Cooler Master MA624 Stealth: Test

cooling CM Aircooler MA624 Cooler Stealth Sort Luftkøler Mater MasterAir CPU
Cooler Master er kommet med en nye række produkter, som skal holde din CPU kølig, så du kan koncentrere dig om spillet. De er kommet med tre modeller i deres Stealth serie, med MA624 Stealth, MA612 Stealth og MA612 Stealth ARGB. Det er den første model MA624 Stealth som vi i dag kigger på, som også er den største model af de tre.

Inden vi dykker ned og kigger nærmere på MA624 Stealth fra Cooler Master, har jeg listet specifikationerne op, som vi har fået sendt fra Cooler Master.


De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 1200, 1366, 115X, 2066, 2011(-3)
 • AMD Socket: AM4
 • Ram Clearance: op til 70 mm med kun 1 blæser monteret, op til 34 mm med begge 140 mm blæsere monteret.  
 • Heat Pipes: Direct Touch/ 6 Heat Pipes
 • Material: Aluminum Fins
 • Fan Size: 2 x 140 mm / 1 x 120 mm
 • Fan Speed: 120 mm: 650 – 1800 rpm, 140 mm: 650 – 1400 rpm
 • Noise Level: 10 ~ 27 dBA
 • Pressure: 2.25 mm H2O (Max)
 • Size & Weight
 • Length: 144.9 mm
 • Width: 153.2 mm
 • Height: 160 mm


Rundt om MA624 Stealth

MA624 Stealth kommer i en stor æske. Farverne er de velkendte sorte og lilla, som vi tit ser ved Cooler Master produkter. På fronten har vi billede af selve køleren, og under den har vi navnet som selvfølgelig er MasterAir MA624 Stealth. Oppe øverste hjørne har vi Cooler Master logo. 

MA624 MasterAir CPU Cooler cooling Mater CM Luftkøler Aircooler Stealth Sort.jpg

Vender vi kassen, får vi lidt flere informationer på selve produktet. Toppen er i sort aluminium, MA624 bruger to blæsere til at lave push-pull effekt for at optimere luftryk. Silent blæsere, som giver minimale vibrationer og sørger for at operere stille. Dobbelt heatsink tårn med nem montering og bygget op omkring seks varmerør. 

Sort Aircooler Luftkøler Cooler CM MasterAir MA624 cooling Mater Stealth CPU.jpg

Det er ikke fordi MA624 Stealth har et meget anderledes design, end så mange andre. Alligevel er det et flot og stilrent design. Skruerne er monteret på forhånd, til at montere selve tårnet over CPU’en, hvilket burde gøre monteringen nemmere. Cooler Master har valgt at levere to ekstra blæsere med, så du har mulighed for at montere enten 120 mm eller 140 mm. Det kommer nemlig an på højden af dine RAM. Udover det kommer der en skruetrækker med i sættet og ellers de nødvendige skruer som skal bruges.

Stealth cooling Mater Sort CPU CM MA624 MasterAir Luftkøler Aircooler Cooler.jpg

Fra start af er der allerede monteret en 140 mm på køleren. Udover det kommer der som sagt både en 120 mm og en 140 mm blæser med som kan monteres på siden, til at skabe push-pull effekt. Valget af blæseren afhænger af pladsen rundt om blæseren og højden på dine RAM.

CM MA624 Luftkøler Stealth MasterAir cooling Cooler Mater Sort Aircooler CPU.jpg

Selve tårnet er bygget op med seks varmerør med nickel plated base. Som går op i hver side til to heatsinks som skal sørge for at fordele varmen bedst muligt. Det hele er lavet i sort og lever derfor navnet ”Stealth” i design.

Sort MA624 cooling CM Stealth Mater Aircooler MasterAir CPU Cooler Luftkøler.jpg

Mater Stealth CPU Luftkøler CM cooling Aircooler MA624 Cooler Sort MasterAir.jpg

CPU Sort Stealth cooling Cooler MasterAir MA624 Luftkøler CM Mater Aircooler.jpg

Montering

Cooler Master har sørget for alt du skal bruge. Pladen som følger med, kan både bruges til Intel og AMD, hvor du kun behøver at montere det relevante ud fra systemet.

cooling Stealth Mater CM MasterAir Sort Cooler MA624 CPU Luftkøler Aircooler.jpg

Stealth MA624 cooling CPU Sort Aircooler MasterAir CM Luftkøler Mater Cooler.jpg

Aircooler cooling Stealth Cooler CM Luftkøler MA624 CPU Mater MasterAir Sort.jpg

Stealth CM Cooler MA624 Luftkøler Mater Aircooler cooling CPU MasterAir Sort.jpg

CM Stealth Cooler CPU Sort Aircooler MasterAir MA624 cooling Luftkøler Mater.jpg

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • ASRock Z390 Phantom Gaming SLI
 • Intel I7 8700K 
 • Nvidia GTX 1660 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR4 RGB 3200 MHz CL16
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Prime95 (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Prime95 stress test i 5 minutter. Derefter køre den videre i 30 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en delta temperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 30 grader
Blæserhastighed: ~ 1400 RPM

