Inden vi skal have kigget nærmere på iCUE H100i Elite fra Corsair, jeg har fundet specifikationerne fra Corsairs hjemmeside.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om iCUE H100i Elite
iCUE H100i Elite fra Corsair kommer i en gul og sort æske. På fronten har vi et billede af køleren, med navnet, H100i Elite, stående i venstre hjørne. I modsatte hjørne hjørne har vi ikonet for iCUE, som er deres software til at styre alle Corsair enheder. Som det også kan ses på billedet af køleren, er vi ikke sluppet helt for RGB fra Corsair, men de har skåret drastisk ned.
Hvis vi kigger på bagsiden, får vi flere informationer. Med blandt andet fokus på ultra lav støj, høj yde evne med AF blæserne, og muligheden for Zero RPM.
Som altid mangler der ikke noget med Corsair. Vi har montage kits til AM4/AM5, TR4 og Intel, hvor vi får til alle LGA sockets. Selvom der medfølger en del med, har de dog skåret væk på LGA1366 og AM2 og AM3.
Med H100i Elite medfølger der to AF120 Elite high-performance Corsair blæsere. Det er PWM blæsere, som giver en kraftig luftstrøm, ved hjælp af deres AirGuide teknologi. De kan køre op til 18500 rpm og hvis du bruger iCUE softwaren, får du 4 prækonfigureret profiler, Zero RPM Mode, Quiet mode, Balanced Mode og Extreme Mode.
Pumpehovedet har monteret en lille plade med magnet, med Corsair logoet på. Det er muligt at indstille den via iCUE.
Montering
Når iCUE H100i Elite skal monteres på et Intel system skal du bruge den medfølgende monteringsplade, hvor du med AMD bruger deres eksisterende system på bundkortet.
Software
Du kan se mere under vores test af iCUE H170i Elite LCD, hvor vi går igennem iCUE med køleren.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
Målingerne:
Rumtemperatur: ~ 27 grader
Blæserhastighed: ~ 1850 RPM
Som det første starter vi med at tage delta temperaturen i idle. iCUE H100i Elite, hvor vi ender med samme temperatur som både Silent Loop 2 120 og 240.
Vi skal have varmet CPU’en op, og her ender vi med et resultat på 70 grader i delta temperatur, hvilket er det højeste vi har haft i testen indtil videre. Vi skal selvfølgelig også tænke på at med 12900k er anbefaling minimum 360mm vandkøling, hvor det er klart de små kølere får problemer.
Støjniveau
Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 20,9 dBA. Hvilket må siges at være rigtig flot, også selvom den måske tog munden for fuld under load testen.
Pris
Det har ikke været muligt at finde iCUE H100i Elite hos nogen forhandler under testen. Men Corsairs pris på deres hjemmeside ender på €155.90, hvilket er svarende til 1.160,- DKK
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring iCUE H100i Elite fra Corsair kan du klikke på banneret.
Konklusion
Det er blevet tid til at slutte testen af iCUE H100i Elite fra Corsair. Som altid er deres vandkøling nemme at arbejde med og montere, H100i Elite, var ingen undtagelse, selvom de måske har fået fjernet nogle kits til at kunne montere ældre CPU’er, så er vi nok også noget til der, hvor det var på tide.
Om man ønsker RGB eller ej, kommer selvfølgelig an på ens egne præferencer, men vi kommer ikke uden om Corsair har haft styr på RGB’en, og det er også forståeligt de ikke har kunne slippe den helt. Det giver et rigtig flot look, når pumpehovedet har fået lov til at beholder RGB’en, fremfor at slippe den helt.
Det gør også at hvad der normalt resulterede i mange ledninger med en vandkøler fra Corsair, pludselig ikke er så slemt. Den ledning som følger med, er mere en adapter fra pumpehovedet og ud til alle forbindelserne, fra blæserne til bundkortet. Det fungere rigtig godt, og jeg håber da lidt det er noget de måske tager med sig i fremtiden til deres fremtidige vandkølerer.
Selvom H100i kom lidt for meget på overarbejde med 12900K, er jeg sikker på en 12500K, sagtens kan holdes kølig, også uden at blæserne skal køre 100% hele tiden, og selv hvis de ender med at komme på højeste hastighed, så viser støj testen, at de sagtens kan være nede i et niveau som er acceptabelt af baggrundsstøj.
Der hvor H100i Elite falder lidt igennem er prisen, næsten 1200,- DKK er en del for en mindre vandkøler, og specielt når vi fjerner RGB elementet virker prisen alt for høj. Vi kan dog kun håbe vi rammer et bedre prisniveau når de kommer ud til forhandlerne.
Som slut ender H100i Elite med en score på 8 ud af 10. Hvor det helt klart er prisen som er den store hæmsko her. For der er mange alternativer, og specielt når vi fjerner RGB fra ligningen, så gør det også det for mange vil handle om ydelse og støj, for den billigste pris.
Pros
Cons
Score: 8