Be quiet! Pure Rock Slim 2: Test

Rock Wings Pure Slim cooling compact 130W 2 bequiet! aircooler cooler TDP silence
be quiet! er ude igen med endnu en på en af deres eksisterende køler. Denne gang bevæger vi os væk fra vandkøling og over til luft, vi skal nemlig tage et kig på Pure Rock Slim 2. En køler, der er den perfekte løsning til små builds, eller hvor CPU’en ikke skal presses til sit maksimale, med sin blæser på 92mm sørger den for at holde støjen og varmen nede.

Inden vi skal have kigget nærmere på Pure Rock Slim 2 fra be quiet!, har jeg fundet specifikationerne fra be quiet!.De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 1200, 115X, 
 • AMD Socket: AM4, AM3(+)
 • Fan Size: 92 mm x 92 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 2000 rpm
 • Noise Level (100%): 28.1 dBA
 • Heatpipe: 3
 • Base material: Aluminium/kobber 
 • Connector: 4-pin PWM
 • TDP: 130W
 • Cable lenght: 460mm
 • Size & Weight radiator
  • (L x W x H) 82 x 97 x 135
  • 0,385 kg


Rundt om be Quiet! Pure Rock Slim 2 

Pure Rock Slim 2 kommer i en lille sort æske. På fronten er billedet af selve køleren med navnet, Pure Rock Slim 2, stående under billedet. Under navnet har vi teksten ”Quiet and compact cooling”, hvilket passer med navnet be quiet! men også at det er en lille køler vi har med at gøre. Øverst højre hjørne har vi be quiet! logoet. 

compact bequiet! Wings Pure Rock silence aircooler 2 TDP Slim cooling 130W cooler.jpg

Vender vi æsken om, får vi en smule mere information på engelsk og tysk. Først fremhæver be quiet! de tre høj ydende 6mm kobber heat pipes, sammen med aluminiumspladen som har kontakt til CPU’en. Den har en kapacitet på 130W TDP. Den anden ting som de fremhæver er optimering af AMD-montering, hvor Pure Rock Slim 2 bruger AMD’s egen montage, fremfor at sende en anden montageplade. 

Slim cooling aircooler 130W bequiet! cooler Rock Pure silence TDP compact 2 Wings.jpg

Pure Rock Slim 2, har ikke meget med i kassen, men vi har fået det nødvendige med. Både Intel og AMD monteringsenheden gør brug af det som bundkortet allerede tilbyder, hvilket gør vi ikke skal bruge en masse ekstra skruer eller monteringsplader. Udover det har vi 92mm blæseren, sammen med klips til at montere den til selve køleren og til sidst en manual.

TDP compact Slim Rock aircooler 130W cooler silence Wings bequiet! cooling Pure 2.jpg

Pure Rock Slim 2 gør brug af Pure wings 2 92mm PWM blæser. Blæseren kan komme op på en hastighed på 2000 RPM og med en PWM forbindelse, er det muligt at lave en kurve for at få blæseren til at justere sig efter systemets varme.

silence Rock Slim compact TDP bequiet! Wings 130W 2 cooler cooling aircooler Pure.jpg

Selve køleren er bygget op med 3 varmerør med kobber og en aluminiums base. De går op til en heatsink, som sørger for at fordele varmen bedst muligt, til at blæseren kan køle den ned. Køleren kommer også med køle pasta på forhånd og du behøver derfor ikke gøre mere.

Rock Wings 130W bequiet! cooling Pure compact Slim TDP cooler 2 silence aircooler.jpg

Slim Rock 2 cooling TDP Pure aircooler silence bequiet! 130W compact Wings cooler.jpg


Montering

Pure Rock Slim 2 fra be quiet! har gjort monteringen nem. Du får to monteringsbeslag, en til Intel og en til AMD. Begge gør brug af det eksisterende system på bundkortet, hvor de vil fungere som standard køleren der kan følge med din CPU.  

cooling compact aircooler Pure TDP 130W 2 Rock Slim bequiet! Wings cooler silence.jpg

Rock aircooler silence cooling cooler 130W bequiet! Slim TDP 2 Pure Wings compact.jpg

bequiet! compact 2 silence Rock TDP cooler aircooler Pure 130W cooling Slim Wings.jpg


Testen – Brugen og Ydelsen

Rock Wings Pure Slim cooling compact 130W 2 bequiet! aircooler cooler TDP silence.jpg


Testsystem

 • ASRock Z390 Phantom Gaming SLI
 • Intel I7 8700K 
 • Nvidia GTX 1660 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR4 RGB 3200 MHz CL16
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Prime95 (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Prime95 stress test i 5 minutter. Derefter køre den videre i 30 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en delta temperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 25 grader
Blæserhastighed: ~ 2000 RPM

Som vanens tro, starter vi med at tage et kig på køleren i idle. Med Pure Rock Slim 2, har vi en idle på 4 grader i delta temperatur. Hvilket ser rigtig godt ud. Den kommer end da længere ned end Dark Rock pro 4. Nu er det selvfølgelig ikke ud fra idle hvor vi kan se hvordan en køler klare sig, så lad os få lidt pres på maskinen. 

cooling bequiet! Wings 2 silence cooler Slim Pure TDP Rock aircooler 130W compact idle.png

Efter at vi har haft kørt testen, så får vi også lidt et andet resultat. Pure Rock Slim 2 ligger i den høje ende i forhold til de andre modeller som vi har haft igennem systemet. Stadig med et fint og acceptabelt resultat, på 53 grader som også er lavere end standard køleren som kommer med Intel. Det er tydeligt at se køleren kun kommer med en blæser og den er i den mindre størrelse, hvilket gør den ikke kan flytte varmen lige så effektivt som de andre. 

