Corsair iCUE H150i RGB PRO XT vandkøler

Corsair H150i iCUE XT PRO RGB CPU vandkøler kølehoved
Sveder din computer også her i sommervarmen? Så er det måske tid til at kigge på en udskiftning af din køler.Vi tester H150i RGB PRO XT køleren fra Corsair

En AIO vandkøler giver både en god køleevne men også et pænt udseende til din computer. I denne test skal vi kigge på den sidste og største af Corsairs RGB PRO XT lineup – H150i modellen. En 360mm AIO vandkøler med tre af Corsairs ML120 blæsere. Hvordan den klarer sig i vores test, kommer vi til, først skal vi lige kigge på de tørre tal.

Specifikationer

- Cooling Socket Support: Intel 1200, 1150, 1151, 1155, 1156, 1366, 2011, 2066 - AMD AM4, AM3, AM2, sTRX4, sTR4

- Radiator Dimensions: 397mm x 120mm x 27mm

- Radiator Material: Aluminum

- Coldplate Dimensions: 56 x 56mm

- Cold Plate Material: Copper

- Fan Dimensions: 120mm x 25mm

- Fan Speed: 2400 RPM

- Fan Airflow: 75 CFM

- Fan Static Pressure: 4.2 mm-H2O

- Noise Level: 10 - 37 dBA


Indpakning og indholdet

Som altid er indpakningen på Corsairs produkter udført i den karakteristiske gule farve. På den mat gule forside af æsken finder vi et glossy billede af produktet samt produktets navn. Der er også to små ikoner i hjørnet der antyder at køleren understøttes af iCUE softwaren og at kølehovedet har adresserbar RGB-LED belysning indbygget.

På bagsiden af æsken finder man lidt produktinformation, og en kort gennemgang af indholdet. På toppen af æsken er der en oversigt over indholdet og en kompatibilitetsguide, der viser hvilke processorer køleren er kompatibel med – spoiler alert, hvis din CPU er fra ca. 2005 eller nyere, så er den højest sandsynligt understøttet.

Resten af æsken er prydet med billeder af køleren, hvilket bringer mig videre til det mere væsentlige, da man jo ikke bruger en masse penge for at få en pæn indpakning, selvom det da også har en smule indflydelse på købsoplevelsen.

Corsair iCUE H150i RGB PRO XT vandkøler indpakning

Inde i æsken finder vi alt hvad vi skal bruge for at komme i gang med køleren. Selvfølgelig finder vi den store 360 mm radiator med kølerslanger og kølehovedet monteret. Selvfølgelig ligger også de tre medfølgende ML120 blæsere i æsken, samt en masse skruer og beslag til montering. Sidst men ikke mindst finder vi også ledningen til kølehovedet samt en samlevildledning i æsken. Sidstnævnte kan dog lige være en god idé at opbevare, da der står udspecificeret hvilke dele man skal bruge til montering på netop den CPU man selv sidder med.

Et nærmere kig

Det er blevet tid til at kigge lidt nærmere på Corsair iCUE H150i RGB PRO XT, som ligner de to mindre modeller til forveksling, bortset fra størrelsen selvfølgelig. Det karakteristiske blanke sorte ottekantede kølehoved med Corsair logo i midten er forbundet til radiatoren med to pænt sleevede kølerslanger. Radiatoren er mat sort og kun et blankt Corsair logo bryder den sorte overflade.iCUE RGB PRO XT H150i vandkøler tilbehør

Med i pakken hører, som jeg skrev tidligere, tre af Corsairs ML120 blæsere, der fungerer ved hjælp af magnetisme frem for et kugleleje. Det skulle give færre vibrationer og derved mindre lydudvikling, især ved høje RPM (omdrejninger pr. minut). Blæsernes ydre er sort mens selve fanerne er grå, og der er ikke tale om RGB-udgaven af ML blæserne. Det eneste RGB-belysning denne køler er udstyret med, er otte individuelt adresserbare RGB-LED’er i kølehovedet.

Corsair ML120 blæsere 2000 RPM RGB PRO XT H150i

Belysningen, samt blæser- og pumpehastighed styres igennem Corsairs iCUE software, som vi efterhånden har kigget på en del gange. Der er intet nyt at rapportere fra den front.

Montering

At montere denne køler er igen ret nemt.

Jeg starter med at fastgøre de tre ML blæsere til radiatoren med de medfølgende skruer.

