Centrale Features
Sættet her indeholder tre af Corsairs nye LX120 RGB blæsere sammen med en iCue LINK System Hub. Den sidste detalje er vigtig da man faktisk ikke kan bruge LX120 blæserne alene uden Hub enheden.
Som jeg var inde på da jeg kiggede på deres RX RGB blæsere så er der tale om et lukket iCue Link økosystem. Det vil sige, at de kun kan bruges sammen med iCue Link systemet og ikke alene. Det giver en række fordele, som vi kommer ind på senere, men også ulemper i og med man låser sig selv til iCue Link.
LX120 RGB kan fås i en sort og en hvid version og vi har fået besøg af den hvide variant.
En tur rundt om Corsair LX120 RGB Starter Kit
Hvis vi starter med at tage et kig på de tre inkluderede blæsere, så kan man med det samme se, at Corsair har gjort noget ekstra ud af designet. Rammen omkring selve blæseren føles gennemført og lækker ud.
Corsair har lavet LX120 blæserne med hvad de selv kalder “Airguide” teknologi. Rent praktisk betyder det, at siderne er rundet af ind med blæserens vinger. Det er gjort for at guide luften ind med minimal modstand.
Samtidigt er der på bagsiden også i rammen lavet en række guidefinner, som skulle guide luften ind i en mere centreret luftstrøm. Det giver en mere effektiv køling både som kabinetblæser og monteret på en radiator.
Corsair har også gjort noget ud af designet på både forsiden og bagsiden af LX120 blæserne, så den ser pæn ud, uanset hvilken vej man monterer den. Det er en ofte overset detalje hos mange producenter.
Der er flere zoner af RGB i LX120 blæserne. Det er Corsairs Dual Loop RGB omkring selve blæseren med en RGB ring rundt i rammen omkring blæservingerne sammen med endnu en i centrum af blæseren.
De to zoner suppleres af en RGB stribe på to af siderne. I alt er der 18 RGB LED dioder, som sørger for at du er RGB lir for alle pengene.
Som Starter Kit delen af navnet antyder, så er der i dette sæt alt hvad man skal bruge for at kunne komme i gang med et iCue Link system. Der er naturligvis de tre LX120 blæsere og så hjernen i det hele, nemlig den centrale iCue Link System Hub.
Den lille Hub Enhed skal via et USB kabel forbindes til dit bundkort. iCue Link Hub enheden kan herefter forbindes med de inkluderede blæsere eller andre kompatible iCue Link enheder.
Den liste dækker både AIO kølere, vandkølingspumper og meget mere. Fordelen ved systemet er, at alle tingene kan tilsluttes og kontrolleres igennem det samme system og de samme kabler. Det betyder, at man ikke skal rode med et væld af forskellige kabler og stik for at få sit system til at virke.
Alt kan forbindes i serie og herefter finder iCue Link softwaren selv ud af, hvad der er tilsluttet. Hver iCue Link enhed har nemlig deres egen lille indbyggede kontroller, så systemet selv genkender, hvad der er tilsluttet. Herefter sendes signalet til både RGB og blæserstyring igennem det samme kabel og man har via iCue softwaren mulighed for at kontrollere hver tilsluttet enhed individuelt.
Hver af blæserne i sættet har et lille stik på siden som bruges til at forbinde til systemet. Det kan være via et af de medfølgende kabler. Hvis man bruger blæserne ved siden af hinanden, som de fleste sikkert vil gøre i et kabinet, så kan det dog også gøre via de små forbinder klips, som er med i sættet.
Med dem kan du forbinde blæserne direkte med hinanden uden behov for kabler imellem hver blæser, hvilket giver et rimeligt simpelt setup. De små klips suppleres af magneter i blæserne, som både tjener til at holde dem sammen men også som hjælp til at vende dem rigtigt.
En af blæserne i serien skal blot være forbundet med iCue Link Hub enheden for at kunne tale sammen med iCue softwaren. Hvis man vil kan man lade serien fortsætte og via endnu et kabel sende signalet videre til en anden iCue Link enhed i sit system, som fx en anden blæser eller en AIO køler.
Hver Controller Hub har to stik, som hver kan kontrollere op til syv iCue Link enheder.
Da Corsair præsenterede iCue Link systemet på Computex sidste år, fik vi en snak med danske HP, som arbejder hos Corsair. Han gennemgik systemet og en del af de muligheder som findes i iCue Link.
Opsætning
En af de store fordele ved iCue Link systemet er, at det er betydeligt lettere at tilslutte og kontrollere de enheder der kan bruges i systemet.
Da det hele kan forbindes via et enkelt kabel, som forbindes til en central hub, slipper man for at skulle tilslutte og styre et eller flere kabler for hver enhed, der skal tilsluttes.
LX120 RGB blæserne kan endda forbindes direkte med hinanden og har derfra kun brug for et kabel til iCue Link hub enheden.
Den Hub-enhed skal så ganske rigtigt også forbindes til dit bundkort via USB og have strøm via et seks pins PCIe stik. Når den først er på plads, så kan man dog forbinde op til syv enheder på hver af de to kanaler i hub enheden for et samlet antal på 14 enheder i alt.
