TEST: Corsair HS80 RGB Wireless

P1033553
Hvis man vil have det optimale ud af sin gaming tid så kan et godt headset være prikken over i’et der giver det sidste spark til oplevelsen.

Hvis god lyd samtidigt kan kombineres med trådløs frihed er det vel kun endnu bedre? Vi har taget et kig på HS80 RGB fra Corsair som på papiret lover alt det. Lad os se om de lever op til løfterne. 


Specifikationer: 

Corsair beskriver selv HS80 RGB som et premium gaming headset så der er ingen tvivl om hvilket segment de sigter efter.


  • Trådløs rækkevidde: op til 18 meter
  • Batteri: op til 20 timer
  • Højtaler:
  • Driver: 50mm Neodymium
  • Frekvensgang: 20Hz til 40 kHz
  • Impedance: 32 Ohm ved 1kHz
  • Sensitivitet: 116dB (+/- 3dB)
  • Mikrofon: 
  • Frekvensgang: 100Hz til 10 kHz
  • Impedance: 2.2k Ohm
  • Sensitivitet: -40dB (+/- 3dB)
  • Tilslutning: USB Dongle med Corsair Slipstream trådløs forbindelse
  • Kan bruges med: PC, Mac, PlayStation 4 og PlayStation 5.
  • Software: Corsair iCue
  • Andet: Understøtter Dolby Atmos på PC


Design: 

På trods af både at være målrettet gaming og have RGB i navnet så er designet på HS80 RGB relativt afdæmpet. Headsettet er udført i en kombination af metal og plastik i en sort/grå farve kombination. Der er bitte små farvedetaljer med hver ørekop og justeringsstroppen til hovedbøjlen men eller er der ikke noget der stikker ud på den front. 

HS80 RGB Wireless lys

RGB elementerne er begrænset til et Corsair logo på siden af hver ørekop og hvis man vælger ikke have have lyset tændt er de afdæmpet hvide. 

Puderne er udført i et blødt stofmateriale men er desværre ikke lavet til at kunne udskiftes eller pilles af. 

Alt justering af størrelsen foregår via et elestikbånd der sidder i hovedbøjlen. Der er altså ikke noget kliksystem som man kender det fra de fleste andre headset. Det betyder også at man skal have headsettet af for at kunne justere det hvilket selvfølgeligt gør det lidt mere omstændigt. 

Corsair HS80 RGB Wireless Størrelse

Som regel skal et headset kun justeres meget sjældent så det er ikke noget der betyder det store. Man skal dog være opmærksom på at det kan sætte lidt begrænsninger hvis man har et stort/højt hoved. Systemet betyder at man ikke ikke rigtigt kan justere headsettet specielt stort da forholdet imellem ørekopperne og toppen af hovedbøjlen altid vil være det samme. 

Man kan gøre det mindre ved at stramme elastikbåndet ind men ikke den anden vej. I mit tilfælde betyder det at jeg indstillet headsettet på den største størrelse og det passer lige nøjagigt. Så personer med et større hoved end mig vil måske opleve at de ikke kan få HS80 RGB til at passe helt perfekt. 

På venstre ørekop finder vi knapper, mikrofon og USB stik til opladning. Corsair har valgt at gå med et USB Type C stik hvilket de skal have en tak for. Det er både lettere og mere holdbart og der følger et lækkert USB kabel med en vævet overflade med i kassen. 

Knapper HS80 RGB Wireless

På bagsiden af venstre ørekop er der en power knap og et volumen hjul. Begge dele er lette at finde og betjene og volumen hjulet fungerer også som valgknap til de forskellige equalizer profiler ved at trykke på det i stedet for at dreje. 

Mikrofonen sidder forrest på venstre ørekop og kan let vippes ned. Den mutes automatisk når den vippes op og aktiveres når den vippes ned. Samtidigt er der en lille LED lys indikator der viser om man har mikrofonen muted. 

Mikrofonen har en lille mulighed for justering igennem fleksibilitet men det er ret begrænset hvor meget den kan justeres. Den er dog placeret ret fornuftigt i forhold til munden når den er slået ned. 


Software - Corsair iCue: 

Corsair har samlet alle deres enheder i et enkelt samlet stykke software. Det gør det hele meget lettere og HS80 RGB dukker op her sammen med andre Corsair enheder man måtte have. 

Via softwaren er det muligt at ændre på det inkluderede RGB lys og det kan endda synkroniseres med andre enheder. 

Corsair iCue HS80 RGB Wireless.jpg

Det er også muligt at tilpasse indstillinger for lyden igennem en equalizer. Hvis man vælger at bruge Dolby Atmos mulighederne igennem Windows 10 så mister man dog de manuelle indstillingsmuligheder der.

