Inden vi skal have kigget nærmere på Silent Loop 2 120, jeg har fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmesiden.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om Silent Loop 2 120
Silent Loop 2 120 fra be quiet! Kommer i en sort æske. På fronten har vi et billede af køleren, med navnet stående under. Vi har også størrelsen i bunden stående, hvor vi kan se det er 120mm AIO vi har modtaget. I øverst højre hjørne har vi be quiet! logoet.
Tager vi et kig på bagsiden fokuserer be quiet! på fire punkter med deres Silent Loop 2. Pumpen er 6-polet med tre faser og tre kamre. Silent Loop 2 kommer med Silent Wings 3 PWM high-speed blæsere, optimeret plade til at have bedst ydeevne ved køling og til sidst, muligheden for at genopfylde væsken i systemet.
Pakker vi indholdet ud og kigger på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Udover det får vi også væske til genopfyldning, en splitter til blæserne, en adapter til lyset og en manual.
Med Silent Loop 2 120 medfølger to Silent Wings 3 120mm pwm high-speed blæsere. De blevet optimeret til at give høj ydelse og lav støj. De kan køre op til 2200 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden an på temperaturen. Da vi modtager to blæsere, giver det også mulighed for at montere med push/pull effekt, som skulle give et bedre resultat, da vi nemmere får varmen væk.
Pumpehovedet er delt op i tre kamre, som sikrer høj ydelse, men stadig sørger for støjen holdes nede. Med den medfølgende adapter, er det muligt at skifte farven på RGB’en fremfor at skulle gøre det igennem bios, hvis dit bundkort understøtter det.
Montering
Selvom Silent Loop 2 kommer med mange montagekits, så skal LGA1700 montage kit bestilles særskilt. Dette kan dog være det ændre sig i fremtiden, så hver opmærksom på dette, når du bestiller fra forhandleren.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
Målingerne:
Rumtemperatur: ~ 25 grader
Blæserhastighed: ~ 2200 RPM
Det er den første 120mm køler vi har igennem testbænken med 12900K, så den kommer til at blive sat på prøve mod de store drenge. Det er også vigtigt at huske at med I9 12900K er anbefalingen at bruge minimum 360mm. Hvilket også jeg ikke forventer vi ser Silent Loop 2 120 komme med et resultat som vælter de andre af pinden.
Vi starter stille ud og kigger først på deltatemperaturen i idle. Vi starter godt ud fra start, selvom den ikke er under pres, så kommer vi ud med samme resultat som Silent Loop 2 2 240 med 4 grader i deltatemperatur.
Efter at have kørt testen endte vi med et gennemsnit på 69 grader i deltatemperatur, som ligger sig utrolig tæt på Silent loop 2 240mm.
Støjniveau
Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 25,8 dBA. Det ligger som en af de højeste, men er stadig et flot resultat for en blæser som blev presset til sit yderste.
Du kan også læse vores test af be quiet! Silent Loop 2 240.
Pris
Jeg har været inde og finde prisen på Silent Loop 2 120 fra be quiet!, her rammer vi et prisskilt på 643,- DK.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Silent Loop 2 120 fra be quiet! kan du klikke på banneret.
Konklusion
Vi er kommet til enden af testen af Silent Loop 2 120 fra be quiet! Det kan være svært at bedømme dens ydelse ud fra at vores testbænk, har en CPU som sætter kravene alt for højt i forhold til hvad en lille 120mm AIO kan klare. Men alligevel har det givet os lidt at arbejde med.
Silent Loop 2 køleren er i et stilrent design og den er nem at montere. Det er ikke en køler som er fyldt med RGB fra top til tå, og jeg er også sikker på det kan tiltale mange folk, enten i form af de har et lukket kabinet, eller bare ikke ønsker at computeren skal lyse det hele op.
En ting som jeg syntes er positivt omkring Silent Loop 2 120, er vi får to blæsere med, så det er muligt at montere med en push/pull effekt, for at presse lidt mere ud af køleren, eller gøre så den støjer mindre da den skal bruge færre kræfter fra begge blæsere til at få samme mængde varme væk.
Kigger vi på resultatet, så kan Silent loop 2 120 godt følge med, når vi sammenligner med den større model Silent Loop 2 240. Det var kun få grader som adskilte de to, og jeg tror selve push/pull effekten kom til sin rette og fik hjulpet den mindre model godt på vej til et flot resultat.
Hvad angår støjniveauet, var det også en smule over Silent Loop 2 240, på trods af de begge bruger to blæsere, så endte Silent Loop 2 120 stadig med at larme lidt mere, men stadig inden for et fornuftigt niveau.
Jeg slutter testen af med at give Silent Loop 2 120 fra be quiet! en score på 9 ud af 10. Der er ingen tvivl om du får meget for pengene, og køleren sagtens ville kunne køle en mindre CPU, som ikke banker afsted uden en grænse. Men alligevel så virker Silent Loop 2 240, som et mere oplagt valg, hvis kabinettet tillader den størrelse.
Pros
Cons
Score: 9