Cooler Master Hyper 212 Evo V2

Front Cooler Master Hyper 212 Evo V2 cpu køler billig budget stille ydelse
I dagens test skal vi kigge på den nye Hyper 212 Evo V2 luftkøler fra Cooler Master, der er en forbedret udgave af den aldrende ikoniske køler.

Det er ingen hemmelighed at computer hardware industrien rykker ekstremt hurtigt, og der kommer dagligt nye produkter på markedet, som alle forsøger at vinde forbrugernes gunst. Men af og til sker det, at et produkt på markedet er designet så godt, at pris/ydelse går op i en højere enhed, og at produktet nærmest bliver legendarisk. Om det lige er det ord jeg vil bruge om Hyper 212 Evo køleren fra Cooler Master er jeg ikke helt sikker på, men jeg er helt sikker på, at rigtig mange af jer derude har netop denne køler i jeres system, eller kender en der har. Køleren, der blev udgivet i 2011, er nok en af de mest anbefalede CPU-kølere, hvis det eneste man søger efter, er en billig, effektiv og lydløs køler.

I dagens test skal vi kigge på den nye Hyper 212 Evo V2 køler fra Cooler Master, der er en forbedret udgave af den aldrende ikoniske køler. Spørgsmålet er dog, om et produkt der egentlig var ret godt overhovedet kan forbedres? Da Cooler Master kontaktede os og bad os om at kigge på deres nye køler, spurgte vi, om de ikke kunne sende den gamle model med til sammenligning, og heldigvis for jer læsere, sagde Cooler Master ja. Så ud over at se på den nye køler, skal vi i dagens test også have en direkte sammenligning mellem nyt og gammelt.

Inden vi dog skal i gang, skal vi som altid lige have de tørre tal på banen.Specifikationer

 • EXTERIOR COLOR: Silver, Black
 • CPU SOCKET: LGA2066, LGA2011-v3, LGA2011, LGA1200, LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150, LGA775, AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, FM2+, FM2, FM1
 • DIMENSIONS (L X W X H): 120 x 80 x 155 mm
 • HEAT SINK MATERIAL: 4 Heat Pipes, Direct Contact, Aluminum Fins
 • FAN DIMENSIONS (L X W X H): 120 x 120 x 25 mm
 • FAN QUANTITY: 1 PCS
 • FAN SPEED: 650-1800 RPM (PWM) ± 10%
 • FAN AIRFLOW: 62 CFM (Max)
 • FAN NOISE LEVEL: 8 - 27 dBA
 • FAN AIR PRESSURE: 2.52 mmH2O
 • FAN MTTF: 160,000 Hours
 • FAN POWER CONNECTOR: 4-Pin (PWM)
 • FAN RATED VOLTAGE: 12VDC
 • FAN RATED CURRENT: 0.15A
 • WARRANTY: 2 years


Indpakning og indhold

Så er vi nået til sagens kerne. Vi skal til at pakke køleren ud, og se hvad der gemmer sig i æsken.

Æsken, som kølere kommer i, er ikke noget specielt. Der er et billede af køleren på forsiden, lidt information om produktet på siderne og på bagsiden.

Inde i æsken bliver det lidt mere spændende. Her finder vi køleren og alt tilbehøret.

Hyper 212 Evo V2 Cooler Master stille processor køler indhold tilbehør.jpg

Foruden køleren, følger der nemlig monteringsbeslag, samlevejledning og ekstra ledninger og monteringsbeslag til en ekstra blæser, hvis man vil eftermontere sådan en. Der følger endda en lille tube kølepasta med, hvilket altid er en god ting.


Et nærmere kig

Med hele herligheden ude af æsken, kan vi nu undersøge produktet nærmere. Selve køleren kommer med en monteret 120 mm PWM blæser, der har blæser hastigheder fra 850-1800 omdrejninger pr. minut. Det er ret standard, og der er ikke noget nyskabende i det. Blæseren er sort, og alle hjørner er udstyret med vibrationsdæmpende gummi, så man mindsker støjudviklingen under brug. Det monterede 4-pins PWM stik, der skal monteres på bundkortets CPU_Fan header, har fået sort sleevede kabler, hvilket ser rigtig godt ud. Blæseren er klipset fast med nogle plastikbeslag, der gør at blæseren er utrolig nem at tage af og sætte fast. Beslagene er bygget så blæseren kan monteres i stort set hvilken som helst højde på kølefinnerne, dette vil dog have indflydelse på køleevnen.

212 Evo Hyper Cooler Master blæser køler 1800 rpm.jpg

Kølerens kølefinner er lavet af aluminium, hvilket der heller ikke er noget nyskabende i.

Kølefinnerne er monteret til kølerhovedet via fire heatpipes, som har til opgave at lede varmen væk fra kølerhovedet og op til finnerne, som bliver kølet af blæseren.

Kølefinner Cooler Master heatpipes Hyper 212 Evo kobber.jpg

De fire heatpipes har direkte kontakt til processoren, hvilket ifølge Cooler Master sørger for bedre varmeafledning, end når de er gemt væk inde i kølerhovedet.

