Deepcool GamerStorm CAPTAIN 240PRO AIO

DeepCool_Captain_240_Pro-box
Deepcool er ude med en ny AIO køler. Den har indbygget adressable RGB, anti lækage teknik og automatisk trykudligning. Udover det, er den pæn. Læs hele anmeldelsen for, at se om dette vidunder nu også kan køle.

Så er Deepcool tilbage med deres Captain 240Pro RGB. vi har før set på deres Captain 240 her på Tweak, men denne har RGB lys og nye funktioner indbygget.

 

 

 Først, lad os kigge på de tekniske specifikationer.

Som an kan læse, er radiatoren lavet i aluminium. Der står ikke hvad rørene er lavet af, men det plejer nu at være kobber. Pumpen kører med 2200 RPM og larmer 18dBA, og blæserne kører med 1800 RPM og larmer 30 dBA stykket. Det er nu ikke så lidt, så den vil nok kunne høres når den kører fuld hastighed. Så er det godt, at den sjældent skulle have det behov.

 • Socket


  Intel: LGA20XX/1151/1150/1155/LGA1366
  AMD: TR4/AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1

 • Radiator
  Radiator Dimensions 290×120×27 mm
  Radiator Material Aluminum
  Net Weight 1478 g
  Tube length 300 mm

 • Pump
  Pump Dimensions 93.7×93×85 mm
  Pump Speed 2200 RPM±10%
  Pump Noise 17.8 dB(A)
  Pump Connector 3-pin
  Pump Rated Voltage 12 VDC
  Pump Rated Current 0.13 A
  Pump Power Consumption 1.56 W

 • Fan
  Fan Dimensions 120×120×25 mm
  Fan Speed 500~1800 RPM±10%
  Fan Airflow 69.34 CFM
  Fan Air Pressure 2.42 mmAq
  Fan Noise ≤30 dB(A)
  Fan Connector 4-pin PWM
  Bearing Type Hydro Bearing
  Fan Rated Voltage 12 VDC
  Fan Rated Current 0.17 A
  Fan Power Consumption 2.04 W

 • LED
  LED Type Addressable RGB LED
  LED Connector 3-pin(+5V-D-G)
  LED Rated Voltage 5 VDC
  LED Power Consumption 5.7 W

Lad os se på kassen og indpakningen.

Man modtager en ganske nydelig kasse med fine illustrationer, specifikationer og features printet udenpå. Man er ikke i tvivl om, hvad denne køler kan når man pakker den ud. 

Inde i kassen er det hele pakket nydeligt sammen, så man tydeligt kan se hvad der er hvad. Alt ligger godt beskyttet imod transportskader. 

 Indholdet:

Foruden kølerne og blæserne, finder vi nogle poser med diverse tilbehør. Der er beslag til alle de sockets som er nævnt i specifikationerne. Der er en blæser hub samt en LED hub, så man ikke skal have for mange stik til bundkortet. 

 

Lad os kigge på køleren.

Hele sættet er et af de pænere jeg har set. Radiatoren er afsluttet flot i enderne, og har fået et blankt beslag på siden. 

 

Studserne som slangerne sidder på ser meget robuste ud. Man får bestemt fornemmelsen af kvalitet når man kigger på dette sæt. 

 

På siden sidder der et blankt beslag med Deepcool GamerStorm logoet på, så man kan vise hvilken køler det er. 

 

Det burde man dog ikke være i tvivl om, da Deepcool har et meget karakteristisk kølehoved med. Der er nemlig et vandrør udvendigt, så man kan se væsken inden i. Det ser fedt ud, og man kan bruge det til at analysere om der er luft med i vandet. 

 

Under kølehovedet finder vi en solid kobberplade, som er kendt for de gode egenskaber med at lede varme. Det finder man ikke bedre. 

 

Der er ikke noget man skal sætte på kølehovedet. Beslagene er lavet, så de passer til de samme skruer, som sidder fastmonteret på kølehovedet. Super nemt, når man skal montere. 

 

Pumpen har en ledning til strøm og en ledning til RGB, som man kan tilslutte den medfølgende LED boks. Pumpen går direkte i bundkortet, så man kan holde styr på den. 

 

Blæserne er nogle fede Deepcool blæsere med adressable RGB indbygget. 

 

De har gummi på hjørnerne, så man undgår vibrationer i kabinettet. 

 

Begge blæsere har et strømstik og et LED stik, som ligeledes kab tilsluttes LED hubben. 

 

Blæser hubben er en smart lille sag, den tilsluttes et stik på bundkortet, hvorefter man har muligheden for, at tilslutte 4 ekstra blæsere på samme styring. Det hvide stik er det primære, hvor bundkortet læser RPM igennem. 

 

LED hubben har 6 tilslutninger, hvor man kan tilslutte lys. Det giver mulighed for 4 blæsere og pumpen, samt en ekstra blæser eller LED strip hvis man skulle have det. Stikkene er ikke standard, så det skal være et Deepcoob produkt man tilslutter. 

