Corsair H100i RGB PRO XT: GIVEAWAY

iCUE H100i RGB PRO XT
Corsairs H100i AIO vandkøler er en gammel kending, som snart kan fylde rundt. Corsair er dog lidt tidligt ude med en refresh, så den passer med resten af deres nye kølesortiment – Har de brugt tiden fornuftigt, eller kunne den bruge mere tid i ovnen? Vi tager et kig på H100i RGB PRO XT i dagens test.


Specifikationer og features

Corsair har været så venlige at sende os en reviewer guide med en hurtig opsummering af specifikationer og deres fokuspunkter. Vi lægger lige ud med de hårde fakta.

  • Socket Support:
    • Intel 1150/1151/1155/1156/2011/2011-3/2066
    • AMD AM2/AM3/AM4
  • Radiator Dimensions: 277mm x 120mm x 27mm
  • Materials: Coldplate: Copper, Radiator: Aluminum
  • Fan Model: ML 120mm Series
  • Airflow: 75 CFM
  • Fan Speed: 2400RPM (PWM)
  • Static Pressure: 4.2 mm-H2O
  • Noise Level: < 20dBa / Fans 36 dBA
  • RGB: Pumphead controlled through iCue software.



Et kig på H100i RGB PRO XT

I har nok hørt det før i tidligere test – Corsair har skiftet til ny indpakning med et sort/gult tema. Det bruger vi ikke mere energi på her.

corsair_h100i_rgb_pro_xt_packaging


Indholdet

PRO XT er spartansk indrettet med kun lige det tilbehør der kræves for at få den monteret og ikke så meget andet. Udover selve radiatoren medfølger der to blæsere, som desværre ikke er RGB hvad man ellers måske ville forvente af modelnavnet. Derudover er der monteringsbeslag til både Intel og AMD som forventet, samt kabler til iCue tilkoblingen.

corsair_h100i_rgb_pro_xt_cables


Montering

Monteringen er meget nem og ligetil. Som på de fleste kølere er der (til Intel*) en backplate der monteres bag på bundkortet, som der skrues ind i fra forsiden igennem kølehovedet. Har man AMD bruges hægtemetoden i stedet for, med den eksisterende backplate fra bundkortet.

h100i_rgb_pro_xt_assembly_corsair_aio

Derefter monteres blæserne på radiatoren og i selve kabinettet, og der sluttes af med kabelføring af blæsere, strøm og USB tilkobling i bundkortet.

montering_aio_h100i_rgb_pro_xt_motherboard

Coldplaten, som skaber kontakten mellem CPU og vandet i køleren er udført i kobber, som de fleste andre kølere på markedet. En omgang kølerpasta er formonteret fra Corsairs side, så man ikke behøver vurdere mængde eller fedte med dette ved første montering.

h100i_rgb_vandkøling_pro_xt_coldplate

For at få liv i PRO XT skal blæserne kobles til de to PWM kabler der stikker ud af kølehovedet. Dette skal have strøm via et SATA stik fra strømforsyningen, og til sidst går der et USB kabel fra kølehovedet ned i en USB2 Header på bundkortet. Alt sammen meget standard til kølere hvor der indgår RGB kontrol – Jeg ville dog bare ønske at Corsair fandt en mere elegant løsning end et vinklet kabel der virkelig ikke er pænt at se på hænge og dingle.

h100i_rgb_pro_xt_monteringsbeslag_brackets


Slutmontering og RGB preview

Med alting monteret og RGB lyset sat til, ser det faktisk slet ikke helt dumt ud. Man kan diskutere om Corsair logoet er det pæneste at se på, men det er jo helt normalt at producenterne lige skal have logo og navn med på deres RGB komponenter, så det er svært at give kritik her.

