EK Nucleus AIO CR360 Dark

top pump AIO EK watercooler Black EKWB Rotatable Daisy-chainable AMD cooler Dark CR360 AIO CPU Nucleus Intel
Dagen står på køler fra EKWB, som har sendt en lille sending med forskellige produkter. I denne omgang, tager vi et kig på deres EK Nucleus AIO CR360 Dark. Så hvis du står med ønsket om en større AIO, uden alt for meget ekstra lir i form af RGB, og bare vil have høj ydelse, så kig med, når vi tager et nærmere kig på EK Nucleus AIO CR360 Dark fra EKWB.

Inden vi skal have kigget nærmere på EK Nucleus AIO CR360 Dark fra EKWB, har jeg fundet specifikationerne fra deres hjemmeside. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 115X, 1200, 1700, 2011, 2011-3, 2066 + next-gen Intel Socket
 • AMD Socket: AM4, AM5
 • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 2300 rpm
 • Noise Level (100%): 36 dBA
 • Pressure: -
 • Pump speed (rpm): 3100 RPM
 • Pump connector: 4-pin
 • RGB connector: -
 • Tube length (mm): 400
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 400 x 124 x 27 mm
  • – kg

Rundt om EK Nucleus AIO CR360 Dark

EK Nucleus AIO CR360 Dark er en AIO vandkøling. Det er en pitch-black køler, som ikke kommer med RGB. Den er designet til at passe til de mest populære kabinetter på markedet, med et tyndt radiatordesign. Den understøtter de nyeste Intel og AMD sockets, samt skulle den være klar til next-gen Intel socket. Det er muligt at vende pumpehovedet, så logoet altid står korrekt.

cooler Rotatable pump CR360 EKWB Daisy-chainable AMD Dark Black CPU Intel EK watercooler AIO Nucleus AIO top.JPG

Selve tilbehøret i kassen, kommer i en flot emballage, som indeholder alt det nødvendige til at kunne montere på både Intel og AMD. EKWB tilbyder de mere moderne og gængse sockets, hvor LGA1366, er blevet fravalgt. Den er dog klar med 115x, samt næste generation af Intel. På AMD siden understøtter den både AM4 og AM5. Der medfølger også ekstra kølepasta og værktøj til at montere udstyret. 

Intel Daisy-chainable Rotatable Dark AIO Black AMD Nucleus top pump EK EKWB cooler CR360 watercooler CPU AIO.JPG

Blæserne som bliver brugt er tre EK-FPT FAN 120 – Black Full Pressure Technology blæsere. Som er optimeret til at give høj køle evne, med en maksimum hastighed på 2300 RPM, og et støjniveau på 36 dB. De har et air flow 72 CFM. Ved siden af det har blæserne også daisychain, hvilket giver muligheden for at minimere kabler som skal rundt i kabinettet. 

CPU Nucleus EK top pump EKWB AMD Rotatable cooler AIO CR360 AIO Black watercooler Daisy-chainable Dark Intel.JPG

Pladen som berører CPU’en er af kobber, og forbedre varmefordelingen, sammen med en tæt stak af mikrofinner, som skulle booste varme overførelsen. Pumpehovedet har en hastighed på 3100 RPM. 

pump AMD EK Nucleus CR360 Black EKWB Rotatable Daisy-chainable AIO top cooler CPU Dark AIO Intel watercooler.JPG

Nucleus AIO pump Daisy-chainable EK Black top AMD CR360 Rotatable AIO Dark CPU watercooler cooler Intel EKWB.JPG

Montering

Det hele er som tidligere nævnt, samlet i en æske, og giver et nemt overblik over alt som følger med. Der er ingen skruer som skal på bracket i første omgang. Man skal dog være opmærksom på hvilke skruer man bruger til bracket, da det afhænger af hvilken socket, Intel CPU’en er. 

CR360 Nucleus CPU cooler Rotatable top EK Intel AIO Daisy-chainable pump Dark watercooler AMD Black AIO EKWB.JPG

Da det er Intel, bliver bracket sat bag på bundkortet, og sat fast med skruer, som også skal sørge for at holde pumpehovedet monteret. 

AIO pump CPU CR360 cooler AIO Nucleus EK top Rotatable Dark Black Intel watercooler AMD Daisy-chainable EKWB.JPG

AMD top Intel Dark watercooler Daisy-chainable cooler Nucleus Black AIO EKWB CR360 CPU AIO Rotatable pump EK.JPG

Testen – Brugen og Ydelsen

Testsystem

 • MSI MEG Z690 Unify
 • Intel I7 12900K 
 • MSI Nvidia RTX 2080 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Cinebench (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.

