EK Nucleus AIO CR240 Dark

cooler CPU EKWB Nucleus Daisy-chainable AIO watercooler AMD pump CR240 AIO top Dark EK Rotatable Intel Black
De fleste forbinder nok EKWB med custom køling. Men for at køre det nemmere for deres bruger, så har de også for noget tid siden bevæget sig ind på AIO markedet. Vi har for første gang, fået lov til at tage et kig på nogle af deres modeller, hvor vi i denne omgang, tager et kig på EK Nucleus AIO CR240 Dark.

Inden vi skal have kigget nærmere på EK Nucleus AIO CR240 Dark fra EKWB, har jeg fundet specifikationerne fra deres hjemmeside. 

Centrale Features

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700, 2011, 2011-3, 2066 + next-gen Intel Socket
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 281 x 124 x 27 mm

Rundt om EK Nucleus AIO CR240 Dark

EK Nucleus AIO CR240 Dark er en AIO vandkøling. Det er en pitch-black køler, som ikke kommer med RGB. Den er designet til at passe til de mest populære kabinetter på markedet, med et tyndt radiatordesign. Den understøtter de nyeste Intel og AMD sockets, samt skulle den være klar til next-gen Intel socket. Det er muligt at vende pumpehovedet, så logoet altid står korrekt.

Dark AMD watercooler CPU Black Nucleus cooler AIO AIO Rotatable EK EKWB CR240 Daisy-chainable Intel top pump.JPG

Selve tilbehøret i kassen, kommer i en flot emballage, som indeholder alt det nødvendige til at kunne montere på både Intel og AMD. EKWB tilbyder de mere moderne og gængse sockets, hvor LGA1366, er blevet fravalgt. Den er dog klar med 115x, samt næste generation af Intel. På AMD siden understøtter den både AM4 og AM5. Der medfølger også ekstra kølepasta og værktøj til at montere udstyret. 

Daisy-chainable Dark AIO Black CR240 Intel EK AMD pump top CPU cooler EKWB Nucleus AIO Rotatable watercooler.JPG

Blæserne som bliver brugt er to EK-FPT FAN 120 – Black Full Pressure Technology blæsere. Som er optimeret til at give høj køle evne, med en maksimum hastighed på 2300 RPM, og et støjniveau på 36 dB. De har et air flow 72 CFM. Ved siden af det har blæserne også daisychain, hvilket giver muligheden for at minimere kabler som skal rundt i kabinettet. 

EKWB Rotatable top Nucleus CPU Dark cooler AMD Black AIO pump EK CR240 watercooler AIO Intel Daisy-chainable.JPG

Pladen som berører CPU’en er af kobber, og forbedre varmefordelingen, sammen med en tæt stak af mikrofinner, som skulle booste varme overførelsen. Pumpehovedet har en hastighed på 3100 RPM. 

CPU CR240 pump top cooler Rotatable Dark AIO AIO Black watercooler Daisy-chainable Intel Nucleus EKWB AMD EK.JPG

AMD Rotatable Intel CPU Dark CR240 EKWB Nucleus AIO cooler Daisy-chainable EK Black pump watercooler AIO top.JPG

Montering

Det hele er som tidligere nævnt, samlet i en æske, og giver et nemt overblik over alt som følger med. Der er ingen skruer som skal på bracket i første omgang. Man skal dog være opmærksom på hvilke skruer man bruger til bracket, da det afhænger af hvilken socket, Intel CPU’en er. 

watercooler cooler Intel AIO EK Nucleus pump EKWB Black AIO top Rotatable CR240 AMD Daisy-chainable CPU Dark.JPG

Da det er Intel, bliver bracket sat bag på bundkortet, og sat fast med skruer, som også skal sørge for at holde pumpehovedet monteret. 

cooler Dark top CPU EK AIO Intel Daisy-chainable watercooler Nucleus pump CR240 AMD AIO Rotatable Black EKWB.JPG

Black AIO AIO CPU AMD CR240 Dark top cooler Intel EKWB pump Rotatable watercooler Daisy-chainable EK Nucleus.JPG

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.

