be quiet Silent Loop 2 120: Test

bequiet! pump cooler all-in-one loop silent radiator wings watercooling 3 2 120 AIO Silent
Det er ikke altid pladsen til en stor køler er mulig, eller behovet. I denne test skal vi kigge på en køler, hvor vi er nede i 120mm, og hvor radiatoren kun fylder en enkelt blæser. Det gør den vil kunne blive placeret flere steder i kabinettet, hvor pladsen måske er trængt eller CPU’en ikke kræver en køler i den store størrelse. Vi tager et kig på Silent Loop 2 120 fra be quiet!.

Inden vi skal have kigget nærmere på Silent Loop 2 120, jeg har fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmesiden. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700, 2011(-3), 2066
 • AMD Socket: AM4, sTRX4
 • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 2200 rpm
 • Noise Level (100%): 36,4 dBA
 • Pump speed (rpm): 2800
 • Tube length (mm): 400
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 154 x 120 x 77
  • 0.91 kg

Rundt om Silent Loop 2 120

Silent Loop 2 120 fra be quiet! Kommer i en sort æske. På fronten har vi et billede af køleren, med navnet stående under. Vi har også størrelsen i bunden stående, hvor vi kan se det er 120mm AIO vi har modtaget. I øverst højre hjørne har vi be quiet! logoet. 

wings cooler radiator all-in-one watercooling Silent 3 silent loop 2 AIO pump bequiet! 120.jpg

Tager vi et kig på bagsiden fokuserer be quiet! på fire punkter med deres Silent Loop 2. Pumpen er 6-polet med tre faser og tre kamre. Silent Loop 2 kommer med Silent Wings 3 PWM high-speed blæsere, optimeret plade til at have bedst ydeevne ved køling og til sidst, muligheden for at genopfylde væsken i systemet. 

wings bequiet! 2 radiator 120 watercooling pump loop Silent all-in-one 3 silent AIO cooler.jpg

Pakker vi indholdet ud og kigger på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Udover det får vi også væske til genopfyldning, en splitter til blæserne, en adapter til lyset og en manual.

all-in-one bequiet! wings 120 watercooling 2 loop pump AIO radiator Silent silent 3 cooler.jpg

Med Silent Loop 2 120 medfølger to Silent Wings 3 120mm pwm high-speed blæsere. De blevet optimeret til at give høj ydelse og lav støj. De kan køre op til 2200 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden an på temperaturen. Da vi modtager to blæsere, giver det også mulighed for at montere med push/pull effekt, som skulle give et bedre resultat, da vi nemmere får varmen væk.

Silent watercooling 3 pump cooler 120 bequiet! all-in-one silent radiator 2 loop wings AIO.jpg

Pumpehovedet er delt op i tre kamre, som sikrer høj ydelse, men stadig sørger for støjen holdes nede. Med den medfølgende adapter, er det muligt at skifte farven på RGB’en fremfor at skulle gøre det igennem bios, hvis dit bundkort understøtter det.

radiator bequiet! all-in-one wings watercooling loop Silent cooler 120 AIO pump 2 3 silent.jpg

radiator 120 2 pump 3 loop wings silent Silent all-in-one cooler watercooling AIO bequiet!.jpg

Montering


Selvom Silent Loop 2 kommer med mange montagekits, så skal LGA1700 montage kit bestilles særskilt. Dette kan dog være det ændre sig i fremtiden, så hver opmærksom på dette, når du bestiller fra forhandleren.

watercooling silent cooler Silent wings bequiet! AIO loop 2 120 3 pump radiator all-in-one.jpg

all-in-one 120 silent 2 wings radiator watercooling AIO loop 3 cooler Silent bequiet! pump.jpg

Testen – Brugen og Ydelsen

pump bequiet! AIO 3 wings watercooling radiator 120 loop silent Silent all-in-one 2 cooler.jpg

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 25 grader
Blæserhastighed: ~ 2200 RPM

Det er den første 120mm køler vi har igennem testbænken med 12900K, så den kommer til at blive sat på prøve mod de store drenge. Det er også vigtigt at huske at med I9 12900K er anbefalingen at bruge minimum 360mm. Hvilket også jeg ikke forventer vi ser Silent Loop 2 120 komme med et resultat som vælter de andre af pinden. 

