Be quiet! Dark Rock Pro 5

Pro Be Quiet Wings aircooler Special Rock quiet! Performance high-performance coating black Silent 5 Dark cooler Mode
Dark Rock Pro 4 har fået en afløser, udover tallet nu bliver til 5, så kommer der også en masse ændringer. Blandt andet på blæser fronten er der sket en overhaling, samt hvordan selve opbygningen er lavet. Den har en TDP på 270W, og fortsætter stilen fra sin forgænger. Vi tager et kig på Dark Rock Pro 5, som er blevet lanceret sammen med Dark Rock Elite, som vi også har haft til test.

Inden vi skal have kigget nærmere på Dark Rock Pro 5 fra be quiet! har jeg fundet specifikationerne fra deres hjemmeside.  

De tekniske Specifikationer på Dark Rock Pro 5:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Fan Size: 135 mm x 135 mm x 25 mm // 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 1300; 1500 / 1700;2000 rpm
 • Noise Level (100%): 23,3 dBA
 • Heatpipe: 7
 • Base material: Aluminium 
 • Connector: 4-pin PWM
 • TDP: 270W
 • Size & Weight 
  • (L x W x H) 145 x 136 x 168
  • 1,29 kg

Rundt om Dark Rock Pro 5

Dark Rock Pro 5 er en 270W TDP køler. Som vi kender det fra tidligere model, kan den bruges til de mere krævende systemer, hvor CPU hurtigt kommer til at generere en del varme. Den kommer med 7 højt ydende varme rør og to Silent Wings som giver høj ydelse og lav støj. 

Performance Wings quiet! black Rock 5 Mode Pro cooler Special Dark Quiet Silent high-performance aircooler coating Be.JPG

Tager vi et kig på indholdet, så har vi udover selve tårnet, én 135mm Silent wing blæser, én 120mm Silent Wings 4, monteringskit til både AMD og Intel, skruetrækker, og manualer. 

cooler Special Mode Pro Rock Dark high-performance Silent Quiet coating quiet! black Be aircooler Performance Wings 5.JPG

Dark Rock Pro 5 gør brug af én 135mm PWM Silent Wing blæser, samt én 120mm PWM Silent Wings 4 blæser. Sammen sikre de høj luftstrøm og med et meget lavt støjniveau. Dark Rock Pro 5, har en knap til at kunne indstille mellem to programmer, ”Quiet”, som sætter blæserne til 1300/1500 RPM og ”Performance”, som booster blæserne op på 1700/2000 RPM.

quiet! Be high-performance Wings 5 black Performance cooler Mode coating Rock Pro Special aircooler Dark Quiet Silent.JPG

Tårnet er bygget op med fire varmerør, som går fra en heatsink i bunden til en på toppen, og imellem pladen som berører CPU’en. Der er brugt aluminium til tårnet, samt en special sort coating, med keramik partikler, til at sikre varmen stadig kan komme væk, og man får et elegant look. Selve base platen er nickel-plated, som også gør at den er kompatible med liquid metal kølepasta, for at opnå endnu bedre køling.

coating Dark 5 Performance Rock quiet! Wings cooler Silent Special high-performance aircooler Mode Quiet Be black Pro.JPG

Montering

Til Dark Rock Pro 5 er der montering med til Intel og AMD, der er montering til AM4 og AM5, på AMD siden. Samt er LGA115x, LGA1200 og LGA1700, på Intel siden.   Vi skal starte med at samle skruer på beslaget, som skal sidde bagpå bundkortet. 

Rock Wings high-performance coating Pro cooler Silent Quiet Dark Be aircooler Special black Performance 5 Mode quiet!.JPG

Som det næste, skal vi have skruer på mellem bundkort, for at fastgøre beslaget fast til bundkortet, samt montere beslaget som skal holde tårnet.  

Be coating Quiet Wings quiet! Rock high-performance Dark aircooler cooler 5 Performance Pro black Special Silent Mode.JPG

Efterfølgende sættes der to aflange beslag langs CPU’en, som tårnet skal monteres på. Skruerne fra tårnet er fastmonteret, og skal derefter sættes ned over CPU’en. 

quiet! high-performance aircooler Performance Wings Special 5 Quiet Mode Be Rock Pro Dark Silent cooler coating black.JPG

Til sidst monteres blæseren i den retning som ønskes. Blæserne er som standard sat til at blæse luften til venstre, og derved ud af kabinettet. 