H150i RGB PRO XT Corsair vandkøler blæsere monteret

Herefter afmonterer jeg det gamle monteringsbeslag, da det fra standard er installeret til Intel CPU’er. De skal bare hives til hver sin side, så man ikke behøver at finde skruetrækkeren frem i denne omgang. Da jeg har en AMD Ryzen 2700 på testbænken, monterer jeg de dertilhørende beslag, igen ved blot at slide dem ind i slisken på siden af kølehovedet.

kølehoved H150i iCUE Corsair RGB PRO XT AMD beslag

Herefter monterer jeg de to holdere der i sidste ende skal sættes fast på det standardbeslag man finder på AMD bundkort.

Corsair H150i ML120 RGB PRO XT CPU køler fingerskruer

Til allersidst sætter jeg kølehovedet oven på processoren, sætter de to holdere fast til plastikbeslaget og fæstner det hele ved skiftevis at dreje på tommelfingerskruerne. Det er ikke nødvendigt at bruge værktøj til monteringen, hvilket jeg synes er ret rart.

Til sidst tilslutter jeg alle kabler som vist i brugsvejledningen og så er vi good-to-go.

Så lad os komme videre til vores stresstest.

Ydelsen

CPU: AMD Ryzen 2700
Software (benchmark): CPU-Z
Software (overvågning): HWinfo64

Procedure:

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med CPU-Z stress test i 10/30 minutter (Luft/Vand). Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere og pumper bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne:

Rumtemperatur: ~26,4 grader
Blæserhastighed: ~2400 RPM

Ydelse H150i Corsair iCUE RGB XT PRO stresstest benchmark

Som man kan se, yder Corsair iCUE H150i RGB PRO XT ganske udmærket i vores test. Køleren er pt. den køler der har ydet bedst på vores testbænk, hvilket dog ikke er så underligt, når man ser på, hvor meget højere omdrejninger blæserne kører med. Dette udvikler selvfølgelig også en del støj, og selvom ML blæserne som udgangspunkt er ret stille, så skal jeg love for at der er gang i den når de kører ved 2400 RPM.

Støjniveau:

Vi rammer et ubehageligt støjniveau på 43 dB, der ikke overraskende ligger langt over hvad vi før har set på testbænken. Jeg kan ikke anbefale at køre blæserne ved denne hastighed i daglig drift, medmindre ens computer står i et andet lokale end det man sidder i. Til gengæld kan man i iCUE softwaren vælge en lidt mere afdæmpet køleprofil, hvilket giver langt et langt mere behageligt lydniveau.

lydskala decibel kølere amd intel gaming

Pris

Corsair iCUE H150i RGB PRO XT kan i skrivende stund findes til en pris på ca. 1200,- DKK, hvilket er ret standard for en køler af denne kaliber. Til den pris får man en køler med kæmpe potentiale, men udelukkende med RGB-belysning på kølehovedet, hvilket man lige skal have i baghovedet. Det koster nemlig nemt 5-600,- DKK, hvis man vil opgradere til RGB udgaven af ML120 blæserne, og så begynder prisen at ryge i vejret. Men kan man leve uden, så er denne køler bestemt pengene værd.

Konklusion

Så er det tid til at konkludere på min oplevelse med den største af RGB PRO XT kølerne, og jeg er ganske tilfreds.

Køleren er nem at montere, hvilket er et klart plus i min bog, den har flot RGB-belysning på kølehovedet, som også overlader lidt kreativitet til dem der vil lege med forskellig belysning, da alle dioderne er individuelt adresserbare.

De medfølgende Corsair ML120 blæsere er helt sikkert nogle rigtig gode blæsere med en ganske god ydelse. Jeg vil dog anbefale at man ikke kører dem ved fuld hastighed til dagligt, da de så bliver ulideligt trælse at høre på.

Ydelsen på køleren er i top, og selvom man skruer lidt ned for de aggressive kølere, så kan den nemt holde din CPU på behagelige temperaturer, selv her i sommervarmen.

Jeg er nødt til at nævne, at vi desværre på redaktionen har oplevet lidt problemer med H100i og H115i modellerne. Efter at blive sat til en anden computer, kunne de af uforklarlige årsager kun kunne køre med 100% blæser og pumpehastighed. Om det er en fejl Corsair har rettet, vides desværre ikke, men som udgangspunkt er denne fejl først opstået efter at være blevet monteret i andre computere end vores testbænk.

Corsair iCUE H150i RGB PRO XT køleren ender, ligesom sine mindre ”søskende” med en score på 9/10.

Pros:

- God ydelse

- Rimelig pris

- Individuelt adresserbare RGB-dioder i kølehovedet

- ML120 blæsere

Cons:

- Ingen RGB-belysning i blæserne

- Ingen mulighed for at styre blæserhastigheden gennem BIOS