Thermaltake Riing 12 RGB blæser

Thermaltake lancerede for et stykke tid siden deres Riing serie blæsere. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres 120 mm udgave af blæserne, som er beregnet til montering på radiatorer og kølere. Blæserne har også en super lækker lyseffekt, som du vil se i anmeldelsen.

Så er det blevet tid til at anmelde den lækre Riing serie blæsere fra Thermaltake. I denne anmeldelse skal vi kigge på deres 120 mm udgave af blæseren, som har intet mindre end en genial lyseffekt.

 

Thermaltake logo

 

Skal vi ikke pakke den ud sammen.

 

 

Lad os kigge lidt nærmere på den.

 

Selve blæseren er en lækker blæser med tilhørende kontrolboks. Kontrolboksen kan fastgøres med det medfølgende Velcro tape som medfølger. På den måde kan man gemme den lidt væk i kabinettet.

 

 

Rent detaljemæssigt vil jeg gerne fremhæve et par ting. Der er blandt andet vibrationsdæmpning i alle hjørnerne, hvilket er ret fedt. Kablet har et helt tæt sleeve; en art gummibelagt stofsleeve. Stikket er 5 polet, så man kan altså ikke bruge denne blæser som en standard blæser; den SKAL monteres sammen med styringen. Selve blæseren har en glasklar akrylring på indersiden. Det er denne ring der lyser op når man tænder for den. Ringen er også synlig på ydersiden, hvilket giver en lækker effekt af lysudkast i siderne.

 

 

Så er der selve kontrolboksen, som kan styre op til 3 blæsere på samme styring. Man tilslutter selve styringen til en PWM header på bundkortet, og så kan man simpelthen styre hastigheden på blæserne med bundkortet. Der er et ekstra stik på boksen, men der står ikke noget beskrevet nogen steder om, hvad dette stik lige bruges til.

 

 

Selve boksen har nogle knapper, hvor man kan betjene blæserne. SPEED knappen skifter den maksimale hastighed på blæserne. Samtidig med at man skifter hastighed, skifter dioden på boksen også farve. Når dioden lyser rødt, er hastigheden 400-1000 RPM, hvorimod når dioden er blå, så er hastigheden 800-1500 RPM.

 

 

På MODE knappen kan man skifte imellem farverne. Der er 4 faste farver (rød, blå, hvid og grøn) man kan skifte imellem, og så kan man vælge om lyset skal være helt slukket, eller om det skal køre igennem 256 RGB farver.

 

 

Når blæseren skifter imellem de 256 RGB farver, kan man trykke på PLAY/PAUSE knappen for, at stoppe ved den farve lyset har når man trykker på knappen. Så er den farve den faste farve på blæserne.

 

 

Selve blæseren er 120 mm med højt statisk tryk, beregnet til montering på radiatorer og kølere. Det betyder dog ikke, at den ikke kan bruges til kabinet blæser, det er klart. Selve lejet er et såkaldt flydende leje, og blæseren er sat til at skulle kunne køre mindst 40.000 timer.

 

 

Det var teknikken, hvordan er den så i brug?

 

Jeg har jo haft sat den til, for at prøve at betjene og lytte til den.

 

Betjening:

 

Betjeningsmæssigt bliver det jo ikke meget nemmere. Man trykker bare på knapperne, og vælger den farve man nu kunne tænke sig. Jeg mangler dog et USB interface, så jeg kan programmere den ved hjælp af computeren. Jeg tænker lidt, at det måske er det som det sidste stik er til. Men eftersom det ikke står nogen steder, kan jeg kun gætte mig frem til det…

 

Støjen:

 

Rent støjmæssigt klarer denne blæser sig faktisk rigtig godt. Thermaltake angiver på deres hjemmeside, at lys-ringen også er en støjbryder, så at støjen ikke skulle være så fremtræden. Og et eller andet har De da gjort, for blæseren er angivet til et maksimalt støjniveau på lige over 26 dBA, hvilket er meget fint; og jeg synes heller ikke, at den larmede specielt meget.