ASRock G10 Gaming Router

ASRock kender vi her på redaktionen bedst som værende leverandør af bundkort i forskellige klasser, men nu prøver de sig altså også på router markedet. Her kommer G10 Gaming Router ind i billedet, som vi skal kaste blikket på nu.

ASRock er en af de producenter, som Tweak.dk tester rigtig meget hardware for, og vi har gennem tiden kigget på en stor bunke bundkort. Men nu skal vi kigge på selv samme producents svar på en gaming segmenteret .ac router.

 

tweak_dk_asrock_logo

 

De tekniske specifikationer:

 

WiFi Technology 802.11 a/b/g/n/ac
Interface 1WAN + 4LAN Giga Ethernet, Dual USB 3.0 Ports, IR TX+RX
Antennas 8 x high performance internal antennas
Data Rate 802.11ac up to 1733Mbps, 802.11n up to 800Mbps.
Key Features Easy Setup, Adjustable Output Power, Guest Wireless Network, Parental Control, Self-healing, Gaming Boost, Beamforming, MU-MIMO, IPv6, ASRock Router APP, Easy NAS
LAN DHCP, PPPoE, Static IP, PPTP, L2TP
Power Adapter DC12V Power Input

 

Find prisen på din næste router hos...

 

tweak_dk_pricerunner_logo

 

 

Først og fremmest har vi en indbydende indpakning, hvori vi udover G10 routeren finder strømstik og -adapter, LAN kabel og et HDMI forlængerstik. Hvad det så skal bruges til, finder vi snart ud af.

 

tweak_dk_asrock_g10_gaming_router_03

 

 

G10 Gaming Router er lavet i et sort, højglans materiale, der ser rigtig lækkert ud, men til gengæld er det også vanvittigt glad for fedtfingre. En detalje, der til hver en tid får mig til at drages efter matsorte produkter i stedet for. Derudover har den et ganske kantet og futuristisk design, og om man er til den slags, må være en smagssag. For mit vedkommende er jeg mere til det stilrene. I det øverste venstre hjørne ser vi et gråt modul, som kan trækkes ud af routeren og anvendes til andet formål.

 

 

I bunden af routeren har vi et par gummilister, der sikrer, at routeren står ordentligt fast på bordet, når vi bruger den. Desuden har vi også her en masse huller, som routeren trækker luft ind igennem. Som altid er jeg ikke stor fan af luftindtag i bunden, men det kan nok ikke være anderledes i denne omgang. Næsten i toppen af bagsiden har vi endnu en række huller, som den varme luft stiger op igennem.

På I/O panelet finder vi fra venstre:

  • Strømstik
  • Strømknap
  • To USB3.0 porte
  • WAN port
  • Fire LAN porte
  • Reset- og WPS knap
  • Wi-Fi 2.4- og 5 GHz aktivitets LED's

 

Den lille og grå enhed i øverste, venstre hjørne, som jeg nævnte tidligere, er en lille HDMI dongle, der kan fungere som DLNA, Miracast eller EZPlay enhed, så man kan streame til sit fjernsyn. Den kan fungere sammen med diverse enheder inklusiv Android og iOS enheder. Ydermere kan den fungere som 802.11n Wi-Fi adgangspunkt med en maksimal båndbredde på 300 Mbps.

 

ASRock G10 Gaming Router App:

 

 

G10 routeren er ligeledes udstyret med en infrarød modtager, så den kan indlære koder fra diverse fjernbetjeninger i hjemmet. Derved kan man fremover nøjes med at bruge en smartphone Router App til at styre ens apparater i hjemmet. Pludselig fungerer ens telefon som universel multifjernbetjening. 

 

 

Gennemgang af ASRock G10 Gaming Router Web UI:

 

 

Test af ASRock G10 Gaming Router:

 

For at kunne teste systemet har vi været nødt til at tage en håndfuld maskiner i brug. Her snakker jeg om mit mediecenter, der kører med ASUS Crossblade Ranger bundkort og A10-7850K APU og min testmaskine, der kører med ASRock Z97X-Killer/3.1 samt i7-4790K.