Målingerne: 

 • Rumtemperatur: ~ 23 grader
 • Blæserhastighed: ~ 2300 RPM
 • TDP: 200W

Vi starter stille ud i idle med EK Nucleus AIO CR240 Dark. Som får en lidt ”hård” start. Her opnår den 9 grader i delta temperatur. 

CR240 Nucleus AMD EK Daisy-chainable AIO EKWB Intel AIO Rotatable watercooler Black pump Dark CPU cooler top.png

Den kommer dog hurtigt efter det, når der bliver sat lidt pres på systemet. Hvor den her opnår det bedste resultat blandt de testet. Her kommer den ud med et resultat på 45 grader i delta temperatur. Hvilket er utrolig flot, sammenlignet med nogle af de andre kølere, er 280mm. 

EK AMD EKWB Daisy-chainable top Nucleus Black CPU watercooler AIO Dark cooler Intel CR240 Rotatable pump AIO.png

Støjniveau

Dark CR240 top Daisy-chainable Black CPU Rotatable AIO cooler AMD Intel watercooler EKWB EK Nucleus pump AIO.jpg

Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i den et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt. 

pump Intel watercooler AIO cooler top CPU CR240 Dark EK AMD Nucleus Daisy-chainable EKWB Black Rotatable AIO.png

Pris

Det har kun været muligt at finde en pris på EK Nucleus AIO CR240 Dark, som lyder på 1058,- DKK. 

EKWB AMD Dark CR240 cooler top EK Nucleus AIO watercooler Black Daisy-chainable CPU Intel Rotatable pump AIO.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring EK Nucleus AIO CR240 Dark fra EKWB kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er kommet til slutningen af testen på EK Nucleus AIO CR240 Dark fra EKWB. En AIO som ikke går efter en masse flotte farver og et specielt design, men tænker på brugeren, som ikke altid vil have et kæmpe kabinet, og har behov for noget som er stilrent og passer. 

Prisen kan måske godt være lidt i den ”høje” ende for en 240mm. Men når vi kigger på ydelsen, er der ingen tvivl om det er pengene værd. Selve monteringen er nem, og selvom den bruger nogle ”andre” skruer til bracket, så minder de om så mange andre. Det eneste er kun, man skal bruge det medfølgende værktøj, til at spænde dem fast. 

Nu er det ikke første gang, jeg oplever blæsere, som ikke bruger de standard 4-pin. Hvilket i starteren virkede lidt fjollet, men det begynder at give mere mening i forhold til at kunne daisy chaine, og smide mere data igennem, end bare luftstyring. Det gør selvfølgelig også at blæserne har en begrænsning i forhold til at være afhængig af adapter kablet, som forhåbentlig kan bestilles ved siden af, hvis uheldet skulle ske. 

Vender vi tilbage til ydelsen, så kommer den med lidt støj. Men taget betragtning at det er ved 100%, og jeg tester uden for et kabinet, er jeg sikker på de fleste godt kan overleve den støj, som nu skulle komme fra den. For der er ingen tvivl om, det er en af de bedste 240mm som har været forbi her, hvis vi kigger rent på ydelsen. 

Jeg slutter testen af med at give EK Nucleus AIO CR240 Dark en score på 9 ud af 10, sammen med great product award. Står du med ønsket om en AIO, uden RGB og med høj ydelse, så kig dybt i lommerne, for at sikre dig du har budgetteret med 1000 kroner, så du kan få denne med. Selv hvis det er et kabinet, hvor tingene ikke må fylde for meget. 

Pros

 • Nem at montere
 • Neutralt design
 • God ydelse
 • Pris
 • Bruger specielle stik til daisy chain

Cons

 • (Bruger specielle stik)
 • Lidt højt støjniveau

Score: 9 + Great Productcooler CPU EKWB Nucleus Daisy-chainable AIO watercooler AMD pump CR240 AIO top Dark EK Rotatable Intel Black.JPG


Vores partnere