Inden vi skal have kigget nærmere på Silent Loop 2 360, jeg har fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmesiden.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om Silent Loop 2 360
Silent Loop 2 360 fra be quiet! Kommer i en sort æske. På fronten har vi et billede af køleren, med navnet stående under, Silent Loop 2. Under navnet har vi størrelsen på køleren, nemlig 360mm. Oppe i højre hjørne har vi be quiet! logoet.
Vender vi kassen rundt får vi lidt flere informationer omkring nøglefunktionerne med Silent Loop 2 360mm fra be quiet!. Pumpen er 6-polet med tre faser og tre kamre. Silent Loop 2 360mm kommer med Silent Wings 3 PWM high-speed blæsere, optimeret plade til at have bedst ydeevne ved køling og til sidst, kommer Silent Loop 2 med mulighed for at genopfylde væske i systemet.
Tager vi et kig på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Der medfølger også adapter til blæserne, en ”controller” til at styre RGB på pumpen. Udover det får vi også væske til genopfyldning og en manual.
Med Silent Loop 2 360 medfølger tre Silent Wings 3 120mm pwm high-speed blæsere. De blevet optimeret til at give høj ydelse og lav støj. De kan køre op til 2200 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden an på temperaturen.
Pumpehovedet er delt op i tre kamre, som sikrer høj ydelse, men stadig sørger for støjen holdes nede. Med den medfølgende adapter, er det muligt at skifte farven på RGB’en fremfor at skulle gøre det igennem bios, hvis dit bundkort understøtter det.
Montering
Selvom Silent Loop 2 kommer med mange montagekits, til forskel fra de andre modeller af Silent Loop 2, som har været inde, er LGA1700 beslaget endelig en del af pakken, og det er derfor ikke noget som skal bestilles ved siden af.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
Målingerne:
Rumtemperatur: ~ 24 grader
Blæserhastighed: ~ 2200 RPM
Som altid starter vi stille ud og ser på delta temperaturen i idle. Selvom det ikke giver det store indblik i selve kølerens ydelse, så får vi stadig et blik i hvordan temperaturen er, når den ikke skal knokle. Vi starter ud med en score på 2 grader i deltatemperatur, hvilket ligger den sammen med Corsair H170I Elite LCD, som er en 420mm køler.
Billedet ændre sig dog lidt da vi sætter gang i testen, og får en temperatur under pres. For her ender Silent Loop 2 360 faktisk med at være højest i testen, med en score på 63 grader i deltatemperatur.
Støjniveau
Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 25 dBA. Hvilket får sat Silent Loop 2 360mm i den høje ende igen, selvom den ikke er den højeste.
Pris
Jeg har været inde og finde prisen på Silent Loop 2 360 fra be quiet!, her rammer vi et prisskilt på 1198,- DK.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Silent Loop 2 360 fra be quiet! kan du klikke på banneret.
Konklusion
Det er blevet tid til afslutningen på testen af Silent Loop 2 360 fra be quiet!. Køleren er nem at montere, og be quiet! har lavet et simpelt system, som er lige til. Det flotte design på pumpehovedet, kan nok friste mange med en smule RGB og et flot aluminiums pumpehoved.
Desværre er det ikke udseendet som er alt, og der hvor vi selvfølgelig skal ligge vores fokus er på selve testen. Selvom Silent Loop 2 360 startede godt ud i idle, så faldt den desværre igennem under load, hvor den endte med 63 grader, og til den nærmeste med 59 grader. Det samme var gældende med støj, hvor den rammer 25 dBa, hvor mange af de andre modeller er helt nede på omkring 23 dBa.
Alligevel ser jeg ikke Silent Loop 2 360 som en solid taber i denne test, for hvis vi sammenligner med prisen på de andre, så kommer Silent Loop 2 360, med et prisskilt der hedder omkring 1200 kroner, hvilket gør den til den billigste af AIO systemerne som bliver kigget på. Her ligger mange af de andre over 2000 kroner. Selv hvis du vælger modeller uden LCD skærm, så har du stadig en billig køler i Silent Loop 2 360. Hvilket gør at det er kombinationen af pengepungen, og ydelsen som skal opvejes mod hinanden, og det gør Silent Loop 2 360 stadig kan være en god kandidat til din næste køler.
Derfor slutter jeg testen af med at give Silent Loop 2 360 fra be quiet! en score på 7 ud af 10. Det er uden tvivl pris kontra ydelse, som trækker op for mig, sammen med det stilrene design som Silent Loop 2 kommer med. Silent Loop 2 360, er en god kandidat til hvis du har et budget, som du skal holde dig inden for, uden at gå for meget på kompromis.
Pros
Cons
Score: 7