Inden vi skal have kigget nærmere på Pure Rock 2 FX fra Be quiet! har jeg fundet specifikationerne fra deres hjemmeside.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om Pure Rock 2 FX
Pure Rock 2 FX er som sagt en 150W TDP køler, hvilket gør den velegnet til multimedie og entry level maskiner. Den kommer med 4 højt ydende 6mm heat pipes. Ved siden af det tilbyder Be quiet! tre års garanti på den og har sørget for installeringen er nem og lige til.
Tager vi et kig på indholdet, så har vi udover selve tårnet, én 120mm Lightwing blæser, pins til at montere blæser på tårnet. Montage kit til både Intel og AMD, samt manual til Pure Rock 2 FX.
Pure Rock 2 FX gør som sagt brug af 120mm PWM Lightwing high-speed blæser, som kan komme op på en hastighed på 2000 RPM, den er med PWM forbindelse, så du kan indstille en kurve for hvornår blæseren skal begynde at yde mere ud fra temperatur.
Tårnet er bygget op med fire varmerør, som går fra en heatsink i bunden til en på toppen, og imellem pladen som berører CPU’en. Der er brugt kobber og aluminium til tårnet, som skal hjælpe med at give den bedste fordeling af varmen.
Montering
Til Pure Rock 2 FX er der montering med til Intel og AMD, der er dog kun montering til AM4 og den nye AM5, på AMD siden. Vi skal starte med at samle skruer på beslaget, som skal sidde bagpå bundkortet.
Som det næste, skal vi have skruer på mellem bundkort, for at fastgøre beslaget fast til bundkortet, samt montere beslaget som skal holde tårnet.
Efterfølgende sættes der to aflange beslag langs CPU’en, som tårnet skal monteres på. Skruerne fra tårnet er fastmonteret, og skal derefter sættes ned over CPU’en.
Til sidst monteres blæseren i den retning som ønskes.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.
Målingerne:
Det er ikke så tit vi får luftkøler igennem til test, og med en modstander som I9 12900K, er det måske også meget godt. Pure Rock 2 FX har som sagt en TDP på 150W, hvor 12900K har en TDP på 241W ved maximum turbo power. Hvilket også betyder, vi aldrig vil komme i nærheden af at kunne udnytte 12900K fuldt ud, og det vil være blæseren som får problemer med at følge med. Vores idle ligger på 12 grader i delta temperatur fra start af.
Går vi videre og sætter lidt pres på den lille luftkøler, så kommer den også hurtigt til kort. Det ender hurtigt med at CPU’en rammer et maksimum på 183W under testen, hvilket selvfølgelig er meget flot med en 150W TDP køler. Vi ender her med en delta temperatur på 74 grader.
Støjniveau
Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 17,8 dBA. Hvilket er rigtig pænt, og er en af de laveste luftkølere, som har været igennem til test. Både ved det nye test setup, og det gamle.
*Husk dette ikke er lavet med professionelt udstyr og skal derfor ses som en guideline ud fra hvordan den larmer i forhold til andre modeller. Alle viste modeller er blevet testet ved samme udstyr og metode.
Pris
Pure Rock 2 FX har en pris på 299,- DKK. Hvilket ikke er meget for en køler, og specielt hvis det er et system, som ikke sætter de store krav, men hvor du alligevel gerne vil væk fra standard køleren.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Pure Rock 2 FX fra Be quiet! kan du klikke på banneret.
Konklusion
Det er blevet tid til afslutningen af Pure Rock 2 FX fra Be quiet!. En lille køler med gode muligheder. For selvom den måske ikke brillierede under testen, så er det heller ikke det rigtige match i forhold til køler og CPU. Alligevel syntes jeg vi kan drage en konklusion ud af testen, at Pure Rock 2 FX prøver at bide fra sig, hvor den uden tvivl blev sat på prøve, men stadig formår at presse lidt ud af 12900K. Det gør også at et setup med for eksempel en I5 CPU, ville nyde godt af denne køler.
Ved siden af det, så har Be quiet! fået lavet et system, som de genbruger ved mange af deres køler, når det kommer til montering. Det er også et system som er nemt at arbejde med, og gør monteringen let.
Når vi kigger på støjniveauet, som nok er vigtig for mange, så kommer Pure Rock 2 FX med et flot resultat, hvor det nok kan friste mange til at kigge denne vej. Sammen med det stilrene design og den flotte RGB ring i blæseren, så giver Pure Rock 2 FX et flot look i kabinettet, og viser at man ikke behøver en AIO for at setup kan være flot.
Alt i alt sammenligner vi ydelse kontra pris og design. Så er Pure Rock 2 FX et flot resultat af det, og Be quiet! har ramt et punkt hvor det hele går op i en højere enhed.
Derfor slutter jeg testen af med at give Pure Rock 2 FX en score på 10 ud af 10 sammen med Safe buy Award. For det er uden tvivl en luftkøler som rammer sit segment godt, når vi kigger på alle punkterne og for øje med at det er en køler som skal bruges til et entry level setup.
Pros
Cons
Score: 10 + Safe Buy