Corsair AF140 Elite: Test

cooler Fan fans AF140 Dynamic Fluid cooling High-Performance PWM Corsair fan Elite 140mm Bearing
Normalt er vi vant til, at Corsair betyder RGB i produkterne, specielt i deres blæsere. De er dog kommet med et produkt for at udvide produktlinjen i deres AF serie, hvor de ikke har RGB. Blæserne kommer med højere hastighed, hvilket også giver højere airflow. Vi tager et nærmere kig på AF140 Elite fra Corsair, som både kommer i sort og hvid.

Inden vi går videre til AF140 Elite fra Corsair, tager vi først et kig på specifikationerne.  

De tekniske Specifikationer:

 • Dimensioner: 140 x 140 x 25
 • Vægt: 223 gram
 • Stiktype: 4-pin PWM 
 • Lejetype: Fluid Dynamic Bearing
 • Strømforbrug: 0.39A 
 • Omdrejninger: 400 – 1600 RPM
 • Støjniveau: 31 dB(A)
 • Airflow: 84.5 CFM
 • Statisk tryk: 1.73 mm/H2O

Rundt om AF140 Elite

AF140 Elite kommer i en gul æske, farverne kender vi fra mange andre Corsair produkter. På fronten er der et billede af selve blæseren, hvor vi lige under har navnet ”AF140 Elite”. Vi kan på billedet se at det er den hvide model jeg har modtaget. 

AF140 Bearing Dynamic cooling PWM fan cooler High-Performance 140mm Fan Fluid Corsair Elite fans.JPEG

Kigger vi på bagsiden bliver vi mødt af information på flere forskellige sprog. Blandt andet gør AF140 Elite brug af Corsairs AirGuide teknologi, som skulle give et koncentreret airflow og forbedret køling. Den understøtter ”Zero RPM”, hvilket giver mulighed for at have et stille system. Udover nøgle funktionerne, har vi også en teknisk specifikationsliste i bunden. 

High-Performance Fluid Bearing Dynamic cooling Corsair cooler Fan fan fans Elite PWM AF140 140mm.JPEG

Vi får selvfølgelig ikke så meget med i pakken. Udover selve blæseren, har vi de nødvendige skruer til at få monteret blæseren til kabinettet. 

Fan High-Performance 140mm Elite AF140 Corsair cooler Fluid cooling Bearing PWM fans fan Dynamic.JPEG

Som sagt er AF140 Elite uden RGB, de minder dog meget om iCUE ML140 RGB Elite i design og form. Der sidder støddæmpende gummi til skruerne i den mørke grå farve, hvilket hjælper til at tage vibrationerne og gør blæserne støjer mindre. 

High-Performance fan 140mm Bearing AF140 Fan PWM Elite Corsair Dynamic Fluid cooler fans cooling.JPEG

AF140 Elite gør brug af Corsairs egen AirGuide teknologi, som skulle give et koncentreret airflow, hvilket optimere kølingen og gør dem også perfekte sammen med vandkøling. Blæserne henvender sig til dem som enten ønsker at have blæsere som kan opnå høj ydelse, med acceptabel støjniveau, eller hvis du ønsker at have højt ydende blæsere til din vandkøling, uden det skal være med RGB. 

Fan 140mm cooling PWM Fluid Dynamic cooler Elite Corsair High-Performance AF140 fans fan Bearing.JPEG

Uden RGB gør det at vi kun har den ene 4-pin PWM ledning, som også er i hvid og matcher resten af blæserens farve. De understøtter også Corsair COMMANDER fan controller, som dog skal købes separat.

AF140 Elite fans PWM fan Fan High-Performance cooler Bearing Dynamic 140mm cooling Fluid Corsair.JPEG

Testen – Brugen og Ydelsen

Blæserens ydelse på ca. 84.5 CFM, ligger højt, og med kombinationen af AirGuide teknologien er det en oplagt blæser at bruge sammen med din vandkøling, eller hvis du ønsker højt airflow i dit kabinet. 

Støjniveaucooler Fan fan AF140 Bearing High-Performance 140mm fans PWM Corsair Elite Dynamic cooling Fluid.jpg


Kigger vi på støjniveauet har jeg gjort brug af en lydmåler som bruges til husbehov. Denne giver en nogenlunde fornemmelse af støjniveauet på blæserne, hvor vi endte med en måling på 36 dBA i gennemsnit, ved 100%. 

Pris

Jeg har kunne finde AF140 Elite fra Corsair til en pris på 199,- DKK. Hvilket er en pris omkring andre Corsair blæsere, både med og uden RGB.    

cooler fan Elite fans Fan AF140 High-Performance Corsair Bearing PWM 140mm cooling Dynamic Fluid.pngØnsker du at finde flere oplysninger omkring AF140 Elite fra Corsair, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Det er ikke tit vi ser Corsair komme med en blæser, som ikke har lidt RGB i sig. Dette har de dog lavet om på, og resultatet er blevet rigtig godt. Selvom det ikke er fordi de kommer med noget revolutionerende, så kommer de med et stabilt produkt, som levere høj ydeevne, og med nogle stærke komponenter.
 Blæseren kan komme ned og larme så lidt, at den næsten ikke kan høres og igen omvendt, når den køre på sit maksimum, lyder det som et rumskib, som er ved at starte op. Det resultere dog også i, en masse luft bliver trukket igennem, som tydeligt kan mærkes, hvis man tager hånden op til. 

Der er ingen tvivl om at AF140 Elite, uden problemer ville kunne bruges enten som en solid kabinet blæser til at få luft igennem systemet, eller hvis du ønsker at kombinere den med vandkøling, hvor du ønsker andre blæsere, end dem som følger med. 

Når vi så kigger på prisen, så er 199,- DKK i den høje ende for en blæser, og der findes mange alternativer derude, med et mindre prisskilt. Der hvor AF140 Elite selvfølgelig kan adskille sig lidt, er muligheden for at få dem i hvide og du er sikret høj ydelse. 

Jeg ender med en score på 8 ud af 10, til AF140 Elite fra Corsair. For et solidt produkt, som ikke kommer med noget nyt under solen, men giver dig en blæser som nok skal holde systemet køligt. 

Pros

 • PWM-kontrol
 • Høj ydeevne
 • Lavt strømforbrug
 • Støjfri motor

Cons

 • Prisen
 • Støj ved 100%

Vores partnere