Det er virkelig en skam at PRO XT ikke har RGB blæsere med i pakken, da man ikke får meget RGB for pengene i kølehovedet alene. Man kan selvfølgelig udskifte standardblæserne med f.eks. Corsairs QL blæsere, men så er man ude i endnu en dongle til at styre dette der optager en USB2 header. Det ville være fedt hvis der i det mindste var inkluderet en RGB port i kølehovedet til videre opgradering.

corsair_h100i_pro_xt_rgb_gaming_rgb_vand


Software – Simpelt men kraftfuldt.

Corsairs iCue software er hovednerven i alle deres ”intelligente” produkter. Her kan man nemt og hurtigt sætte blæserkurver op, samt indstille og synkronisere kølerens RGB effekter med andre iCue kompatible produkter – f.eks. mus, tastatur eller kabinetblæsere.

Den nye RGB PRO XT serie har hele 16 individuelle RGB LED dioder, så der er plads til at lave nogle ret involverede og flydende transitioner – specielt hvis man smider nogle RGB blæsere i kabinettet oveni.

tweak_dk_corsair_h100_rgb_pro_xt_iCue.jpg


Temperaturer og proceduren

Kølertesten er sat op således, at vi først varmer systemet op med AIDA64 i 20 minutter for at sikre sig at køleren er mættet. Derefter lader vi det køre videre i 3 minutter hvor gennemsnitstemperaturen måles i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt.

OBS: Da vi har erhvervet os ny testbænk, har vi ikke luksus af en bred sammenligning af kølere endnu – derfor har vi valgt at blande luft- og vandkølere sammen, hvor vi typisk ville holde disse separeret fra hinanden.

cooler_comparison_chart.png


Støjniveau

Man kan høre Corsairs ML blæsere lidt mere tydeligt ved samme pres i forhold til D15 – Denne forskel vil dog nok forsvinde mere, hvis man lagde H115i op mod D15 i stedet, hvor begge kølere så bruger 140mm blæsere i stedet for 120mm på H100i.


Ydelsen

H100i RGB PRO XT tager en kneben sejr over vores Noctua NH-D15 referencekøler, som sidder på testbænken til daglig. Mellem disse to kølere ligger valget primært på hvor man vil have alt metallet hen, og om man vil have RGB på kølehoved eller ej.


Pris og Konklusion

Corsair H100i RGB PRO XT kan blive din for lige under en tusse – Den er set til lige omkring 999,- Om den er de 3-400kr mere end D15 værd er meget subjektivt, da den primære forskel ligger i monteringsfacon (stor luftkøler kontra 240mm AIO i front/top af kabinet) og RGB funktionalitet. Som ivrig systembygger ér det altså bare lettere at montere en vandkøler, specielt med D15’s lidt spøjse blæserklips.

Ydelsen ligger i vores test stort set inden for fejlmarginen, så det er svært at kalde den ”bedre” på ren ydelse. Min største anke personligt er at et produkt der kalder sig ”RGB PRO XT” burde inkludere RGB fans i pakken, eller som minimum have tilkobling til disse senere, uden at det skulle være nødvendigt at æde endnu en USB header, som de fleste bundkort trods alt kun har 2 af, hvor man i dette scenarie så vil miste muligheden for USB2 på frontpanelet.

Corsair får en samlet score på 9/10 med på vejen for et ganske veludført produkt, der ikke helt lever op til dets noget kringlede og forventende navn.

Godt

  • Fin ydelse
  • Teknisk imponerende RGB lyssetup
  • Nem montering
  • Fin finish på kølehoved

Mindre Godt

  • …man skal højere op for at opnå en mærkbar ydelsesforkel til luftkølere
  • Kabelrod – Og et USB kabel der er alt andet end elegant og subtilt at se på
  • Slangerne kan være lidt lange i det– Men det er ikke nemt at ramme alle kabinetstørrelser


Vi har udtrukket en heldig vinder af Corsair H100i RGB PRO XT AIO. Denne gang er neolite87 den heldige og har efterfølgende bekræftet.

**GIVEAWAY***

I samarbejde med Corsair udlodder vi en Corsair H100i RGB PRO XT AIO. 

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 10 maj, hvor efter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 5 dage, vil en ny vinder udtrækkes.


Vores partnere