Mulighederne i iCue er simple, ligetil og uden unødigt fyld.  


Test

Jeg har testet Corsair HS80 RGB på PC hvor jeg har spillet en god blanding af action og rollespil krydret med almindeligt desktop brug og musik.

Der er ingen tvivl om at HS80 er lavet til gaming og her gør den sig rigtigt godt. Den tegner et lækkert og ret åbent lydbillede på trods af at være et lukket headset. 

Der er en god separation mellem lave, mellem og høje toner i lyd billedet og specielt i action spil som Call of Duty gør det sig rigtigt godt. 

Headband - HS80 Gaming Headset Corsair

Slår man Dolby Atmos muligheden til får man noget mere åben oplevelse med en virtuel surround oplevelse. Dolby Atmos er efter min mening en af de bedste implementeringer af virtuel surround og kan med den rette understøttelse give nogen imponerende resultater. 

HS80 RGB kommer dog også en anelse til kort i visse sammenhænge. Under min test med musik oplevede jeg at den havde lidt svært ved at levere en helt ren lyd når jeg pressede volumen høj. I det scenarie var der lidt forvrængning at spore som endte med at trække lidt fra oplevelsen. 

I headsettets forsvar vil jeg dog sige at det var ved lydniveauer som jeg normalt ikke ville høre musik så det kan i det store billede godt tilgives.

Tilslutter man headsettet via USB direkte i stedet for den trådløse forbindelse kan man opnår en højkvalitets 24bit/96kHz lyd. Jeg må dog indrømme at mine aldrende ører ikke umiddelbart kunne høre en nævneværdig forskel.

USB C Kabel HS80 RGB Wireless Gaming HEadset

I forhold til komfort har jeg ikke oplevet nogen problemer. HS80 RGB har været behageligt at have på selv i længere tid. Den samlede vægt for headsettet er 367 gram så det er ikke ligefrem et let headset. Jeg kunne dog godt forestille mig at nogen vil være udfordret af størrelsen på længere sigt som jeg var inde på tidligere. 

Corsair angiver selv rækkevidden op til 18 meter hvilket naturligvis er meget afhængig af hvad der evt. er af forhindringer mellem sender og modtager. Jeg kunne dog uden problemer bevæge mig rundt i hele min 78 m2 store lejlighed. Det var kun i det fjerneste hjørne med en badeværelse mellem mig og PCen at jeg oplevede udfald i lyden. 

Mikrofonen blev naturligvis også testet igennem et par online gaming sessions. Baseret på tilbagemeldingerne fra mine holdkammerater i den anden ende var der ingen problemer med at høre mig. Jeg gik klart og tydeligt igennem og mikrofonen var også fornuftigt til at klippe det værste baggrundsstøj fra. 


Pris: 

Corsair HS80 RGB lander med en vejledende udsalgspris på omkring 1500 kroner. Det placerer det i den dyre ende hvis vi ser på gaming headset generelt. Sammenligner vi med andre headsets i samme klasse med de samme features så er det dog i dette prisleje tingene lander. Tilsvarende headsets fra for eksempel SteelSeries eller HyperX ligger også omkring 1200 til 1600 kroner.


Konklusion: 

Corsair HS80 RGB er et solidt og lækkert headset som leverer en god og velfunderet lyd. Det er et headset der sigter imod gaming og netop her klarer den sig rigtigt godt. Specielt muligheden for Dolby Atmos komplimenterer tingene rigtigt godt.

HS80 RGB kommer lidt til kort helt i yderpunkterne af volumen specielt i de høje toner men det var intet jeg oplevede under normalt brug.

Den trådløse ydelse er solid og headsettet er behageligt at have på selv under længere gaming sessions. 

Size maxed out wireless gaming headset HS80 RGB Corsair

Folk med store og/eller høje hoveder vil måske være lidt udfordrede på indstillingerne for størrelsen. Jeg maxede størrelsen ud med mit, synes jeg selv, meget normale hoved. Et større hoved end mit er jeg bange for ville få svært ved at bruge HS80 RGB behageligt. Corsair kommer rigtigt langt og leverer rigtigt god lyd. Der er dog et par designvalg specielt omkring størrelsen som trækker lidt ned. Vi lander med en endelig karakter på otte for et solidt trådløst gaming headset til dem der vil have noget ud over det sædveanlige. 


Godt: 

  • Lækkert afdæmpet design
  • Solid lyd
  • God trådløs ydelse

Skidt: 

  • Størrelsesindstillingen begrænser lidt
  • Et relativt tungt headset

Vores partnere