Hvis du fx vil forbinde alle tre blæsere og placere den i fronten af dit kabinet eller på en 360mm radiator, så er det blot at forbinde den direkte med hinanden via de integrerede stik på hver blæser, og så forbinde dem til iCue Hub enheden.
Den skal som sagt forbindes via et USB stik til dit bundkort, og herfra har du kontrol over de tilsluttede blæsere via Corsairs iCue Software.
iCue Link systemet er med til at give et mere strømlinet look i dit kabinet da der ikke er en masse kabler der skal trækkes for hver enkelt blæser eller anden iCue Link enhed.
Der er dog fortsat en lille rede af kabler som skal trækkes fra den lille iCue Link Hub.
Software
Alt styring af iCue Link enheder, hvad enten det er blæsere, som her, eller andre kompatible enheder, skal ske igennem Corsairs iCue software.
Når du har tilsluttet dine enheder og installeret softwaren, så genkender systemet selv hvilke enheder du har tilsluttet. Så man skal ikke selv sidde og angive, hvilke enheder man har tilsluttet, som det var tilfældet i tidligere versioner af iCue.
iCue softwaren giver mulighed for at tilpasse RGB lyset i blæserne. Man kan vælge en af de mange profiler der allerede findes i programmet, eller man kan skabe sin egen. Der er ret brede muligheder for at opbygge sine helt egne lysindstillinger.
LX120 RGB understøtter også en funktion som Corsair kalder Time Warp. Her tilpasses lyset i blæserne, så det strobes og matcher op med hastigheden på blæseren. Det giver en illusion af, at blæseren står stille eller bevæger sig i en bestemt retning. Man kan via softwaren selv vælge om man vil have den til at “stå stille” eller dreje med eller mod uret.
Det kan være svært at fange på billeder, men illusionen ser ret overbevisende ud og giver en speciel effekt, som man ikke ser ret mange steder.
Ud over den mere lirede RGB side af tingene, så er der naturligvis også mulighed for at styre blæserhastigheden. Systemet er ikke, som mange normale blæsere, forbundet via et fire pins PWM stik til dit bundkort. Så det er altså udelukkende gennem iCue softwaren man kan styre hastigheden.
Her er der også et udvalg af profiler at vælge igennem, hvor standarderne er Quiet, Balanced og Extreme. Her er der dog også mulighed for at tilpasse eller skabe sin egen profil. Corsair har givet os ret store muligheder for at vælge, hvordan man vil styre sine blæsere. Det kan gøres individuelt hver hver blæser, uanset hvordan de er forbundet.
Du har mulighed for faste hastigheder i enten RPM eller % sammen med temperaturkurve eller Load kurve. Samtidigt kan du også selv vælge, hvilken sensor der skal være afgørende for styringen.
Mange steder er blæserhastighederne bundet til at blive styret at CPU temperaturen, men her kan du bruge hvilken som helst af de sensorer, som iCue kan aflæse i dit system.
Så du kan styre en eller flere blæsere baseret på CPU temperaturen, mens andre styres af temperaturen på dit grafikkort. Det kunne fx være praktisk, hvis man havde blæsere monteret på en AIO radiator, som styres af CPU temperaturen, mens blæserne i fronten styres af temperaturen på grafikkortet.
Systemet er ret let forståeligt og let at gå til, på trods af de mange muligheder det giver.
Ulempen er naturligvis, at man ikke kan komme uden om iCue, da det hele er bundet sammen og man ikke kan falde tilbage på fx en standard fire pins PWM mulighed.
Pris
Her kommer vi desværre til den knap så sjove del af festen. Corsair LX120 RGB Starter Kit er bestemt ikke en billig affære og jeg kan i skrivende stund finde sættet med en online pris på lige omkring 1000 kroner.
Det er en super høj pris for tre blæsere og en hub. Hvis man sigter efter at udvide med mere iCue materiale kan man så måske “trøste” sig med at omkring 400 kroner af prisen dækker iCue Hub enheden.
Konklusion
Corsair har med deres Corsair LX120 RGB Starter Kit lavet nogen af de smukkeste og mest veludførte RGB PC blæsere som jeg har haft mellem hænderne.
RGB lyset er gennemført og smukt og kombineret med den efterhånden super solide iCue software har man et hav af granulære muligheder for at styre både blæserhastigheder og RGB lyset.
iCue Link Systemet giver en let og ubesværet måde at tilslutte og styre enhederne og det efterhånden brede udvalg af enheder betyder at man kan udvide sit system til at inkludere stort del alle komponenter.
Den helt store ulempe her er dog at man er 100% låst til Corsair iCue Link økosystemet og du kan ikke bruge blæserne uden iCue Styring.
Oven i det kommer den meget høje pris sammenlignet med “dumme” blæsere.
Det er dog ikke til at komme uden om at hvis man vil have high end RGB og blæserstyring og er villig til at betale for det så er der ingen der gør det helt så gennemført som Corsair.
Vi lander med en endelig karakter på 8 og en Enthusiast Award for en stærk teknisk løsning, som dog er for superbrugerne.
Fordele
Ulemper