Arctic Liquid Freezer II 280 A-RGB

Liquid Freezer II A-RGB 280 AIO all-in-one Water-cooler CPU 280mm water Cooler Arctic
Selvom det ikke er en ny køler fra Arctic, har de alligevel givet os muligheden for at kigge nærmere på deres Liquid Freezer II 280 A-RGB. Så vi skal i denne test, tage den imod de andre, når den bliver smidt på I9 12900K, for at se om en AIO, med lidt år på sig, kan konkurrere, mod mange af de nye modeller, som vi får ind.

Inden vi skal have kigget nærmere på Liquid Freezer II 280 A-RGB fra Arctic, har jeg fundet specifikationerne fra Arctics hjemmeside. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Fan Size: 140 mm x 140 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 1900 rpm
 • Noise Level (100%): 10,64 dB
 • Pressure: 2 mm H2O (Max)
 • Pump speed (rpm): 800-2000
 • Pump connector: 4-pin
 • RGB connector: ARGB
 • Tube length (mm): 450
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 317 x 138 x 38
  • 1.6 kg

Rundt om Liquid Freezer II 280 A-RGB

Liquid Freezer II 280 A-RGB kommer med en VRM blæser integreret i pumpehovedet, høj kvalitets slanger, med integreret cable management. Pumpehovedet er blevet udvilket af Arctic selv, med fokus på ydelse og støjniveauet. Hvilket gør den er blevet lavet med PWM forbindelse, og sikre den kan justeres efter behov.  

Water-cooler Liquid 280mm Cooler Freezer II A-RGB all-in-one 280 CPU AIO Arctic water.JPG

Selvom det er en køler, som har haft noget tid på markedet, er den stadig med på de nyeste både fra Intel og AMD. Vi får alt til at kunne montere, uanset om det er Intel med LGA eller AMD med AM4 og AM5. Ved siden af det, medfølger også Arctics MX5 kølepasta.

Water-cooler 280mm CPU Liquid water 280 Freezer A-RGB all-in-one Cooler Arctic II AIO.JPG

Blæserne som sidder monteret fra start er Arctics egne blæsere Arctic P14 PWM A-RGB 140mm. De gør brug af Fluid Dynamic bearing, som sikrer et lavt lydniveau og stadig kommer med et højt lufttryk. Med PWM-forbindelsen, kan du indstille køleren til at justere hastigheden ud fra temperaturen på din CPU, og med et maksimum på 1900 RPM, vil blæseren have et støjniveau på 10,64 dB ifølge Arctic selv.

all-in-one Liquid II water CPU Water-cooler A-RGB 280 Freezer Arctic AIO Cooler 280mm.JPG

Arctic gør som nok de eneste brug af en ekstra blæser omkring pumpehovedet, som skal være med til at køle VRM omkring CPU’en ned, og derved skabe en bedre køling i systemet, og specielt af CPU’en. Selve udviklingen og optimeringen af pumpehovedet, gør også den bruger generelt mindre strøm, og kan have et lavt støjniveau.  

CPU AIO Water-cooler 280 Cooler 280mm Freezer II A-RGB Liquid all-in-one Arctic water.JPG

II Liquid Arctic 280 280mm AIO CPU water A-RGB Freezer Water-cooler Cooler all-in-one.JPG

Montering

Som nævnt, får vi alt det nødvendige til at montere Liquid Freezer II 280 A-RGB uanset om det er til Intel eller AMD. Ved Intel, skal vi bruge bracket til bagpå bundkortet, og have sat fire små pins på, samt ”låse” dem med nogle o-ringe. 

A-RGB Arctic AIO 280 Freezer all-in-one Cooler CPU Liquid 280mm Water-cooler water II.JPG

Når den er monteret bagpå bundkortet, monteres skruerne til at holde bracket på plads, og derefter sætte pumpehovedet ovenpå. Som til sidst fastgøres med skruer. 

280mm Cooler CPU Freezer A-RGB AIO Water-cooler all-in-one 280 water Liquid II Arctic.JPG

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.