Cooler Master kobber heatpipes Hyper 212 Evo V2 processor køler.jpg

Heatpipes Hyper 212 Evo V2 køler.jpg

For at presse maksimal ydelse ud af denne køler, har Cooler Master også tilføjet et sæt kølefinner på toppen af kølerhovedet.

Kølehoved kølefinner Evo V2 Hyper Cooler Master 212.jpg


Sammenligning med Hyper 212 Evo

På mange måder ligner den nye køler sin forgænger, men der er dog enkelte forskelle, som ikke nødvendigvis er helt uden betydning.

Sammenligning Cooler Master Hyper 212 Evo V2 vs Hyper 212 Evo.jpg

Som den første forbedring, har Cooler Master valgt at vinkle de fire heatpipes, så køleren med påmonteret blæser ikke hænger ind over rammene. Det er ikke et problem vi har oplevet på vores testbænk, men i nogen systemer har der været udfordringer med, at der ikke har været nok plads til blæseren og rammene på den gamle model.

Hyper 212 Evo V2 ny vs gammel Cooler Master sammenligning side by side heatpipes.jpg

Næste ændring er den fysiske størrelse af køleren. Cooler Master har gjort Hyper 212 Evo V2 køleren 4 mm mindre, så der er bedre mulighed for at smide køleren i mindre systemer. Noget af højdeforskellen skyldes sandsynligvis de vinklede heatpipes.

Højdeforskel Evo 212 Hyper V2 Cooler Master.jpg

Der er selvfølgelig også tilføjet en ny blæser, som dog har beholdt samme fysiske størrelse på 120mm.

Den vigtigste ændring efter min mening er dog sket ved monteringen. Hvor man nærmest skulle være ingeniør for at montere den gamle udgave, er det nu gjort væsentlig lettere ved V2 udgaven. Det er noget jeg virkelig værdsætter. 

Heatpipes sammenligning Hyper 212 Evo Cooler Master.jpg


Ydelse

CPU: AMD Ryzen 2700 (~56 Watt ved stock load og ~115 Watt ved OC load)
Software (benchmark): CPU-Z
Software (overvågning): HWinfo64

Procedure:

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med CPU-Z stress test i 10/30 minutter (Luft/Vand). Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere og pumper bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne:

Rumtemperatur: ~24,6 grader
Blæserhastighed: ~1800 RPM

Hyper 212 Evo V2 Cooler Master ydelse benchmark Ryzen 2700.png

Som man kan se ud fra vores målinger, så yder Cooler Master Hyper 212 Evo V2 køleren rigtig godt. Selv under belastning holder køleren vores CPU på en god temperatur. Det er ikke den bedst ydende luftkøler vi har testet, men den koster væsentligt mindre end de kølere den bliver udkonkurreret af. Ydelsen ligger i vores test nogenlunde på niveau med den gamle udgave. Og jeg vil nok godt gå så langt og sige, at selvom tallene siger noget andet, så er ydelsen så tæt på hinanden, at vi befinder os inden for fejlmarginen med det testudstyr vi har til rådighed. Ude i virkeligheden vil de to kølere yde så tæt på ens, at man ikke vil kunne mærke nogen som helst forskel.

Støjniveau:

Den mest væsentlige årsag til at opgradere fra en stock køler til denne køler må uden tvivl være støjudvikling. Kølerne der følger med de fleste processorer kan nemlig godt holde processoren kølig nok, men som regel larmer de urimelig meget mens de kører. Det gør Hyper 212 Evo V2 ikke. Selv ved fuld hastighed er blæseren virkelig støjsvag. Under testen målte jeg en lydudvikling på ~24 dB, hvilket er et rigtig godt resultat.

lydskala decibel kølere amd intel gaming.jpg

Pris

Cooler Master oplyser at Hyper 212 Evo V2 køleren kommer til at koste ca. 249,- DKK, hvilket jeg anser som en ekstremt god og konkurrencedygtig pris. Det er lige i omegnen af hvad den gamle udgave koster lige nu.


Konklusion

Hyper 212 Evo V2 køleren fra Cooler Master er en fantastisk køler til alle dem der gerne vil opgradere fra en standard CPU køler, til noget der larmer en del mindre og samtidig yder ganske godt.

Cooler Master har opgraderet køleren på de punkter der betyder noget, og ellers ladet det gode design være.

Køleren er blandt andet blevet nemmere at montere og har gjort bedre plads til RAM. Samtidig er den også blevet en smule mindre, så den nu passer ind i flere kabinetter.

Med den ekstremt konkurrencedygtige pris, har Cooler Master smidt et ekstremt godt produkt på gaden.

Cooler Master Hyper 212 Evo V2 ender med en score på 9/10 og en Safe Buy award, for et produkt der leverer rigtig god ydelse til en forholdsvis lav pris.


Pros:

 • Fornuftig ydelse
 • Lav støjudvikling
 • Langt nemmere montering end forgængeren
 • God pris

Cons:

 • Til prisen har jeg intet at brokke mig over