Rock Wings compact bequiet! Pure cooler Slim 130W TDP silence 2 cooling aircooler.png

Normalt ville jeg have kommet med en graf, hvor vi havde overclocket CPU’en til 4.7 og køre testen igen. Desværre er køleren ikke kraftig nok og det endte også med at systemet crashede, da køleren ikke kunne følge med.

Støjniveau

cooler bequiet! Pure Slim 130W compact cooling Wings TDP silence 2 aircooler Rock.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 17,2 dBA. som må siges at være i den rigtige gode ende, kun overgået af Dark Rock Pro 4.

*Husk dette ikke er lavet med professionelt udstyr og skal derfor ses som en guideline ud fra hvordan den larmer i forhold til andre modeller. Alle viste modeller er blevet testet ved samme udstyr og metode.

Pure TDP cooling Slim compact 130W cooler Rock 2 Wings aircooler bequiet! silence.png


Pris

Prisen for Pure Rock Slim 2 fra be quiet! er dags dato - den 25.04.2021 186,- DKK. Hvilket må sige at være i den lave ende. Det kan være attraktiv, hvor den eventuelt skal erstatte standard køleren eller du har et mindre system, som ikke skal yde for meget, men godt må være mere lydløs og have en fornuftig køling. 

cooler aircooler Pure Wings Rock Slim TDP cooling compact 2 bequiet! silence 130W.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring Pure Rock Slim 2 fra be quiet!, kan du klikke på banneret.


Konklusion

Det er blevet tid til at slutte testen af Pure Rock Slim 2 fra be quiet!. Det er lidt med blandet følelser, jeg sidder med denne køler fra be quiet! Hvis vi kigger overordnet på resultatet, har køleren jo vist sig at være fornuftig uden at være førende i sit resultat. Udover det, kommer den også med et prisskilt hvor de fleste burde kunne være med, hvis de skal have bygget en computer, hvor man gerne vil skifte den køler som følger med CPU’en. 

Der hvor Pure Rock Slim 2 falder fra, er jo specielt ved overclocking, hvor køleren slet ikke kan følge med. Man kan så vende den om. Hvis man vælger at bruge under 200 kroner på en blæser, har man måske heller ikke i sinde at presse sin CPU yderligere? Måske den i stedet henvender sig til en multimedie- eller en kontorcomputer, og her vil den også være perfekt. Pure Rock Slim 2 formår at holde CPU’en tilstrækkelig kølig, og det klarer den mens den holder støjen nede på et fornuftigt niveau. 

Der er ingen tvivl om at Pure Rock Slim 2 handler om at skabe en lille blæser som skal erstatte den medfølgende. Det er ikke fordi be quiet! er gået op i at lave et design som skiller sig markant ud. Pure Rock Slim 2, er en køler som placerer sig lidt i sin egen kategori i forhold til de kølere, som er til sammenligning. Hvor der er ingen tvivl omkring at den ikke skal konkurrere mod Freezer 50, MA624 eller Dark Rock Pro 4. Den er dog en konkurrent til Standard blæseren og eventuelt andre små blæsere, som har til opgave at køle det mindre krævende system. 

Jeg er stor fan af be quiet! valg af montering til køleren, og det du ikke skal have monteret en masse inden selve køleren kan komme på, fungere rigtig godt. Det gør hele monteringen nem og er hurtig overstået. 

Vender vi tilbage til selve testen, så kom Pure Rock Slim 2 frem til et fornuftigt resultat, med en deltatemperatur på 53 grader, men ikke noget som får en op af stolen af glæde. Det er derfor ikke en køler jeg ville smide i en workstation eller en gamer computer. Kigger vi på støjen, så formåede Pure Rock Slim 2 at ende ud med et resultat med 17,2 dBa mod Dark Rock Pro 4 på 16,4 dBa og MA624 Stealth på 19,9 dBa. 

Jeg ender med at give Pure Rock Slim 2 en score på 7 ud af 10. Selvom der er rigtige mange gode ting omkring køleren, så slår den bare ikke igennem hos mig. Hvis vi ser bort fra støj, så er det kun standardkøleren som Pure Rock Slim 2, formår at have et bedre resultat end. Jeg har sagt det før og siger det igen, så ville jeg ikke bruge denne køler til en gaming maskine. Den vil dog være perfekt til maskinen som skal køre mindre krævende opgaver, hvor man stadig ønsker lidt bedre køling.

Pros

 • Nem at montere
 • Fornuftigt støjniveau
 • Pris
 • Ingen software
 • God til små builds eller et multimedie system

Cons

 • Ingen mulighed for overclocking
 • Kedeligt design

Vores partnere