ARCTIC P12 Slim PWM PST – Blæser på slankekur

fans PWM 120mm PST sharing Arctic Slim technology 15mm P12
Selvom det måske ikke er den første ting som vi tænker på, når vi skal købe hardware til computeren, så er blæseren en vigtig spiller, i at holde resten af systemet koldt. Om det er for at få kold luft ind i radiatoren til din AIO eller få den varme luft ud af kabinettet. Arctic lægger op til en slankekur og er kommet med en blæser som har fået skåret en del af vægten af. Vi skal have taget et kig på P12 Slim PWM PST fra Arctic.


120mm sharing fans Slim P12 technology PST 15mm PWM Arctic.jpg


Inden vi går videre til P12 Slim PWM PST fra ARCTIC, har jeg listet specifikationerne op.

De tekniske Specifikationer:

 • Dimensioner: 120 x 120 x 15
 • Vægt: 85 gram
 • Stiktype: 4-pin PWM + 4-pin socket
 • Lejetype: Fluid Dynamic Bearing
 • Strømforbrug: 1.44 W 
 • Omdrejninger: 300 – 2100 RPM
 • Støjniveau: 22.5 dB(A)
 • Airflow: 41.1 CFM
 • Statisk tryk: 1.45 mm/H2O
 • Kabler: 400 mm Sorte plastik
 • Garanti: 10 år


Rundt om P12 Slim PWM PST

Vi skal selvfølgelig videre til selve produktet. P12 Slim kommer i en meget tynd æske, og indikere også godt hvilken tykkelse selve produktet har. Vi har et billede af blæseren på fronten, sammen med navnet. Øverst har vi ARCTIC logoet og i nederste hjørne bliver vi gjort opmærksom på at ARCTIC stoler så meget på deres produkt at de giver 10 års begrænset garanti på det. 

sharing Arctic P12 120mm technology fans PWM 15mm Slim PST

På bagsiden bliver vi informeret omkring den tekniske data på produktet. Ydermere er der en barcode til en online manual og en barcode hvis du skal have hjælp eller ønsker at give feedback til producenten. Det er en smart måde at hjælpe brugeren, og det gør også vi kan spare på papiret og tænke på miljøet

fans P12 PWM Arctic Slim PST technology sharing 120mm 15mm

Pakker vi blæserne ud, blive vi mødt af en blæser som hurtigt kan ligne andre non-RGB blæser. Den hurtige kan dog spotte at disse er tyndere en normale, som har en tykkelse på 25 mm. Sammen med blæseren kommer der et sæt monteringsskruer.  

Slim 15mm Arctic sharing P12 technology fans PST PWM 120mm

ARCTIC har ikke valgt at satse på RGB med disse blæsere. Hele designet er meget neutralt, hvor alt skal være sort. Der er ingen støddæmpende gummi ved skruerne, og det hele er i plastik. Producenten skriver selv at den nye motor som de bruger, gør at blæserne støjer mindre end en blæser med anti-vibration gummi. 

120mm fans 15mm PST P12 technology Arctic sharing PWM Slim.jpg

P12 PST sharing PWM 120mm Arctic fans 15mm Slim technology

Formen på bladene gør også luften bliver centreret. Ifølge ARCTIC selv er den velegnet til kabinetter hvor intake er snævert eller hvis der er filter foran. 

technology PST Slim 15mm P12 sharing PWM Arctic fans 120mm

Blæserne henvender sig til small form factor builds, hvor pladsen kan være trang, men ydelsen vigtig. Hvilket også gør at selvom ARCTIC har skåret 1 cm væk, formår den at yde tæt på det samme som deres normale P12 PWM PST version. 15mm 120mm Slim PWM Arctic technology P12 PST fans sharing

P12 Slim byder også på PWM sharing technology. Dette gør du kan bygge videre på dine ledninger, uden at gøre brug af en adapter. På denne måde sparer fan forbindelse på dit bundkort, og du kan føre ledningerne sammen og få styr på kabelføringen. 

fans 15mm technology PST P12 120mm sharing Slim Arctic PWM


Testen – Brugen og Ydelsen

fans PWM 120mm PST sharing Arctic Slim technology 15mm P12

Inden vi skal videre til konklusionen, vil jeg knytte et par ord til blæseren. P12 Slim har kun PWM stik, og giver derfor ikke andre muligheder for at tilslutte dem. Heldigvis kommer de med PST forbindelse, og hvis du ikke har mange PWM-indgange i dit bundkort, har du derfor mulighed for at tilslutte blæserne sammen, for at spare på bundkortet. 

Blæserens ydelse på ca. 41.1 CFM, er lidt i den lave ende. Men kan forklares ved designet af blæseren, hvor design og størrelse påvirker ydeevnen. 


Støjniveau

Kigger vi på støjniveauet har jeg gjort brug af en lydmåler som bruges til husbehov. Denne giver en nogenlunde fornemmelse af støjniveauet på blæserne, hvor vi endte med et udslag på 20-24 dBA. Det er selvfølgelig heller ikke en silent model vi har med at gøre, og dette er også kun ved højeste hastighed. 

PWM 120mm sharing technology Slim PST Arctic 15mm P12 fans lydskala.jpg


Pris

Kigger vi på prisen, har ARCTIC den 01.02.2021 selv prissat P12 Slim PWM PST til 9.99, - euro, hvilket svare til en pris på 74.31, - DKK. Dette er måske en lidt høj pris for en blæser som ikke er mere lydløse, sammenlignet med blæsere i samme prisklasse, eller har bedre ydelse. Prisen dækker derfor kun at den fylder mindre.   

120mm sharing fans Slim P12 technology PST 15mm PWM Arctic.jpg 

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring P12 Slim PWM fra ARCTIC, kan du klikke på banneret ovenover.


Konklusion

P12 Slim PWM PST fra ARCTIC kommer med en anderledes blæser end vi normalt ser. Selvom størrelsen på 120 mm og antal vinger matcher mange andre, så har de valgt at gøre den tyndere og fokusere på motoren for at den ikke skal larme eller have nogen coil whine. 

Det er ikke en blæser som kan holde dit system køligt alene. Men det giver plads, hvis resten af systemet er lidt trængt og du stadig ønsker at have blæsere monteret. Når blæserne kørte på standard mode, var de næsten lydløse og der var heller ikke støj fra motoren. 

Vi ender med en score på 8 ud af 10, til P12 Slim PWM PST fra ARCTIC. Det som trækker ned på blæseren er prisen på 74,- DKK og ydelsen. 

Vi bliver forsynet med et produkt som ikke ses så tit, og vil dække et behov når der skal bygges i små kabinetter. Blæseren har et lavt strømforbrug og PWM-kontrol som er nogle af de ting, som er med til at trække karakteren op og gøre blæseren interessant. Udover det stoler ARCTIC så meget på deres produkt at de giver dig 10 års begrænset garanti. 

Pros

 • PWM-kontrol
 • Mulighed for at forbinde blæserne til hinanden
 • 15 mm tykkelse
 • 10 års begrænset garanti
 • Lavt strømforbrug
 • Støjfri motor

Cons

 • Prisen (taget betragtning af ARCTIC’s egen pris)
 • Ydelsen er middelmådig