Cooler Master Masterliquid 360 Atmos

3D Master Atmos 360 Eco-friendly print footprint innovative Cooler dual chamber Masterliquid carbon
Cooler Master er kommet med en ny køler, hvor de ønsker at nedbringe deres carbon footprint, men stadig forkæle deres bruger, med et produkt som giver god køling, lavt støjniveau og et stilrent og flot design. Vi tager et kig på Masterliquid 360 Atmos, for at se om den kommer med det som Cooler Master lover.

Inden vi skal have kigget nærmere på Masterliquid 360 Atmos fra Cooler Master, har jeg fundet specifikationerne fra Cooler Masters hjemmeside. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 2500 rpm
 • Noise Level (100%): 27,2 dBA
 • Pressure: 3.61 mm H2O (Max)
 • Pump speed (rpm): -
 • Pump connector: 4-pin
 • RGB connector: ARGB
 • Tube length (mm): 400
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 394 x 119 x 27,2 mm
  • - kg

Rundt om Masterliquid 360 Atmos

Masterliquid 360 Atmos, er en AIO vandkøling, hvor Cooler Master prøver at nedbringe deres carbon footprint. Det gør at meget af emballagen er pap, og de har prøvet at skære ned på plastikken. Ved siden af det, har de også bragt størrelsen ned på selve kassen. Samt 35% af metalmaterialerne, samt plastik hovedet på pumpehovedet er genbrug. Pumpehovedet gør brug af dual chamber, og har en ”Mean time to failure” på 210.000 timer. 

dual 3D 360 print innovative Atmos chamber Cooler Masterliquid Master Eco-friendly footprint carbon.JPG

Med Masterliquid 360 Atmos får du alt med. Nu ved jeg godt, jeg lige har skrevet Cooler Master skar ned på plastikken. Men så ser vi dog alligevel deres kasser med tilbehør, som alle sammen er fyldt godt op. I kassen har vi montage kit til AMD AM4 og AM5. Der er også til Intel med LGA 115x, LGA 1200 og LGA1700. Ved siden af det kommer der en masse kabler med, til blandt andet at kunne forlænge ARGB kablerne fra både blæser og pumpe hovedet, hvis de ikke er lange nok, dem som allerede sidder på. Vi får en hub med, hvor ARGB kan samles, nogle klips til at kunne sørge for god placering af slangerne fra pumpehovedet til radiator, kølepasta og nogle manualer. Der er ingen tvivl om, der er rigtig meget med, og det kan også hurtigt virke uoverskueligt, hvad der skal bruges og ikke bruges. Også er det hele samlet i PLASTIK poser.

print Eco-friendly Atmos Master 3D carbon dual footprint Cooler Masterliquid 360 innovative chamber.JPG

Blæserne som medfølger er Cooler Masters egne Sickleflow Edge 120 blæsere. Som sørger for forbedret føling og nem installation, da de er fra start allerede monteret på radiatoren. Blæserne er opgivet til et maksimum støjniveau på 27,2 dBA med en hastighed på 2500 RPM.   

dual footprint Cooler chamber Eco-friendly print Masterliquid 3D innovative 360 Atmos Master carbon.JPG

Selve pumpehovedet, har et lidt specielt design, hvor den har et indvendigt design som kunne minde om en radiator. Syntes du ikke designet på pumpehovedet er dig, har Cooler Master gjort det muligt at udskifte designet med dit eget 3D printet design. Som tidligere nævnt har pumpehovedet senest patenteret dual chamber design, som skal sikre en forbedret køling, ved at den hæver vandpresset og optimeret flowet for vandet, direkte til kontakten mod CPU’en.  

footprint Cooler print carbon Master 360 3D Masterliquid innovative chamber Eco-friendly dual Atmos.JPG

360 3D Master Eco-friendly Atmos print dual Cooler Masterliquid chamber carbon footprint innovative.JPG

Montering

Som tidligere nævnt, kommer der rigtig meget tilbehør med til at kunne montere Masterliquid 360 Atmos. Heldigvis har de delt det op i tre kasser i form af, Intel, AMD og Accessories. Derfor kan vi nemt tage de kasser som er relevante til monteringen.

