Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet frem på ASUS’ hjemmeside.
Specifikationer på ROG RAPTURE GT-AX11000 PRO
HARDWARE FEATURES
WIRELESS FEATURES
Rundt om ROG RAPTURE GT-AX11000 PRO
ROG RAPTURE GT-AX11000 PRO giver som nævnt brugeren mulighed for at vælge om 10G porten skal bruges enten som WAN eller LAN port. For at kunne udnytte routerens muligheder, så har den WiFi 6, som er 2,5x hurtigere end WiFi 5. Som altid har ASUS router indbygget sikkerhed, med deres AiProtection Pro, som vil virke i hele routerens levetid.
I æsken har vi selve routeren, strømkabel, netværkskabel og en masse manualer. Manualerne omhandler alt for selve start guide, instruktioner til antennerne samt guide til opsætning med deres ASUS router APP.
ROG Rapture ROG GT-AX11000 PRO er en router, som hylder godt i landskabet, og med sin vægt på 2180g vejer den også godt til. Den bibeholder ROG looket, som vi kender det fra andre ASUS ROG produkter, og har ”gamerlooket”. Den er forsynet med otte eksterne antenner, og ROG logo i midten og teksten ”ROG GT-AX11000 PRO” på toppen.
I det ene hjørne har vi otte LED’er, som blandt andet viser status om routeren har adgang til internettet, WPS, om 10G porten bruges, strøm og om de tre forskellige frekvensbånd er tændte.
På undersiden af routeren, har vi en label med en masse informationer. Blandt andet router navnet og routerens IP-adresse, som kan bruges til opsætning. Vi har også en QR-kode som kan bruges til at forbinde til routeren, hvis telefonen ikke selv finder routeren.
Rundt om siderne af ROG GT-AX11000 finder vi fire Gigabit RJ45 LAN porte, én 2.5G RJ45 WAN port, en reset knap. På de andre sider har vi 10GE porten, WPS og LED knap, og sidste side har vi DCIN til strøm, power knappen, og USB 2.0 og USB 3.0.
Testen
For at indstille routeren, kan det enten gøres via en app på telefonen eller via browser.
Du kan også hente app her:
Når opsætningen er på plads, skal vi videre til testen. Vi skal kigge på hvordan ROG Rapture GT-AX11000 PRO fungerer med dækning, og om hvor meget hastighed vi kan presse ud af den i praksis. Netværket herhjemme er sat op med fibernet som går ind i den ene ende af huset. Det mest optimale er selvfølgelig at få routeren placeret i midten af huset, hvilket ikke er tilfældet her. Derfor får vi også testet hvordan routeren vil være, når den skal fanges i fjerneste ende af huset.
For at teste ROG Rapture GT-AX11000 RPO gør jeg brug af følgende testmetode og programmer:
Forbindelsen bliver testet på en 1000/500 fiber forbindelse, med en fastmonteret router, hvor internettet bliver fordelt videre til vores test enhed.
Til at starte med kigger vi på ydelsen, når computeren får direkte adgang til routeren via kabel. AX11000 PRO ender med at score top, og kommer ud med 950 Mbps, som det højeste. Dog er den stadig tæt på mange af de andre store modeller, så den adskiller sig dog ikke helt.
I samme omgang har jeg også noteret ping. Hvor vi ender med et resultat på 3, det er ikke fordi det er alarmerende, og vi har stadig et flot resultat indtil videre.
Næste del, er computeren på den trådløse forbindelse, hvor netværkstikket er blevet taget ud. Det giver en afstand på omkring fem meter. Hvor AX11000 PRO her ender med 664 Mbps, hvilket må siges at være et lidt skuffende resultat, sammenlignet med blandt andet AXE11000 og AX5400.
Det er nu blevet tid til at telefonen skal tage over. Jeg starter med at være inden for ca én meters afstand til routeren under testen. Her ender jeg med et resultat på 719 Mbps, hvilket får os tilbage igen på rette spor. Den har dog stadig lang vej op til Nighthawk fra Netgear, men ligger lidt over AXE11000.
Jeg er nu tilbage omkring stationæren, som giver omkring 5 meters afstand til routeren, ender vi med et resultat på 629 Mbps. Hvilket får den omkring midten i forhold til tidligere testet routere.
Til sidst er jeg gået ud på 20 meters afstand til routerens placering, og står nu i den modsatte ende af huset, her ender jeg med et resultat på 279 Mbps, som ligger GT-AX11000 PRO, næsten i bunden.
Under testen på fem meters afstand med telefon, har jeg også noteret upload hastighed. Her ender vi med et resultat på 290 Mbps, hvilket også her ender med at være laveste resultat som er blevet målt indtil videre. Det er dog værd at mærke de ”billigere” routere, er dem som formår at opnå højeste hastighed, i forhold til de andre modeller.
Som det sidste inden vi skal videre mod pris og konklusion har jeg målt watt forbruget på ROG GT-AX11000 PRO, hvor vi ender på 13,8W. Hvilket uden tvivl er højt, og specielt hvis man tænker på en router, for det meste køre 24 timer i døgnet.
Pris
ROG Rapture GT-AX11000 PRO, er ikke kommet i handel endnu. Men jeg har fået oplyst en MSRP fra ASUS som lyder på 4099,- DKK. Vi kommer ind på prisen i konklusionen.
Ønsker du at læse om ROG Rapture GT-AX11000 PRO på ASUS’ hjemmeside, kan du klikke på banneret ovenfor.
Konklusion
Det er blevet tid til afslutningen på testen af ROG RAPTURE GT-AX11000 PRO. En router, som jeg godt kan have svært ved at se, hvorfor ASUS valgte at lave den. De har valgt at opdatere deres tidligere udgave med WiFi 6, og er her endt med PRO udgaven, men de features som er blevet opdateret er minimale. Ved siden af det er de kommet med en ny WiFi 6E udgave, i form af ROG RAPTURE GT-AXE16000, som jeg vil formode skal afløse GT-AXE11000. Det er specielt omkring GT-AXE11000, som tidligere har været til test, hvor AX11000 PRO mister sin rette. For ser vi på resultatet så formår GT-AXE11000 at komme med et bedre resultat, og ser vi på prisen, så ligger de to modeller meget tæt på hinanden.
Skruer vi lidt tilbage, og kigger udelukkende på GT-AX11000 PRO, som skulle under loopet, så kommer routeren med mange god features. Specielt når vi ser på at 10G som både kan bruges som LAN eller WAN port. Det er også her jeg tror routeren måske kunne komme til sin rette, for hvis du er ude efter at få et stærkt netværk, hvor din NAS, måske skal have en lidt bedre forbindelse end mange enheder, så kan jeg sagtens se meningen i at vælge GT-AX11000 PRO frem for GT-AXE11000, men du går dog på kompromis, ved kun at have WiFi 6 fremfor WiFi 6E.
Men det er og bliver en router som henvender sig til et mindre segment, og den almindelige hr. og fru Jensen, vil nok aldrig vælge denne router, fremfor et langt billigere alternativ. Derfor slutter jeg også af med at give ROG RAPTURE GT-AX11000 PRO en score på 8 ud af 10, sammen med Enthusiast Only, for selvom routeren kan levere og har rigtig mange fede features, så bliver den placeret mellem to af ASUS’ egne routere fra samme serie, og det gør også at mange nok ville vælge en af dem, når de alligevel er oppe og betale så meget for en router.
Pros
Cons
Score: 8 + Enthusiast Only