 

Gbps LAN test - Små filer (100 og 1000 MB i pakker á 20 MB)

 

 

Gbps LAN test - Stor fil (100 og 1000 MB i én stor fil)

 

 

Virkelige tests i Windows Explorer:

 

 

 

802.11n 2.4- og 5 GHz tests:

 

 

Brugen af routeren har været ganske enkel, og opsætningen startede helt af sig selv, da jeg startede computeren op. Brugerinterfacet i webbrowseren er overskueligt, og de avancerede indstillinger var gemt væk fra den almindelige bruger, som måske ikke har behov for den slags adgang. Hastighederne i dagens tests viste også, at routeren har masser af power at byde ind med, når vi snakker båndbredde. Alt i alt en god router, der sagtens kan leve op til de fleste brugeres behov. 5 GHz nettet gav højere båndbredde, som hurtigere fadede ud, da jeg bevægede mig væk fra routeren. I det store hele er ASRock G10 Gaming Router en glimrende router, og min største hage ved den er, at overfladen er lavet i højglans materiale samt luftindtaget under routeren.

 

Pris:

 

I skrivende stund, den 12. oktober 2015, er det ikke lykkedes for mig at finde ASRock G10 Gaming Router på nogen danske sider, men den er set med en pris på cirka 3.000,00 norske kroner, så den danske pris bliver nok også deromkring. I kan se en ASRock prisoversigt ved at klikke på PriceRunner.dk banneret herunder.

 

tweak_dk_pricerunner_logo

 

Såfremt I ønsker at læse om G10 Gaming Router på ASRocks hjemmeside, kan I klikke på banneret herunder.

 

tweak_dk_asrock_logo

 

Konklusion:

 

Nu er det jo første gang, at vi ser en router fra ASRock, og med G10 Gaming Router har de gjort et glimrende stykke arbejde for at skabe en router, som giver os masser af båndbredde. Noget, der er vigtigt, hvis man gerne vil lave netværksudstyr, som lever op til det, gaming segmentet higer efter. En stabil internetforbindelse uden lag, så vi kan dræbe og ikke blive dræbt i næste gaming session. Designet imponerede mig ikke rigtig, men det er jo en smagssag. Eneste reelle hage, som jeg ser det, er luftindtaget i bunden, da dette er en kilde til støv i maskineriet. Prisen kan ikke undgå at skræmme en del mennesker, da 3000 kroner er rigtig meget for en router. Med dette giver jeg ASRock G10 Gaming Router en flot score på 8,5.

 

Godt:

  • Stabile Wi-Fi netværk
  • Dual Band Router
  • Gode LAN hastigheder
  • Medfølgende dongle giver fede funktioner

Knapt så godt:

  • Højglans overflade tiltrækker fedtfingre
  • Luftindtag i bunden er en skidt idé
  • Prisen er lidt skræmmende

English summary:

 

So this is the first time we see a router from ASRock, and G10 Gaming Router is an excellent piece of hardware, that gives us a lot of bandwidth. Something that is important if you want to make network hardware, that lives up to what the gaming segment wants. A stabile internet connection without lag, so we can kill and not be killed in our next gaming session. The design didn't impress me but this is a matter of taste. The only real catch I see with the design is the air intake in the bottom, since this is a source of dust in the machinery. The price can't avoid to scare a lot of people, since 269 USD is a lot of money for a router. With this in mind I will send the router out the door with a score of 8.5 out of 10.

 

Pros:

  • Stabile Wi-Fi networks
  • Dual Band router
  • Good LAN speeds
  • The following dongle give us cool options

Cons:

  • The high gloss surface attracts greasy fingers
  • The bottom air intake is a bad idea
  • The price is a little scary

Score: 8.5

Vores partnere