Inden vi skal have kigget nærmere på GA II Trinity Performance 360, jeg har fundet specifikationerne fra LIANS LI’s hjemmeside.
De tekniske Specifikationer:
Rundt om LIAN LI GA II Trinity Performance 360
LIAN LI GA II Trinity Performance 360 er en AIO vandkøler, hvor pumpen er gjort større, for at levere bedre køling, sammen med blæsere som kan følge med den ydelse. Derfor fylder GA II Trinity Performance 360 også en smule mere når vi kigger på tykkelsen.
Tager vi et kig på tilbehøret som følger med, så får vi det nødvendige til at kunne montere på de mest gængse Intel og AMD systemer. Der medfølger også udstyr til at skifte øverste del af pumpehovedet, hvis du ønsker andet design, samt kabler til at kunne forbinde det hele til computeren.
Med GA II Trinity Performance 360 medfølger tre 120mm højt ydende LCP blæsere, som fra start er daisy chained for kun at have et enkelt kabel som skal monteres til bundkortet. Blæserne er 28mm tykke og er udstyret med kobberskjoldleje for at sikre stabilitet og lavt støjniveau under høj ydelse. De kan køre op til 3000 rpm og ved hjælp af bios kan du bruge PWM funktionen, til at justere hastigheden ud fra temperaturen. Det er også muligt at indstille dem via en kontakt som er monteret på blæserne. De har et air pressure på 6.99mm/H2O og CFM på 108.29.
Pumpehovedet er udstyret med kobber på basen, for at kunne køle bedst muligt, den har fået skabt en lige gennemstrøm igennem pumpehovedet, for at optimere kølingen.
Montering
Da jeg skal montere på Intel, er det nemt ved det medfølgende udstyr og intet skal skiftes på pumpehovedet. Skruerne skal dog justeres ud fra hvilket socket på Intel den skal monteres, da LGA1700, kræver skruerne kommer helt ud. Det er nemt at montere, og med GA II Trinity Performance 360 har de valgt at lave et system, hvor gevindet sidder på pumpehovedet, og skruerne på bagpladen som skal side på bundkortet.
Testen – Brugen og Ydelsen
Testsystem
Testsoftware
Procedure
Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.
**Efter at have fulgt lidt op på I9 12900K og varme generering har jeg valgt at slå Hyper-Threading fra, for at give køleren mulighed for at vise hvad den kan, fremfor CPU’en presser den til sit maksimum. Alle test i fremtiden vil køre sådan her.
Målingerne:
Rumtemperatur: ~ 26 grader
Blæserhastighed: ~ 3000 RPM
Vi starter testen med at varme systemet stille op i idle. Det giver et resultat på 1 grader i delta temperatur. Det er en flot start, og det laveste indtil videre.
Går vi videre til den mest afgørende del af testen, så har vi haft GA II Trinity Performance 360 i gang, den formår at komme med et resultat på 43 grader i delta temperatur. Igen et flot resultat, og igen det laveste som er set.
Støjniveau
Vores støjmålinger er foretaget med en UNI-T UT353 dB måler. Målingerne er foretaget i et “real world” setup og altså ikke i et lydkammer. Ydre påvirkninger er naturligvis forsøgt reduceret så meget som muligt men er som sagt ikke foretaget i den et lydkammer. Vores målinger skal derfor mest af alt tages som generel indikator og ikke en videnskabelig måling. De tjener primært som sammenligningsgrundlag på tværs af testede produkter, der altid testes under så sammenlignelige forhold som muligt.
Pris
Jeg har kunne finde GA II Trinity Performance 360 til en pris på 1211,- DKK. Hvilket ligger den fint i midten i markedet for tilsvarende produkter.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring GA II Trinity Performance 360 fra LIAN LI kan du klikke på banneret.
Konklusion
Vi er kommet til afslutningen på GA II Trinity Performance 360. En køler som virkelig har formået at presse temperaturen ned under testen. Den har alligevel formået at skabe en difference på 3 grader til nummer to, selvom det lyder af lidt, så skal der meget til for at vi ser de store forskelle, og specielt ved kølere som har de samme vilkår.
Selve designet er meget neutralt, men den adskiller sig dog stadig i pumpehovedet, som kommer med flot RGB lys, og mulighed for at ændre på coveret, hvis du ikke ønsker der skal stå LIAN LI. Ved siden af det så har de brugt daisy chain, hvilket vi kun kan håbe flere vil gøre brug af. Det skaber færre kabler som skal findes plads til, og det giver et pænere look i computeren. Selve funktionen omkring at kunne justere RPM på blæserne ved en kontakt, er jeg dog lidt skeptisk omkring, da jeg personligt hellere vil styre det hele igennem BIOS.
Prisen er fornuftigt sat, og selvom vi kommer over 1000 kroner, så er det stadig en fair pris, hvor de fleste nok vil opveje pris kontra ydelse.
Når vi dog kommer til støj, så vil jeg ikke mene LIAN LI har opnået en ”lydløs” eller stille oplevelse. For der er ingen tvivl om når de køre 100%, som de gjorde under testen, så kan det godt mærkes ved den høje hastighed på blæserne, som generere en del støj.
Udover det, så er det ikke sikkert køleren er for alle. For dimensionerne er gjort lidt større, hvilket også betyder den hurtigt kan kræve et kabinet med god plads.
Jeg slutter testen af med at give GA II Trinity Performance 360 fra LIAN LI en score på 9 ud af 10 med ”Great Product” Award. Selvom den larmer, så kommer vi ikke uden om at den også leverede en ydelse, som var markant bedre end de andre.
Pros
Cons
Score: 9+ Great Product