be quiet! Pure Loop 2 FX 360: Test

LightWings FX bequiet! 2 Loop RGB Cooling Pure AIO 360 Water be quiet! Watercooling
Vi har tidligere haft besøg fra Bequiet! og deres vandkøling. Denne gang skal vi tage et kig på deres Pure Loop serie, som har sammen med andre produkter fået en opdatering med den nye FX serie. FX serien gør brug af Lightwings blæsere, som kommer med en RGB ring. Vi tager et nærmere kig på Pure Loop 2 FX 360mm udgaven.

Inden vi skal have kigget nærmere på Pure Loop 2 FX 360mm, jeg har fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmesiden. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700, 2011(-3), 2066
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 2500 rpm
 • Noise Level (100%): 34 dBA
 • Pump speed (rpm): 5500
 • Tube length (mm): 400
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 397 x 120 x 52
  • 1.54 kg

Rundt om Pure Loop 2 FX 360mm  

Pure Loop 2 FX 360mm er en opdateret version af Pure Loop serien. Den store udvikling kommer omkring opdatering af blæserne, som nu er blevet Lightwings, som kommer med RGB. Køleren er optimeret til at være så lydløs som mulig og stadig har en høj ydelse. Udover det så kan systemet få genopfyldt væske, som andre bequiet! Vandkølere. 

FX LightWings Water Watercooling RGB AIO Loop Cooling 360 quiet! Pure be bequiet! 2.jpg

Tager vi et kig på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Der medfølger også en HUB til blæserne og ARGB, strips, kølepasta, væske til genopfyldning og en manual.

Loop 2 360 bequiet! Watercooling Water quiet! be AIO LightWings Pure RGB FX Cooling.jpg

Med Pure Loop 2 FX 360mm medfølger tre Lightwings 3 120mm pwm high-speed blæsere. De blevet optimeret til at give høj ydelse og lav støj. De kan køre op til 2500 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden an på temperaturen. De er blevet optimeret til vandkøling og har et air pressure på 2.6mm/H2O.

LightWings Water AIO 360 RGB bequiet! Cooling Loop Pure 2 quiet! FX Watercooling be.jpg

Pumpehovedet er dobbelt afkoblet med PWM, hvilket giver en glidende og lydløse oplevelse når den ikke skal knokle, samt kan den hurtigt komme op og klare tunge opgaver, og holde din CPU kølig.

2 quiet! Cooling RGB Watercooling bequiet! Water Loop be 360 FX LightWings Pure AIO.jpg

Cooling Loop 360 FX Water RGB bequiet! LightWings quiet! 2 be Pure Watercooling AIO.jpg

Montering

Bequiet! gør brug af det samme grundsystem, lige meget hvilket produkt du køre med. Det er nemt og lige til, og det sikre dig køleren kommer ordentligt ned på CPU’en. Til at starte med, sættes de medfølgende skruer fast på pladen og de små o-ringe, sørger for at holde skruerne på plads. 

RGB Watercooling quiet! Cooling FX Water Loop AIO bequiet! 2 360 be Pure LightWings.jpg Skruer med gevind i begge ender sørger for at holde pladen fast til bundkortet. 

360 2 Pure quiet! Watercooling Loop Water LightWings Cooling AIO RGB bequiet! FX be.jpg

Pladerne monteres på skruerne, og vi er nu klar til at montere pumpehovedet, fast til CPU'en. 

Water be 360 RGB bequiet! FX quiet! 2 Pure AIO Cooling Watercooling LightWings Loop.jpg

Water Watercooling be AIO 2 Pure LightWings Loop Cooling FX RGB quiet! 360 bequiet!.jpg

AIO be quiet! Loop Watercooling 360 Water 2 RGB LightWings bequiet! FX Pure Cooling.jpg

Testen – Brugen og Ydelsen


Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 28 grader
Blæserhastighed: ~ 2500 RPM

Vi starter testen med at varme systemet stille op i idle. Her får vi det første resultat på 5 i Deltatemperatur. 

Hvilket ligger omkring Coreliquid S360 fra MSI, men over de andre kølere. 

FX Cooling 360 be Watercooling quiet! LightWings Pure Loop AIO bequiet! RGB Water 2.png

Vi skal have sat gang i selve testen og presset køleren. Her ender vi med et resultat på 61 grader i deltatemperatur, som kun lige får den under Silent Loop 2 360. Men stadig en del over de andre.  

RGB bequiet! Watercooling quiet! Pure 2 AIO 360 FX LightWings be Cooling Water Loop.png

Støjniveau

quiet! LightWings 360 Cooling be FX RGB 2 Loop Pure Watercooling AIO Water bequiet!.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 20 dBA. Hvilket er det laveste af de testede vandkølere.  

quiet! Watercooling bequiet! 2 AIO Cooling RGB Loop Pure 360 Water be LightWings FX.png

Pris

Jeg har været inde og finde prisen på Pure Loop 2 FX 360 fra be quiet!, her rammer vi et prisskilt på 1278,- DK. 

quiet! FX Loop AIO 2 Pure 360 Watercooling RGB Cooling bequiet! Water LightWings be.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring Pure Loop 2 FX 360 fra be quiet! kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er kommet til slutningen, og vi skal have lavet en opsamling. Der er ved at være rigtig mange kølere at vælge imellem, og der kommer hele tiden flere til. Be quiet! sørger også for sin del, og det er ikke fordi deres kølere adskiller sig meget fra hinanden. Men de har manglet noget mellem deres produkter, til at ramme hele markedet, og det har været RGB. Det har de løst med Pure Loop 2 FX serien, som selvfølgelig er en opdatering, men ved siden af det også bringer RGB på bordet, farverne er også flotte i deres blæser, og det er da helt klart værd at overveje, hvis du skal have lys i dit system, så tag et kig på Lightwings blæserne. 

Pure Loop 2 FX 360 er nem at montere, og den er lavet så smart, at den eneste ledning som går fra pumpen og ud, er til RGB i pumpehovedet. PWM ledningen er for enden af slangerne og alle andre ledninger kommer fra blæserne. Det gør også at det er nemt at arbejde med, og skjule alle kablerne. 

Hvis vi sammenligner med tilsvarende vandkøling, og kigger på blandt andet modparten Silent Loop 2 360 fra testen, så har Pure Loop 2 FX 360 en god pris, og det er ikke fordi du ender med at betale meget for at få RGB, og nogle blæser som i denne test, viste sig at være mere lydløse. 

Hvad angår ydelsen, så kommer Pure Loop 2 FX 360, godt rundt både hvad angår temperatur og støj, men alligevel så er der lidt vej fra at ramme de andre kølere. Her vil Pure Loop 2 FX handle mere omkring, at den vil vinde på støjniveauet og RGB muligheden, som ville gøre den mere interessant fremfor andre modeller. 

Jeg ender med at give Pure Loop 2 FX 360 en score på 8 ud af 10. For selvom der er mange gode ting omkring køleren. Så gør det også bare at temperaturen for load, er for langt fra de andre til at den kan snige sig højere op. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design og RGB
 • Pris
 • Støjniveau

Cons

 • Temperatur er høj kontra andre modeller

Score: 8

 LightWings FX bequiet! 2 Loop RGB Cooling Pure AIO 360 Water be quiet! Watercooling.jpg

Vores partnere