LEPA EXllusion 240 AIO Vandkøler

LEPA er ikke en producent vi har haft så meget imellem hænderne hos Tweak.dk, men det er dejligt at have det. De har valgt at lave en form for Custom AIO køler, hvor man kan tilføje farve og efterfylde væske. Det bliver spændende at se, hvordan denne LEPA EXllusion 240 køler yder.

Vi skal i denne anmeldelse kigge på LEPAs EXllusion 240 køler, som er en slags custom AIO vandkøler. Slangerne er gennemsigtige lige som væsken, og man kan se reservoir og pumpen i det gennemsigtige pumpehoved. Ikke nok med det, så kan man efterfylde væske, og give væsken farve med de medfølgende farvesæt. Læs her om dette skal være din nye seje køler.

 

LEPA logo

 

Indpakningen.

 

En nydelig kasse, som udenpå tydeligt viser hvad man har købt. Alting er forsvarligt pakket ind i skum.

Foruden selve køleren med slanger og hoved, er der nogle blæsere, en kasse med tilbehør og monteringsbeslag, ekstra væske og nogle kabler.

 

 

Hvad får man med i pakken?

 

Det første man ser i kassen er et par LEPA LPHF 12P blæsere. Deres specifikationer kan du læse på næste side. Så er der en PWM fordeler, så man kan tilslutte to blæsere til samme blæserstik på bundkortet.

 

En testledning til strømforsyningens ATX stik, så man kan teste at systemet er vandtæt inden man monterer det. En Molex til 3polet blæserstik omformer, som man bruger til pumpen, med mindre man bruger et blæserstik på bundkortet. Man skal dog sørge for at blæserstikket så er skruet op på 100%. Til sidst er der monteringsbeslag, og 3 forskellige farver til væsken.

 

 

Lad os nærstudere køleren.

 

Radiatoren har nogle fine tilslutninger, som ser meget kraftige ud. Slangerne er klare, så det er væsken der giver farven. Selve opbygningen af radiatoren er som vi ellers kender den, med bølgeformede køleribber imellem vandrørene i radiatoren.

 

 

Slangerne er monteret på pumpehoved, som samtidig virker som reservoir. Der er en påfyldningsstuds, så man kan tilføje mere væske og farve. Man kan kigge ind i pumpehuset, og se vandstanden. Der følger et lille klistermærke med, som man kan sætte på ruden. På den måde kan man holde øje med vandstanden i reservoiret. Kontaktfladen til processoren er helt blank, som var den forkromet.

 

 

Forberedelsen.

 

Så er det tid til, at smide noget farve i køleren. På med en strømforsyning ved hjælp af det medfølgende kabel, og så i gang.

 

 

Påfyldning af farve.

 

Jeg har optaget en lille video, hvor jeg påfylder farven. I samme proces får jeg så checket at systemet er tæt.

 

 

Så kom der farve i systemet.

 

Jeg skal da love for, at væsken blev grøn. Eller nærmere neonfarvet. Jeg vil tro, at det ser rigtig godt ud med UV lys i kabinettet. Man kan lige ane, at der faktisk er diodelys i pumpehovedet, som lyser væsken op.

 

 

Færdigmontering inden test.

 

Først skal blæserne monteres på radiatoren. Som noget nyt, jeg ikke har set før, så er gevindet til skruerne metrisk. Det vil sige almindeligt milimetergevind i stedet for det UNC gevind man normalt plejer at bruge til den slags.

 

 

Monteringen af beslaget er også ganske simpelt. Skruer igennem beslaget bagpå, som stikkes igennem hullerne i bundkortet. Plastikskiver og gevindbøsninger på, så overbeslaget som spændes fast med skruer. 

 

 

Så skal der fyres op for CPU'en.

Så skal der testes, så lad os tænde op for systemet og begynde nogle benchmarks.

 

Hardware:

 

Processor: Intel i7 4770K (TDP - 84 Watt)
Bundkort: ASrock Z97M Pro 4
RAM: Corsair Vengeance 2 x 4 GB 1600 MHz

 

Software:

 

Benchmark: OCCT
Log: HWiNFO64

 

Procedure:

 

Jeg har sat testen op således at jeg først har sat OCCT til at køre i 10 minutter ved den givne hastighed for at varme hele systemet op. Derefter kører det videre i 2 minutter, hvor jeg aflæser temperaturene i HWiNFO64. HWiNFO64 angiver så gennemsnitstemperaturen over de 2 minutter, og det er så denne temperatur at jeg endeligt har brugt.

Resultatet er udmålt i deltatemperaturer; det vil sige, at jeg har trukket rumtemperaturen fra for at vise den egentlige temperatur i processoren.

Køleevnen:

Denne lækre køler yder faktisk rigtig fint. Det er ikke den bedste i mine tests, men den ligger fint oppe mod toppen. Det er fedt at man kan se ind i systemet, og man kan se pumpen og vandet bevæge sig i reservoiret.


Støjen:

 

Det er ikke de meste støjsvage blæsere jeg har hørt. De flytter også en del luft ved højeste hastighed, men larmer også en del. Man skal jo også sørge for, at ens system er køligt, så må det koste lidt på lydsiden en gang imellem.

 

Selve pumpen snakker en smule, men ikke generende meget. Jeg har før været ude for, at det kun var i starten at pumpen snakkede, men efterhånden som den lige blev slidt til, så blev det mindre. Med sine 4200 RPM, burde den ret hurtigt blive stille, hvis det er tilfældet med denne pumpe. Igen, det er ikke generende, og når pumpen kommer ind i et kabinet tror jeg næppe man bemærker det.

 

Graf