5 Performance black Wings Quiet aircooler Rock cooler Dark quiet! Special Mode high-performance Pro coating Silent Be.JPG

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.

**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her. 

Målingerne: 

 • Rumtemperatur: ~ 23 grader
 • Blæserhastighed: ~ 1700/2000 RPM
 • CPU WATT: ~ 210

Som altid, starter vi ud med at se hvordan temperaturen ser ud, når systemet er i idle og ikke har noget belastning. Her kommer vi fint fra start, og ender også med en delta temperatur på 4 grader, som matcher Dark Elite Pro, som blev lanceret på samme tid med Dark Rock Pro 5.    

5 Pro aircooler Silent quiet! high-performance Mode Quiet Wings cooler Dark Be coating Special Performance black Rock.png

Som det næste bliver der sat belastning på systemet. Her kommer Dark Rock Pro 5 ud med et gennemsnit som ender på 59 grader, som igen er identisk med Dark Rock Elite. Hvilket nemt kan forklares ved at CPU’en, både med Dark Rock Elite og Dark Rock Pro 5, ”kun” kom op på 210W, hvilket er under deres maksimum, og derfor også gør at de rammer samme resultat. 

5 Wings high-performance Be Silent black cooler aircooler Performance Quiet Dark Pro quiet! Mode Rock Special coating.png

Støjniveau

black Dark Pro Be Special Quiet Silent aircooler coating Performance Wings Mode 5 cooler quiet! Rock high-performance.jpg

Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt. 

Quiet coating 5 Pro black Special Performance Be aircooler Mode Silent high-performance Dark Rock quiet! cooler Wings.png

Pris

Da Dark Rock Pro 5 ikke er lanceret i nogle butikker under testen, har det ikke været muligt at finde en pris. Jeg er dog blevet oplyst fra be quiet! om en MSRP på €90,90, hvilket er svarende til 678,21,- DKK. Hvilket ligger den meget tæt på forgængeren Dark Rock Pro 4.   

aircooler quiet! Quiet Performance high-performance Be Pro 5 Silent Special Rock cooler Mode Dark coating Wings black.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring Dark Rock Pro 5 fra be quiet! kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til konklusionen på testen af Dark Rock Pro 5. Først og fremmest, viste testen af ud fra de parametre som var blevet stillet, opnåede den hverken et dårligere eller bedre resultat end Dark Rock Elite. Det gør også at valget mellem de to kølere, i sidste ende kommer til at afhænge af, om man vil betale det ekstra, hvad CPU’en har af TDP og design. For Dark Rock Pro 5, holder nogenlunde designet fra tidligere modeller, hvor der blandt andet ikke er noget RGB, og det kun er det sorte og stilrene design den kommer med. 

Selve monteringen med be quiet! er var nem, som altid. Det kræver utrolig lidt forarbejde, og det er meget lige til at få gjort montage kittet klart, og monteret blæseren. Ved siden af det, skal man heller ikke have en lang skruetrækker liggende, fordi be quiet! sørger for at du har det nødvendige til montering.  

Selve støjniveauet ligger lavt, og det var tydeligt at se forskellen mellem en 120mm kontra 135mm blæser, som Dark Rock Elite har monteret, gjorde også at selve støjen blev mindsket. Hvis man stadig føler man vil have et mere lydløst system, er det dog muligt at ændre fra ”Performance” mode og over til ”Quiet”, hvor RPM vil falde på begge blæser. 

Ved siden af alt dette, er de to kølere lavet meget ens, og det gør også vi opnår et meget tæt resultat, hvor det uden tvivl, gør at Dark Rock Pro 5, også får lov til at løbe afsted med en score på 9 ud af 10, dog med Safe Buy award. For der er ingen tvivl om, at hvis du ikke har behov for RGB, og din CPU kan klare det, får du mere for pengene med Dark Rock Pro 5, i forhold til pris kontra temperatur. 

Pros

 • Nem at montere
 • lav støjniveau
 • Ingen software
 • Neutralt sort design
 • Ydelse
 • Pris

Cons

 • Fylder en del

Score: 9 + Safe Buy

Pro Be Quiet Wings aircooler Special Rock quiet! Performance high-performance coating black Silent 5 Dark cooler Mode.JPG


Vores partnere