Wearing style: Bluetooth Wireless Over-Ear Headphones
 • Technical features:
 • Hybrid Noise Cancellation
 • Ambient Pass-Through
 • Wear-Detection Sensor
 • Bluetooth® audio - Bluetooth 5.2 with aptX™ Adaptive
 • USB-C charging & audio interface
 • Drive units: 2 x 40mm dynamic full range carbon driver
 • Microphones: 4x mics for ANC + 2x mics for telephony
 • Distortion (THD). <0.1% (1 kHz/10mW)
 • Battery life & charging: 30 hours playback - 15 minute charge for 7 hours playback
 • Bluetooth codecs:
 • aptX™ Adaptive
 • aptX™ HD
 • aptX™
 • AAC
 • SBC
 • Bluetooth profiles:
 • A2DP
 • AVRCP
 • HFP
 • HSP
 • BLE GATT (Generic Attribute Profile)

Værd at slå ned på her er naturligvis de 40 mm Full Range Carbon Drivers, der gerne skulle levere lyd af høj kvalitet. 


En tur rundt om Bowers & Wilkins Px8

Px8 leveres med en opbevaringstaske og allerede når man står med den, kan man mærke at der er arbejdet med gode materialer. 

Hvor mange producenter nøjes med en stofpose, eller måske en blød taske i et neopren materiale, har Bowers & Wilkins taget skridtet op, og lavet tasken i kraftigt, men stadig behageligt materiale. Detaljerne er også på plads, med gode syninger og en lækker lynlås med læderdetaljer. 

Bower & Wilkins Px8 taske.JPG

Åbner man tasken, er den er den på indersiden beklædt med et blødt fløjlsmateriale. Ud over naturligvis at have plads til selve headsettet, er der også plads til opbevaring af de medfølgende kabler. Det er et USB C til USB C kabel til opladning og et USB C til 3,5mm jack kabel, der kan bruges hvis man ønsker at tilslutte den vej. 

Kablerne kan opbevares i et lille rum i opbevaringstasken som holdes lukket magnetisk. Desværre er der bare tale om almindelige plast/gummi kabler. Så dem er der ikke gjort noget specielt ved.

Bower & Wilkins Px8 kabler.JPG

Tager vi et kig på Bowers & Wilkins Px8 headsettet, så er det også med det samme tydeligt, at Bowers & Wilkins har brugt materialer af høj kvalitet til Px8. 

Headsettet kan fås i en sort version og så den Tan, sølv og lysebrune version, som vi har modtaget til test. Der findes også en McLaren Edition med Orange detaljer og endeligt en endnu mere sort 007 Edition. 

BW_Px8_Mclaren_McLaren_inspired.jpg

Konstruktionen er lavet i aluminium med et rigtigt lækkert finish. Der er en kombination af silkematte og børstede overflader, som fungerer godt sammen. 

Bower & Wilkins Px8 detaljer.JPG

Det spiller rigtig fint sammen med de læderdetaljer, som også bruges på Bowers & Wilkins Px8. Det er Lys grå læder på ørepuderne og hovedbøjlen, som suppleres af lys brune læder detaljer på ydersiden af ørekopperne og toppen af hovedbøjlen.

Hovedbånd Bower & Wilkins Px8.JPG

Ørepuderne er dejligt bløde, men desværre ikke udskiftelige. 

Størrelsen kan justeres trinløst på hovedbøjlen. Ørekopperne kan også drejes 90 grader i begge retninger, så det er muligt at have dem behageligt omkring nakken eller liggende fladt på bordet eller i den medfølgende opbevaringstaske. 

På højre ørekop er der i bunden et USB C stik til opladning. Det kan også bruges med det medfølgende USB C til 3,5 mm jack, hvis man vil tilslutte enheder via stik. 

Bower & Wilkins Px8 USB C opladning.JPG

Derudover er der fire knapper til mediestyring og power. De tre nederste knapper styrer volumen op og ned og starter eller pauser musik samt besvarer eller afslutter opkald. 

Knappen til play/pause og opkald har en let tekstureret overflade, så den er lettere at adskille fra de andre når man skal betjene den. 

Bower & Wilkins Px8 knapper hæjre.JPG

Den øverste knap tænder eller slukker headsettet, og kan bruges til Bluetooth parring. Under den er der en lille status LED, som angiver batteristatus, bluetooth forbindelse eller indkommende opkald. 