Cooler Master dual Eco-friendly footprint innovative 3D print chamber 360 Atmos carbon Masterliquid.JPG

Da det er Intel, bliver bracket sat bag på bundkortet, og sat fast med skruer, som også skal sørge for at holde pumpehovedet monteret. 

Masterliquid print footprint 360 dual carbon chamber 3D Master innovative Eco-friendly Cooler Atmos.JPG

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.

Målingerne: 

 • Rumtemperatur: ~ 24 grader
 • Blæserhastighed: ~ 2500 RPM
 • TDP: 201W

Vi starter stille ud, hvor Masterliquid 360 Atmos, fint får lov til at komme i gang, og ender også med en delta temperatur på 1 grad.  

360 Atmos carbon Cooler footprint Masterliquid Master Eco-friendly dual chamber 3D innovative print.png

Når jeg skruer lidt op for workload, så Masterliquid 360 Atmos, kan få lov til at arbejde, viser den stadig stort overskud. Her ender den med et fint resultat på 44 grader i Delta temperatur, som ligger den imellem LIAN LI og Masterliquid 360L. Efter jeg har sat indstillingerne op, til at CPU’en bliver en smule begrænset, har jeg dog set den formår at køre stabilt 201W, på specielt de senest testet vandkøler.   

footprint 360 Masterliquid dual carbon innovative Master print Atmos chamber Cooler Eco-friendly 3D.png

Støjniveau

Atmos Masterliquid Master innovative Eco-friendly 360 3D dual Cooler chamber footprint carbon print.jpg

Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i den et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt. 

Masterliquid Cooler 3D Atmos innovative print Eco-friendly dual chamber 360 footprint carbon Master.png

Pris

Jeg har kunne finde Masterliquid 360 Atmos fra Cooler Master til en pris på 1499,- DKK. 

Cooler 360 chamber dual carbon Atmos Masterliquid print innovative Eco-friendly footprint 3D Master.jpg Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Masterliquid 360 Atmos fra Cooler Master kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er kommet til opsamlingen på testen af Masterliquid 360 Atmos. En AIO køler som er kommet godt fra start med et flot resultat, og et design, som fra start skiller sig ud, men også hvor du har mulighed for at skabe dit eget design. 

Selve monteringen er nem og lige til, hvis vi ser bort fra den store mængde ekstra ledninger som også medfølger og kan bruges ved behov. Så køre Cooler Master på at de vil nedbringe deres carbon footprint, hvilket også skal belønnes, men alligevel føler jeg også de kunne have gjort mere. For selvom de har brugt mere pap, fremfor plastik, så ender de stadig med utrolig meget plastik, for at kunne samle de forskellige tilbehørs ting i små kasser efterfølgende. 

Går vi videre til selve ydelsen, kan jeg ikke sætte en finger på den test vi har set. Selvom de ikke formåede at komme med laveste temperatur, så er var den stadig meget tæt på, og med en delta temperatur på 44 grader, må det siges, de har lagt sig godt. 

Så kommer vi selvfølgelig til prisen, og det kan være svært ikke at sammenligne modellerne imellem, for Masterliquid 360 Atmos, står nemlig med en højere pris, end nogle af de andre. Her kan der så måske argumenteres for at forbrugeren får lov til at betale lidt ekstra, for at Cooler Master kan skabe et mere ”grønt” produkt, og være med på at vi skal passe bedre på ressourcerne. 

Jeg slutter testen af med at give Masterliquid 360 Atmos fra Cooler Master en score på 9 ud af 10. Selve produktet ligger sig godt i testen, og der er ingen tvivl om at Masterliquid 360 Atmos er en kompetent køler. Prisen ligger lidt over gennemsnit, men Cooler Master har også en historie at fortælle med Masterliquid 360 Atmos, ved at de prøver at nedbringe carbon footprint. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design
 • Fornuftigt støjniveau
 • God ydelse
 • ”Lavere carbon footprint”

Cons

 • Pris

Score: 9

3D Master Atmos 360 Eco-friendly print footprint innovative Cooler dual chamber Masterliquid carbon.JPG


Vores partnere