Arctic MX-6 kølepasta

MX thermal Cooling MX-5 MX-6 paste kølepasta Arctic
Når du skal montere en køler på din CPU kræver det at du bruger kølepasta, hvorfor kommer vi tilbage til. Men Arctic er en producent som har udviklet på deres kølepasta igennem årene, og har haft modellen MX, Vi har tidligere kigget på MX-2 og op til MX-5, på vores gamle test system. Denne gang tager vi et kig på deres nyeste MX-6, og sammenligner med MX-5 for at se om der er sket nogle ændringer.

Hvorfor kølepasta

Kølepasta bruges som et bindeled mellem din CPU og køleren, for at de ikke har direkte kontakt. Uden at gå for meget ned i detaljer, hvis du undlader at montere kølepasta, vil det resultere i at din CPU ikke kan komme af med varmen, da de metaller som sidder på CPU og køler i kombination er rigtig dårlige til at overfører varmen. For at gøre det simpelt, betyder det i praksis at kølepasta er med til at understøtte og hjælpe din køler i at gøre sit arbejde.   

Husk altid at rengøre din CPU og eventuelt køler før du lægger kølepasta på og montere køleren. 

Cooling MX paste kølepasta MX-6 MX-5 thermal Arctic.JPG

Testsystem

  • MSI MEG Z690 Unify
  • Intel I7 12900K 
  • Nvidia GTX 1660 Ti 
  • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
  • Samsung 970 EVO 500 GB SSD
  • MSI MEG Coreliquid S360

Testsoftware

  • Cinebench (Benchmark)
  • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 26 grader


Blæserhastighed: ~ 2000 RPM

kølepasta MX-2 thermal Cooling paste MX-5 MX-4 MX Arctic.jpg

Vi starter som altid med at tage et kig på idle. Til det hurtige øje, kan det ses at der ingen forskel er på idle. Det er selvfølgelig også først når vi begynder at presse maskinen at en eventuel forskel kan dukke op.  Her der ender de begge med en deltatemperatur på 3 grader. 

thermal Cooling MX-5 MX MX-6 Arctic paste kølepasta.png

Den gamle test, endte vi med et resultat, hvor der ingen forskel var på MX-2, MX-4 og MX-5. Denne gang virker det dog til at MX-6, kommer med noget nyt, for den formår at komme længere ned i temperatur. Hvor vi kommer 51 grader i deltatemperatur. 

thermal kølepasta Arctic MX MX-5 Cooling MX-6 paste.png

Cooling MX paste kølepasta MX-5 Arctic thermal MX-6.JPG

Pris

Jeg har været inde og finde prisen for 4 gram kølepasta, hvor vi ender med MX-6 på 74 kroner. 

Cooling paste MX thermal MX-6 Arctic kølepasta MX-5.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring MX-6 fra Arctic kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Det kan måske være svært at komme med den helt store konklusion, på denne ”mini” test. Det er ikke altid fordi kølepasta har den store indvirkning i temperatur, og med vores tidligere tests, viste det også at det var lige meget om du brugte den ”gamle” MX-2 eller den, dengang ”nye” MX-5. 

Denne gang kan det dog ses at MX-6 formår at forbedre en lille smule, hvor vi vinder 2 grader ved at have skiftet ud til den nyeste. 

Hvilket leder mig hurtigt over til en score, for med den lave pris kølepasta har, ser jeg ingen grund til ikke at vælge MX-6, når du skal ud og købe kølepasta ved siden af, og få en lidt lavere temperatur end du ville have gjort med de tidligere MX modeller. Derfor slutter vi testen af med at give MX-6 en score på 9 sammen med Safe Buy award. 

Pros

  • Forbedring i ydelse
  • Pris

Cons

  • Intet nævneværdigt

Score: 9 + Safe Buy

MX thermal Cooling MX-5 MX-6 paste kølepasta Arctic.JPG 

 

Vores partnere