MSI MEG Coreliquid S360: Test

Watercooling cooling MEG P12 All-In-One MSI CPU-Cooler Silent GALE cooler S360 AIO Coreliquid
I anledning af den nye lancering af Intels 12. generation CPU, er der kommet en ny socket LGA1700. Det betyder selvfølgelig at nyere kølinger, også skal understøtte den når de kommer med nye modeller. I anledning af vi fik en lille pakke fra MSI, fulgte der også en AIO køler med, som vi selvfølgelig skal have testet igennem vores nye setup, køleren er MEG Coreliquid S360, og kommer med LCD skærm.

Inden vi skal have kigget nærmere på MEG Coreliquid S360 fra MSI, jeg har fundet specifikationerne fra MSIs hjemmeside. 

De tekniske Specifikationer:

  • Intel Socket: 1200, 1366, 115X, 1700, 2011(-3), 2066
  • AMD Socket: AM2, AM3, AM4, sTR4, sTRX4
  • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
  • Fan Speed (100%): 2000 rpm
  • Noise Level (100%): 36 dBA
  • Pump speed (rpm): 2800
  • Pressure: 2.21 mm H2O (Max)
  • Tube length (mm): 400
  • Size & Weight radiator
    • (H x W x D) 394 x 120 x 27

Rundt om MEG Coreliquid S360  

MEG Coreliquid S360 fra MSI kommer i en sort æske, med guld skrift og et billede af selve køleren. I venstre side har vi MSI logoen, men der er ikke andet end logoet som indikere det er MSI. Nede i højre hjørne har vi Asetek logo, som viser at de har været med indover MEG Coreliquid S360. I bunden kan vi se at den er kompatible med intels Socket LGA1700.  

Silent S360 MEG MSI Coreliquid GALE cooling Watercooling P12 cooler CPU-Cooler All-In-One AIO.jpg

Tager vi et kig på bagsiden, får vi flere informationer omkring nogle af de features MEG Coreliquid S360 kommer med. Vi har blandt andet MEG Silent GALE P12 blæsere, en 60mm blæser monteret ovenpå pumpehovedet, for også at køle omkring CPU området. Så understøtter den også 0 RPM, og til sidst har vi altså den konfigurerbar 2,4” LCD skærm som er monteret på pumpehovedet. 

Coreliquid MSI AIO S360 Silent cooling GALE P12 CPU-Cooler cooler MEG All-In-One Watercooling.jpg

Tager vi et kig på indholdet i kassen, har vi alt det nødvendige til at kunne montere den på både Intel og AMD CPU. Selvom at Intel er kommet med LGA1700, så er det stadig den samme bracket som skal bruges. Der skal dog bruges andre skruer, som er pænt opdelt for sig selv, så de ikke bliver blandet sammen med de andre skruer til Intel.

AIO MEG S360 Coreliquid MSI cooling CPU-Cooler GALE Watercooling All-In-One P12 cooler Silent.jpg

Som tidligere nævnt så medfølger der tre MEG Silent GALE P12 blæsere fra MSI. De er blevet optimeret til at give et godt airflow sammen med at holde støjniveauet nede.

AIO GALE P12 MSI MEG cooling CPU-Cooler Silent Watercooling S360 Coreliquid cooler All-In-One.jpg

Uden på selve pumpehovedet har vi et skjold som skal beskytte ledningerne og LCD skærmen. På skjoldet har vi også MSI stående på den ene side. Der er til pumpehovedet, en masse ledninger, som både skal forbinde til bundkortet, USB-stik på bundkortet, SATA stik til strømforsyningen, og til sidst de tre blæsere som er monteret på radiatoren.

MEG AIO cooling All-In-One CPU-Cooler Watercooling GALE Coreliquid MSI Silent S360 cooler P12.jpg

S360 cooler Coreliquid GALE CPU-Cooler P12 MSI Silent cooling MEG Watercooling All-In-One AIO.jpg

Montering

MSI har sørget for alle beslag til dig, når MEG Coreliquid S360 skal monteres. Udover det så er der i forvejen monteret kølepasta, så du skal kun sørge for at din CPU er blevet rengjort og klar til at få monteret den nye køler.

P12 AIO CPU-Cooler MSI GALE Silent cooling MEG Coreliquid S360 All-In-One cooler Watercooling.jpg

P12 MEG AIO Watercooling Coreliquid S360 All-In-One GALE MSI CPU-Cooler cooler Silent cooling.jpg

Software

For at kunne styre og ændre på din MEG Coreliquid S360 skal du hente MSI Center ned. Det er en app som er blevet lagt ind i windows store, og gør det derfor nemt at få fat i. 

MSI har fra start af valgt at smide billeder og gif ind som du kan bruge, mange af dem er selvfølgelig noget som indikere at det er MSI i form af logo. Men det gør stadig at du nemt kan ændre på tingene, uden at være en ekspert i at få billeder ind. Jeg prøvede selv med en png fil med vores logo, hvor den ikke ville godtage det. Hvilket får mig til at tænke at du som bruger, skal sætte dig ind i det, for at få dit eget billede ind på den. Udover problemet med at få smidt mit eget billede ind, byder MSI Center på en masse funktioner, hvor du nemt kan indstille og vælge fra. 