Målingerne: 

 • Rumtemperatur: ~ 23 grader
 • Blæserhastighed: ~ 2300 RPM
 • TDP: 200W

Som altid, starter vi stille ud med idle. Hvor vi kan se EK Nucleus AIO CR360 Dark kommer fint fra start med 1 grad i delta temperatur, hvilket ligger den fint i feltet sammen med mange af de andre. 

Daisy-chainable cooler Black watercooler CR360 EKWB pump Nucleus AIO Rotatable Intel AMD top EK CPU AIO Dark.png

En af de mest relevante test, sker dog her når vi tager et kig på load testen. Også her sker der magi, når EK Nucleus AIO CR360 Dark løber fra de andre modeller, og ender med en score det bedste resultat med 42 grader i delta temperatur. 

CPU Nucleus Dark AMD Daisy-chainable Rotatable cooler EK Black Intel watercooler AIO top pump AIO EKWB CR360.png

Støjniveau

pump AIO Dark cooler CR360 Daisy-chainable EKWB top CPU Black EK Intel Nucleus watercooler AMD AIO Rotatable.jpg

Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i den et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt. 

top Nucleus AIO Rotatable watercooler Black Intel pump Dark cooler EKWB CR360 EK AMD Daisy-chainable AIO CPU.png

Pris

Det har ikke været muligt at finde EK Nucleus AIO CR360 Dark på danske sider under testen. Men direkte hos EKWB kan den fås til €151.25, hvilket kan omregnes til 1128. 

AIO pump cooler Intel AIO watercooler EKWB Black AMD EK Daisy-chainable CR360 Rotatable Dark top CPU Nucleus.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring EK Nucleus AIO CR360 Dark fra EKWB kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi skal selvfølgelig have rundet af på testen af EK Nucleus AIO CR360 Dark. Som du måske har lagt mærke til er der ikke stor forskel på EK Nucleus AIO CR360 Dark og lille broren EK Nucleus AIO CR240 Dark, andet end lidt større radiator og en ekstra blæser. Den ekstra blæser, kan dog gøre rigtig mange ting, og en af dem er blandt andet, at den af en eller anden årsag, gav et lavere resultat på støjniveauet. Udover det, så fik vi selvfølgelig også et meget flot resultat, og kom længere ned i temperatur, som endte med 42 grader i delta temperatur. 

Men lighederne gør også at vi opnår ”næsten” samme test, for det viser at EKWB er kommet med nogle produkter, som leverer et utrolig flot resultat, og det mere handler om behovet for om du har plads i kabinettet og vil betale prisen, for en større køler, som kan sørge for din CPU lige bliver det køligere. Eller om du hellere vil gå på lidt kompromis og tage en mindre køler. 

Kigger vi på prisen, så er det ikke fordi det er den højeste på markedet, men der findes stadig billigere alternativer. Men vi kan dog ikke løbe fra tallene, og her er et godt eksempel på en køler, som har lagt sig i midten med deres pris, men stadig levere en ydelse, som mange af de andre ikke når. 

Alle kølerne fra EKWB, som er ankommet til test er med en anden type forbindelse en 4-pin. Dette giver mere og mere mening for mig, i forhold til data overførelse, og daisy chain. 

Selvom EK Nucleus AIO CR360 Dark har fået en ekstra blæser på, så målte jeg et lavere støjniveau, end med CR240. Det var dog meget minimalt, og man skal også huske, dette er ved 100%. som de færreste vil opleve til hverdag. 

Jeg slutter testen af med at give EK Nucleus AIO CR360 Dark en score på 9 ud af 10, sammen med great product award. Vi kommer ikke uden om at der bliver givet lidt ekstra awards til EK i denne omgang, men set objektivt på testen, så er det også en karakter og award som er berettiget.  

Pros

 • Nem at montere
 • Neutralt design
 • God ydelse
 • Pris
 • Bruger specielle stik til daisy chain

Cons

 • Bruger specielle stik
 • Lidt højt støjniveau

Score: 9 + Great Product

top pump AIO EK watercooler Black EKWB Rotatable Daisy-chainable AMD cooler Dark CR360 AIO CPU Nucleus Intel.JPG

 

Vores partnere