Vi starter stille ud og kigger først på deltatemperaturen i idle. Vi starter godt ud fra start, selvom den ikke er under pres, så kommer vi ud med samme resultat som Silent Loop 2 2 240 med 4 grader i deltatemperatur.  

idle temp AIO loop watercooling 3 wings all-in-one cooler bequiet! 120 pump silent Silent radiator 2.png

Efter at have kørt testen endte vi med et gennemsnit på 69 grader i deltatemperatur, som ligger sig utrolig tæt på Silent loop 2 240mm. 

load Silent all-in-one 2 watercooling loop 120 3 cooler radiator pump silent bequiet! AIO wings.png

Støjniveau

cooler silent 120 radiator watercooling Silent pump bequiet! all-in-one 3 wings 2 AIO loop.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 25,8 dBA. Det ligger som en af de højeste, men er stadig et flot resultat for en blæser som blev presset til sit yderste.

dba AIO loop watercooling 3 wings all-in-one cooler bequiet! 120 pump silent Silent radiator 2.png

Du kan også læse vores test af be quiet! Silent Loop 2 240

Pris

Jeg har været inde og finde prisen på Silent Loop 2 120 fra be quiet!, her rammer vi et prisskilt på 643,- DK. 

2 silent loop watercooling radiator Silent all-in-one AIO 3 cooler wings 120 pump bequiet!.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring Silent Loop 2 120 fra be quiet! kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er kommet til enden af testen af Silent Loop 2 120 fra be quiet! Det kan være svært at bedømme dens ydelse ud fra at vores testbænk, har en CPU som sætter kravene alt for højt i forhold til hvad en lille 120mm AIO kan klare. Men alligevel har det givet os lidt at arbejde med. 

Silent Loop 2 køleren er i et stilrent design og den er nem at montere. Det er ikke en køler som er fyldt med RGB fra top til tå, og jeg er også sikker på det kan tiltale mange folk, enten i form af de har et lukket kabinet, eller bare ikke ønsker at computeren skal lyse det hele op. 

En ting som jeg syntes er positivt omkring Silent Loop 2 120, er vi får to blæsere med, så det er muligt at montere med en push/pull effekt, for at presse lidt mere ud af køleren, eller gøre så den støjer mindre da den skal bruge færre kræfter fra begge blæsere til at få samme mængde varme væk. 

Kigger vi på resultatet, så kan Silent loop 2 120 godt følge med, når vi sammenligner med den større model Silent Loop 2 240. Det var kun få grader som adskilte de to, og jeg tror selve push/pull effekten kom til sin rette og fik hjulpet den mindre model godt på vej til et flot resultat. 

Hvad angår støjniveauet, var det også en smule over Silent Loop 2 240, på trods af de begge bruger to blæsere, så endte Silent Loop 2 120 stadig med at larme lidt mere, men stadig inden for et fornuftigt niveau. 

Jeg slutter testen af med at give Silent Loop 2 120 fra be quiet! en score på 9 ud af 10. Der er ingen tvivl om du får meget for pengene, og køleren sagtens ville kunne køle en mindre CPU, som ikke banker afsted uden en grænse. Men alligevel så virker Silent Loop 2 240, som et mere oplagt valg, hvis kabinettet tillader den størrelse. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design
 • Fornuftigt støjniveau
 • Fornuftigt resultat
 • Pris
 • Kommer med to blæsere

Cons

 • Ikke stor forskel på en større model i pris kontra ydelse

Score: 9

bequiet! pump cooler all-in-one loop silent radiator wings watercooling 3 2 120 AIO Silent.jpg

Vores partnere