MSI CPU-Cooler Silent cooling cooler P12 Watercooling MEG AIO S360 Coreliquid All-In-One GALE.jpg

Credit: MSI

Testen – Brugen og Ydelsen

Watercooling cooling MEG P12 All-In-One MSI CPU-Cooler Silent GALE cooler S360 AIO Coreliquid.jpg

Testsystem

  • MSI MEG Z690 Unify
  • Intel I9 12900K 
  • Nvidia GTX 1660 Ti 
  • 32 GB HyperX Fury DDR5 5200 MHz CL36
  • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

  • Cinebench (Benchmark)
  • HWinfo64 (Overvågning)

Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Cinebench i 5 minutter. Derefter køre den videre i 10 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 24 grader


Blæserhastighed: ~ 2000 RPM

Dette vil være den første køler vi tester på det nye system, og vi har derfor ikke noget sammenligningsgrundlag for om vi rammer en lav eller høj temperatur. Men sammenlignet med tidligere setup, så er idle lidt højere end hvad vi plejer at have. 

Coreliquid AIO cooler cooling Silent MEG S360 GALE All-In-One Watercooling P12 MSI CPU-Cooler idle.png

Kigger vi på testen, hvor MEG Coreliquid S360 bliver presset, så får vi også et helt andet resultat. Her rammer vi en deltatemperatur på 63 grader. Hvilket godt kan ses som værende en smule højt, det kræver selvfølgelig vi får flere kølere igennem, for at kunne sammenligne hvordan 12900K er i forhold til vores tidligere test bænk. Alt i alt stadig et rigtig flot resultat, hvor vi ikke oplevede et kritisk resultat, MEG Coreliquid S360, formåede at holde CPUen kølig nok til at kunne præstere. 

Coreliquid AIO cooler cooling Silent MEG S360 GALE All-In-One Watercooling P12 MSI CPU-Cooler load.png

Støjniveau

MEG Watercooling Silent cooler P12 MSI Coreliquid GALE All-In-One CPU-Cooler S360 AIO cooling.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 23,4 dBA. Hvilket er rigtig pænt og noget af det laveste som jeg tidligere har testet. Til denne del har jeg hevet andre modeller ind til sammenligning.  

Coreliquid AIO cooler cooling Silent MEG S360 GALE All-In-One Watercooling P12 MSI CPU-Cooler dBa.png

Pris

Vi har fået opgivet en pris fra MSI på MEG Coreliquid S360 på 279 euro, hvilket er svarende til 2075,- DKK.  

S360 MSI P12 MEG cooling All-In-One Watercooling Silent GALE cooler Coreliquid AIO CPU-Cooler.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring MEG Coreliquid S360 fra MSI kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til at få afsluttet vores test af MEG Coreliquid S360 fra MSI. Selvom MSI er en af de gamle drenge i klassen, så er det stadig en af de nye drenge når det handler om køling af din computer. Heldigvis har de allieret sig med Asetek, og det er også endt med et flot resultat, hvor vi får ydelse, men også et flot og stilrent design, sammen med en LCD skærm som kan give et flot look i dit kabinet. Om du vælger at den skal vise temperatur, et billede eller en gif.

Hele monteringen er også nem og lige til, MSI har specielt gjort det nemt ved at opdele skruerne som skal bruges til de forskellige systemer, i form af LGA1700, andre Intel sockets og AMD. 

Vi skal selvfølgelig tage et kig på tallene. Som tidligere nævnt har vi intet at sammenligne med endnu, da MEG Coreliquid S360 er den første vi har igennem den nye I9 12900K. Den er selvfølgelig med til at sætte den nye standard vi skal til at arbejde med i fremtiden, og under alle omstændigheder er det stadig et fornuftigt resultat, hvor vi rammer 63 grader i deltatemperatur.

En ting hvor vi fik et flot resultat er støj niveauet, hvor vi rammer 23,4 dBa, hvilket også gør denne mere attraktiv, da de fleste nok vil se støvniveauet som værende vigtigere fremfor at vinde 2-3 grader. Udover det så har vi selvfølgelig LCD skærmen, som giver dig mulighed for løbende at holde øje med systemet, både om det er temperaturen eller hastigheden på blæserne. 

Selvom montering var nem, så er jeg ikke helt fan af måden ledningerne skulle samles. Ved at det hele skal samles omkring pumpehovedet, gør det tingene svære omkring at lave en pæn opsætning, hvor cable management har prioritet. 

Prisen er selvfølgelig i den lidt høje ende, men hvis vi tager højde for den lille skærm som skal sidde på pumpehovedet, og som helt klart trækker prisen op, så rammer vi et prisleje, hvor jeg mener det kan godtgøres, også i forhold til andre producenter med samme opsætning. 

Jeg slutter testen af med at give en score til MEG Coreliquid S360 fra MSI på 8 ud af 10. Som bygger på vi fik et fornuftigt resultat, sammen med at den holder sig støjsvag. Udover det er designet rigtig flot, og muligheden for at tilpasse LCD skærmen giver brugeren frihed til at skabe sin unikke opsætning. Alligevel er der mange som går op i at kabler skal skjules, og specielt når der skal være glas i siden, for at kunne vise sin flotte LCD skærm frem på pumpen. Så giver det ikke meget mening at så mange ledninger skal samles, og vil være synlige i buildet. Udover det så kan vi ikke komme udenom at prisen er høj og det kan skræmme nogle fra at købe MEG Coreliquid S360. 

Pros

  • Nem at montere
  • Flot design
  • Fornuftigt støjniveau
  • Fornuftig ydelse

Cons

  • Alle ledninger samles ved pumpen
  • Pris

Vores partnere