På venstre ørekop er der en enkelt funktionsknap, der via Bowers & Wilkins appen kan sættes til enten at fungere til Stemmestyring, som Google Assistant, eller den kan skifte imellem ANC, Pass Through eller ingen lydstyring af den slags. 


Software

Selv om Bowers & Wilkins Px8 sagtens kan bruges uden, så er Music App’en fra Bowers & Wilkins rigtigt fin at have med, også selv om den desværre er lidt begrænset på visse områder. 

318884916_883753029290983_846030323741171074222_n.jpg

Via den kan man dels sørge for at firmware på sættet er opdateret, men også tjekke batteristatus og tilpasse lydprofiler og indstillinger, hvilket alt sammen er godt at have mulighed for. 

Det er dog desværre ret begrænsede muligheder man har, for at tilpasse en EQ indstilling. Der er kun mulighed for at tilpasse Treble og Bass, og der er ingen forudindstillede profiler. 

318632315_863950495056677_7637342760326335208_n.jpg

Der er også mulighed for at indstille niveauet på den “Wear Sensor” som Px8 er udstyret med. Den skal, optimalt set, selv registrerer om du tager headsettet af eller på, og så pause eller starte musikken. Den kan via softwaren indstilles i tre niveauer, og de udfordringer der kan være med det, kommer jeg ind på senere i testen. 


Testen

Jeg har brugt Bowers & Wilkins Px8 i omkring en måneds tid nu, on/off sammen med en Pixel 7 Pro telefon. Det er med en god blanding af musik af forskelligt art, sammen med andet medieindhold og opkald. 

På trods af at være til den lidt tungere side, har Bowers & Wilkins Px8 sættet været et behageligt headset at have på, selv som brillebruger. De bløde læder ørepuder lukker rigtigt godt af omkring ørerne, og bliver ved med at være behagelige, selv efter længere tids brug. 

Generelt er materialerne og byggekvaliteten i top på Px8 ,og det føles som et headset af høj kvalitet hele vejen rundt. Der er ikke skyggen af plastisk nogen steder, og alt føles lækkert og gennemført. 

Læder detaljer Bower & Wilkins Px8.JPG

Jeg synes dog personligt, at det er lidt synd, at der på et headset i denne klasse, ikke er gået med et touch interface i stedet for de fysiske knapper. Det er set gennemført rigtigt godt på langt billigere headset. 

Betjening af de fysiske knapper er fornuftigt, men hvis man har været vant til et responsivt touch interface, føles det som et skridt tilbage. Det er dog også meget en smagssag, så jeg vil medgive, at den opfattelse helt sikkert ikke er delt af alle. 

Et andet sted ,hvor jeg også følte at Px8 ramte ved siden af, var med deres Wear Sensor, som jeg kort var inde på tidligere. Funktionen, der automatisk pauser musik, hvis du tager headsettet af, og så automatisk starter musikken igen når du tager det på igen, er rigtigt lækker, hvis den virkede ordentligt. 

Man kan via Bowers & Wilkins Music appen indstille tingene i tre niveauer, men jeg fandt aldrig et der virkede optimalt. På normal indstillingen oplevede jeg ofte, at musikken blev stoppet på tilfældige tidspunkter, mens jeg havde headsettet på. Det kunne ske uden nogen åbenlys grund, eller bare hvis jeg justerede headsettet en smule. 

Hvis jeg justerede til det lave niveau var oplevelsen dog helt omvendt. Her blev musikken ikke stoppet når jeg tog headsettet af. Så i sidste ende var funktionen ubrugelig for mig. Jeg endte derfor med at slå den helt fra, og holde mig til den fysiske knap.

Springer vi videre til et område, hvor Bowers & Wilkins Px8 heldigvis klarer sig rigtigt godt, så er det lyden. 

Bower & Wilkins Px8 ørepuder.JPG

Hvis vi starter med ANC delen, så fungerer den rigtigt fint. Det er ikke en prisvinder og der findes bedre alternativer fra Bose eller Sony, hvis man vil helt til top på den front. Px8 med ANC aktiv klarer dog rigtigt fint at holde baggrundstøj som emhætter, biler og baggrundsrumlen i toget ude. Andre mere pludselige lyde vil dog fortsat trænge igennem. 

