Inden vi skal have kigget nærmere på Pure Loop 2 FX 360mm, jeg har fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmesiden.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om Pure Loop 2 FX 360mm
Pure Loop 2 FX 360mm er en opdateret version af Pure Loop serien. Den store udvikling kommer omkring opdatering af blæserne, som nu er blevet Lightwings, som kommer med RGB. Køleren er optimeret til at være så lydløs som mulig og stadig har en høj ydelse. Udover det så kan systemet få genopfyldt væske, som andre bequiet! Vandkølere.
Tager vi et kig på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Der medfølger også en HUB til blæserne og ARGB, strips, kølepasta, væske til genopfyldning og en manual.
Med Pure Loop 2 FX 360mm medfølger tre Lightwings 3 120mm pwm high-speed blæsere. De blevet optimeret til at give høj ydelse og lav støj. De kan køre op til 2500 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden an på temperaturen. De er blevet optimeret til vandkøling og har et air pressure på 2.6mm/H2O.
Pumpehovedet er dobbelt afkoblet med PWM, hvilket giver en glidende og lydløse oplevelse når den ikke skal knokle, samt kan den hurtigt komme op og klare tunge opgaver, og holde din CPU kølig.
Montering
Bequiet! gør brug af det samme grundsystem, lige meget hvilket produkt du køre med. Det er nemt og lige til, og det sikre dig køleren kommer ordentligt ned på CPU’en. Til at starte med, sættes de medfølgende skruer fast på pladen og de små o-ringe, sørger for at holde skruerne på plads.
Skruer med gevind i begge ender sørger for at holde pladen fast til bundkortet.
Pladerne monteres på skruerne, og vi er nu klar til at montere pumpehovedet, fast til CPU'en.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
Målingerne:
Rumtemperatur: ~ 28 grader
Blæserhastighed: ~ 2500 RPM
Vi starter testen med at varme systemet stille op i idle. Her får vi det første resultat på 5 i Deltatemperatur.
Hvilket ligger omkring Coreliquid S360 fra MSI, men over de andre kølere.
Vi skal have sat gang i selve testen og presset køleren. Her ender vi med et resultat på 61 grader i deltatemperatur, som kun lige får den under Silent Loop 2 360. Men stadig en del over de andre.
Støjniveau
Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 20 dBA. Hvilket er det laveste af de testede vandkølere.
Pris
Jeg har været inde og finde prisen på Pure Loop 2 FX 360 fra be quiet!, her rammer vi et prisskilt på 1278,- DK.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Pure Loop 2 FX 360 fra be quiet! kan du klikke på banneret.
Konklusion
Vi er kommet til slutningen, og vi skal have lavet en opsamling. Der er ved at være rigtig mange kølere at vælge imellem, og der kommer hele tiden flere til. Be quiet! sørger også for sin del, og det er ikke fordi deres kølere adskiller sig meget fra hinanden. Men de har manglet noget mellem deres produkter, til at ramme hele markedet, og det har været RGB. Det har de løst med Pure Loop 2 FX serien, som selvfølgelig er en opdatering, men ved siden af det også bringer RGB på bordet, farverne er også flotte i deres blæser, og det er da helt klart værd at overveje, hvis du skal have lys i dit system, så tag et kig på Lightwings blæserne.
Pure Loop 2 FX 360 er nem at montere, og den er lavet så smart, at den eneste ledning som går fra pumpen og ud, er til RGB i pumpehovedet. PWM ledningen er for enden af slangerne og alle andre ledninger kommer fra blæserne. Det gør også at det er nemt at arbejde med, og skjule alle kablerne.
Hvis vi sammenligner med tilsvarende vandkøling, og kigger på blandt andet modparten Silent Loop 2 360 fra testen, så har Pure Loop 2 FX 360 en god pris, og det er ikke fordi du ender med at betale meget for at få RGB, og nogle blæser som i denne test, viste sig at være mere lydløse.
Hvad angår ydelsen, så kommer Pure Loop 2 FX 360, godt rundt både hvad angår temperatur og støj, men alligevel så er der lidt vej fra at ramme de andre kølere. Her vil Pure Loop 2 FX handle mere omkring, at den vil vinde på støjniveauet og RGB muligheden, som ville gøre den mere interessant fremfor andre modeller.
Jeg ender med at give Pure Loop 2 FX 360 en score på 8 ud af 10. For selvom der er mange gode ting omkring køleren. Så gør det også bare at temperaturen for load, er for langt fra de andre til at den kan snige sig højere op.
Pros
Cons
Score: 8