Målingerne: 

 • Rumtemperatur: ~ 22 grader
 • Blæserhastighed: ~ 1900 RPM
 • TDP: 210W

Vi starter med at kigge på idle, og her kommer Liquid Freezer II 280 A-RGB, godt fra start med en delta temperatur på 3 grader, som ligger under de andre, som ellers er samlet på 4 grader. 

AIO A-RGB II Water-cooler Freezer Cooler water Arctic all-in-one 280mm 280 Liquid CPU.png

Da idle, selvfølgelig ikke fortæller meget om den samlet ydelse, skal vi have sat lidt belastning på systemet, og her kommer Liquid Freezer II 280 A-RGB også på prøve. Den ender med en delta temperatur på 55 grader, som stadig er flot, og ligger sig i midten blandt de testet. Under testen formåede den dog at komme op på 210W, hvor blandt andet be quiet! Pure loop, ”kun” kom op på 200W. Dette kan dog godt forklare, en lidt højere temperatur.   

Water-cooler Freezer A-RGB 280 Arctic Liquid 280mm Cooler all-in-one CPU water II AIO.png

Støjniveau

Water-cooler AIO 280 II all-in-one Cooler Arctic A-RGB Liquid 280mm Freezer CPU water.jpg

Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i den et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt. 

Water-cooler A-RGB Cooler Freezer CPU all-in-one Liquid 280 water II 280mm AIO Arctic.png

Pris

Jeg har kunne finde Liquid Freezer II 280 A-RGB fra Arctic til en pris på 845,- DKK. Hvilket ikke er langt under andre modeller, som kommer med nyere teknologi. Det er dog muligt at 

A-RGB CPU all-in-one AIO Freezer 280 280mm Water-cooler Arctic II Cooler Liquid water.jpg Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Liquid Freezer II 280 A-RGB fra Arctic kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Selvom Liquid Freezer II 280 A-RGB ikke er den nyeste dreng i klassen, så formår den stadig at kunne levere et godt resultat. Selvom den formåede at komme med en højere temperatur, skal man dog have i beregningen, CPU’en også kom op på en højere watt, og derfor vil genere mere varme. Derfor er der ingen tvivl om Liquid Freezer II 280 A-RGB stadig fint kan følge med. 

Selve monteringen er meget nem med Liquid Freezer II 280 A-RGB, og specielt ved at blæserne er i daisy chain, og samlet videre i slangen gør også det er utrolig få kabler som skal trækkes rundt eller arbejdes med. 

Det at man ikke skal bruge software, for at få det til at fungere, er også et plus i bogen, og specielt med folk som måske ikke ønsker at sætte så for meget ind i indstillingerne, men mest af alt ønsker en god out of the box oplevelse, gør Arctic det utroligt godt. 

Kigger vi også på støjniveauet, havde jeg oplevelsen af et utroligt lydløst system, hvor det ikke var generende, selv ved 100%. Om man er til den ekstra køling af VRM skal jeg ikke styre, men når vi ser på selve load testen, virker det ikke til at det har den store påvirkning. Dog kunne det godt virke til at hjælpe på idle temperatur, som var lavere end de andre kølere. 

Jeg slutter derfor testen af Liquid Freezer II 280 A-RGB fra Arctic med at give en score på 9 ud af 10, sammen med ”Safe Buy” award. Selvom den nu har været på markedet et stykke tid, og det virker til at producenterne altid prøver på at udvikle og forbedre med nye produkter. Så virker det også til at Arctic har skabt nogle kølere, som kommer med en stabil ydelse til en fornuftig pris. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design
 • Fornuftigt støjniveau
 • God ydelse
 • Ingen software
 • Blæserne er daisy chain
 • Cable management i slangen
 • Køling af VRM

Cons

 • Intet nævneværdigt

Score: 9 + Safe buy

Liquid Freezer II A-RGB 280 AIO all-in-one Water-cooler CPU 280mm water Cooler Arctic.JPG


Vores partnere