Bruger man Pass-through indstillingen åbner man lydbilledet fra omgivelserne noget mere op. Her vil lyde fra omgivelserne lukkes ind, hvilket kan være et plus, hvis man gerne vil være opmærksom på, hvad der sker omkring en. Jeg brugte det fx med stor succes, når jeg lavede mad og stadig gerne ville kunne høre, hvad familien lavede i stuen ved siden af. 

Brug af Pass-through indstillingen betyder dog, at man i stille stykker kan høre en summen i baggrunden på lyden.

Der hvor Bowers & Wilkins Px8 vinder en stor og rungende sejer, er dog på den generelle lydkvalitet til musik. Px8 er uden sammenligning det bedste headset jeg har prøvet, hvis man måske ser bort fra super high end sæt som Sennheiser HD 820. 

Bower & Wilkins Px8 funktionsknap.JPG

Bowers & Wilkins har med deres 40mm Carbon drivers og tuning, gjort et fantastisk arbejde med at skabe et smukt og nuanceret lydbillede, som er svært at slå.

På et breds tværsnit af alt fra klassiske musik, over rock, hip-hop og masser af metal klarede Px8 at levere lækkert brede, åbne og smukt nuancerede lydbilleder. 

Selv i komplekse stykker er der klarhed i lyden og detaljerne står klart. Om det så er en afdæmpet stryger i baggrunden eller den solide bas. 

Bower & Wilkins Px8 ørekop.JPG

Sættet er helt klart bedst tunet til medium til høj volumen, og mister lidt af sit spark ved lav volumen. Det er dog ikke unormalt, så det skal de trods alt ikke klandres for meget for. 

Bowers & Wilkins angiver batteritiden til 30 timers playback. Den angivelse vil jeg efter min test vurdere rammer meget godt. Det kan naturligvis påvirkes en del, baseret på volumen og ikke mindst, om man bruger ting som ANC. Pris

Jeg kan pt finde Bowers & Wilkins Px8 med en online pris på 5200 kroner. Så vi er bestemt i den høje ende, hvis vi ser på markedet generelt. 


Konklusion

Bowers & Wilkins har med Px8 lavet et smukt og gennemført headset. Det emmer af kvalitet fra opbevaringstasken til headsettet, hvor der er brugt lækre materialer hele vejen rundt. Byggekvaliteten er også helt i top ,og man kan ikke undgå at få en rar fornemmelse, når man står med headsettet. 

Det eneste der falder lidt ved siden af, er de medfølgende kabler, som bare er helt standard gummi kabler. Her havde det været lækkert at se vævede stof kabler, som ville matche den ellers meget høje kvalitet på sættet. 

Px8 vinder stort på lyden, som er noget af det bedste jeg har oplevet på et headset, hvis man lige sortere super high end headsets fra i sammenligningen. Der er ikke en finger at sætte på lyden, som er lækker veldefineret og smukt afstemt til alt hvad jeg har smidt efter det. 

3,5mm jack Bower & Wilkins Px8.JPG

Bowers & Wilkins Px8 snubler dog lidt på et par andre steder. Specielt deres Wear-Sensor var helt ubrugelig i min test. Jeg måtte slå den fra, for ikke at opleve tilfældige stop i musikken på underlige tidspunkter. Lidt skuffende for et sæt i denne prisklasse. 

Samtidigt er der lige lovligt få muligheder for at tune EQ profiler via app’en. Jeg synes dog, at det er en mindre detalje, når sættet lyder så forbandet godt ud af boksen. 

Hvis man er seriøs med sin trådløse lyd, så er det svært at finde et headset, som klarer sig så solidt og føles så lækkert, som Bowers & Wilkins Px8. Om det så er den tunge pris på 5200 kroner værd, må være op til personlig vurdering. 

Indholdet i tasken.JPG

Bortset fra de små detaljer, som i daglig brug ikke betød det store under min test, så vil jeg dog sige, at materialer, byggekvalitet og ikke mindst den fantastiske lyd retfærdiggøre prisen. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Editors Choice Award, for et fantastisk headset, der føles og lyder som luksus, men som dog alligevel snubler på et par små detaljer. 


Godt

 • Lækre materialer
 • Super byggekvalitet
 • Fantastisk lyd


Skidt: 

 • Wear-Sensor var ubrugelig
 • Bowers & Wilkins Music app lidt begrænset


Vores partnere