 

Man kan tilslutte LED hubben direkte til bundkortet med de medfølgende kabler, eller man kan bruge fjernbetjeningen, som man sætter på strømkablet. Med fjernbetjeningen får man et væld af muligheder for farver og effekter, så man kan vælge hvordan ens setup skal se ud. Det er rart, hvis man enten ikke har en A-RGB controller, eller hvis man gerne vil køre ens setup på en bestemt måde uden det store setup. 

 

Automatisk trykudligning?

Deepcool lancerer denne køler med en speciel feature, nemlig trykudligning. Vi ved jo godt, at varme udvider ting, og dermed også væsken i køleren. Det kan denne køler med sin nye specielle feature aflaste. Den kan også udlufte systemet helt automatisk, helt uden lækage. Det lyder smart, men jeg ved ikke helt, om det har nogen effekt, og om det er nødvendigt. 

 

Tid til testen. 

Monteringen:

Monteringen af Deepcool Captain 240Pro RgB er super nem. Man monterer gevindstængerne på beslaget, og stikker det igennem hullerne i bundkortet. 

 

Så fastgøres beslaget til bundkortet med gevindbøsninger. Så sidder beslaget helt fast, og man kan nu arbejde med det fra forsiden. 

  

Så monteres beslagene foran, princippet er det samme på alle sokler, så det er super nemt, om det er AMD eller Intel. 

Til sidst skrues pumpehovedet fast. 

  

UPS!

Under afmonteringen kom jeg til, at tabe LED hubben. Det resulterede i, at den begyndte at rasle, så det skulle undersøges. Til min store forundring begyndte magneterne at vælte ud af den. Jeg fangede hele 3 styks, og kunne se inde i hubben, at den sidste tilsyneladende sad hvor den skulle. Det var da mildt sagt en uheldig oplevelse, og bestemt noget man skal være opmærksom på. Ellers risikerer man da, at det hele brænder sammen, og det kan måske sågar gå ud over dit bundkort. Det skal ikke rasle inde i LED hubben. 

 

Lyset:

Lyset i både pumpehoved og blæser ser super godt ud. Farverne er tydelige, og man fornemmer tydeligt effekterne. 

 

Der er masser af effekter når man bruger fjernbetjeningen, og endnu flere når man bruger bundkortet. Det tager noget tid, at bladre dem alle igennem, og blive enig med sig selv om, hvilken effekt man helst vil bruge. 

  

Benchmark procedure

CPU: AMD Ryzen 2700
Software (benchmark): CPU-Z
Software (overvågning): HWinfo64

Procedure:

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med CPU-Z stress test i 10/30 minutter (Luft/Vand). Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere og pumper bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne:

Rumtemperatur: ~26 grader
Blæserhastighed: 1800 RPM

Pumpehastighed: 2200 RPM 

Jeg har indtil videre, ikke testet andre vandkølere på det her setup. Det betyder så også, at der ikke er så meget jeg kan vise. Dog kan jeg fortælle, at jeg på intet tidspunkt var oppe på smertegrænsen for den CPU jeg bruger, heller ikke med den overclock jeg har testet ved. Der er rigeligt med overskud til, at køle større overclocks eller større CPU'er end den jeg har i min testbænk. 

 

Støjniveau:

Kigger vi på støjniveauet, så ligger vi i den høje ende. Med et støjniveau på 30 dBA per blæser, kan det ikke undgåes. Og så 17 dBA for pumpen. Man skal dog tage i mente, at jeg jo tester i et åbnet setup, og med fuld hammer på blæserne. Det kan ikke undgåes, at det larmer en del mere, end det normalt vil gøre. Jeg er sikker på, at når først køleren kommer i et kabinet med automatisk blæserstyring, så larmer den kun en brøkdel, og så er det bestemt en anden sag. 

 

Konklusionen.

Deepcool Captain 240Pro RGB er en super lækker køler, og den ser godt ud. 

Monteringen af køleren kan simpelthen ikke være meget nemmere. Man forbereder lige radiatoren med blæserne, monterer besaget på bundkortet for til sidst, at montere det hele uden problemer. Nemt og ubesværet. 

Lyset kan styres enten med fjernbetjeningen eller med bundkort. Vil man ikke bruge bundkort, så er der masser af muligheder i fjernbetjeningen. En uheldig oplevelse var så, at et lille slag fik magneterne til at rasle rundt inde i LED hub kassen. Det skal man lige være opmærksom på, inden man begynder at tilslutte det hele, og tænde for sin nye maskine. 

Støjen er som forventet. Den er altid højere end ved almindelige luftkølere. Det er fordi blæserne skal trykke luften igennem radiatoren, hvilket giver mere luftstøj. Det er meget svært at undgå. Man kan sagtens leve med det, og der er ingen tvivl om, at den højere ydelse har en pris. 

Prisen.

Prisen for denne køler, skulle ligge omkring 950 DKK i danske butikker. Det er en ganske udemærket pris, og man får meget køler og RGB for pengene. 

Godt:

 • God ydeevne
 • Flot køler
 • Overbevisende RGB effekt
 • Rigeligt med tilbehør
 • Anti leak udluftning

Mindre godt:

 • Støj (For nogen)
 • Magneter kan falde ud af LED hub

Bliver det hele lagt sammen, så ender jeg på en flot 9/10 score med en Great Product award. Køleren er god og flot, og bestemt pengene værk.