Hvis vi starter stille ud med at kigge på hvordan MA624 Stealth lægger sig under idle, så starter vi allerede godt. Hvor MA624 Stealth har en delta temperatur på 3 grader under idle, det er selvfølgelig ikke dette tal som vi er mest spændte på at se, men det leder godt videre til næste måling. 

idle Luftkøler Aircooler cooling Mater Sort CPU MA624 CM MasterAir Cooler Stealth.png

Det er selvfølgelig blevet tid til at få MA624 Stealth på arbejde. Her har vi et spændende resultat, hvor køleren formår at have samme delta temperatur på 42 grader, som Dark Rock Pro 4. Det må siges at være et flot resultat, som placerer MA624 Stealth i toppen blandt de andre kølere. 

load Luftkøler Aircooler cooling Mater Sort CPU MA624 CM MasterAir Cooler Stealth.png

Køre vi samme test igen, med en overclocking på 4,7 kan vi nu få lov til at se blæseren blive presset det ekstra. Der gik ikke lang tid før temperaturen kom helt op under testen. Den formåede dog at holde sig stabilt, og vi endte med at have en Delta temperatur med overclock på 69 grader. Hvor vi kan se den faktisk formår at yde bedre end Dark Rock Pro 4 med 1 grad. 

Stealth Sort CPU MA624 MasterAir CM cooling Aircooler Mater Cooler oc Luftkøler.png

Støjniveau

cooling Cooler Mater MA624 CPU Aircooler Sort CM MasterAir Luftkøler Stealth.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 19,9 dBA. Dette er også i den lave ende, specielt når vi sammenligner med mange andre kølere. Når blæserne kørte med standard indstillinger, var køleren næsten lydløs.

dBa Luftkøler Aircooler cooling Mater Sort CPU MA624 CM MasterAir Cooler Stealth.png

Pris

MA624 er ikke kommet i butikkerne endnu og vi har derfor ikke kunne finde en pris. Cooler Master har dog oplyst om en MSRP på 699 DKK. Den kan dog godt virke i den lidt høje ende i forhold til nogle af konkurrenterne. Men det er heller ikke så højt, at de fleste ikke kan være med. 

CPU MA624 Mater cooling Cooler Luftkøler CM Stealth MasterAir Sort Aircooler.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring MasterAir MA614 Stealth fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Det er blevet tid til at få afsluttet hele testen, og samlet op på vores resultater. MasterAir MA624 Stealth fra Cooler Master er helt klart en spiller som vi skal holde øje med. Den viser nogle flotte resultater i vores test, både når vi kigger ydelse og støj. 

Med det sorte look går Cooler Master efter et premium design, som de efter min mening formår at ramme rigtig godt. Cooler Master går op i at alle systemer er forskellige og du skal ikke begrænses eller ud og købe andet til dit system for at få produktet til at fungere for dig. Derfor medfølger der to 140 mm og en 120 mm blæsere, så du kan bruge den opsætning som passer dig bedst. 

Under testen havde jeg monteret begge 140 mm blæsere og dette viste også et fornuftigt lydniveau hvor vi ramte 19,9 dBA under testen. Vi formåede også at MA624 Stealth gav et flot resultat med kun 42 grader i delta temperatur. Den kom dog rigeligt på overarbejde, da CPU’en blev overclocket til 4,7, her kom temperaturen op på 69 grader i delta temperatur. Med en stuetemperatur på 30 grader, var det også lige til den gode side for varme fra systemet. Som jeg skrev under testen ville jeg ikke vælge MA624 Stealth, hvis jeg vidste jeg fast skulle køre med et overclock på min CPU. 

Selvom køleren har et flot premium design med sine to 140 blæsere og nemme montering, så er det også en køler som kommer til at fylde godt i kabinettet. Du skal derfor være sikker på at have plads nok omkring til at kunne montere uden at enten bundkort eller RAM kommer til at være i vejen. 

Til slut er der kun en score tilbage, og her ender jeg med at give 9 ud af 10 sammen med Great Product til MasterAir MA624 Stealth fra Cooler Master. Cooler Master har lavet et produkt som har vist sig at kunne spænde med musklerne over for de andre. Hvis du har planer om at lade dit system styre sig selv, og ikke skal lege med overclocking, får du her en køler som fint kan sørge for at holde dit system køligt uden at det skal lyde som et jetfly har indtaget din computer. Det er en computer som henvender sig til gameren og her kommer den også til sit rette. Hvor ydelse, design, montering og prisen hænger fornuftigt sammen. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design
 • Fornuftigt støjniveau
 • Flot ydelse
 • Forskellige blæsere følger med

Cons

 • Fylder meget, hvis begge 140 mm blæsere monteres. 

Vores partnere