Gigabyte hacket: Vigtig data potentielt lækket

hacked PixelHive
Nye informationer omtaler, at Gigabyte servere har været hacket, og 112 GB fortrolige dokumenter omfattende AMD, Intel og AMI kan være lækket.

I sidste uge bekræftede Gigabyte, at hackere havde omgået sikkerheden på virksomhedens servere. Virksomheden var tilsyneladende hurtig til at agere, og angrebet havde efter sigende ingen effekt på virksomhedens drift, lyder det fra en repræsentant i et interview med UDM.

Hackere skaffede sig adgang til Gigabyte servere i ugen omkring 2. august, hvilket tvang Gigabyte til at lukke nogle af sine systemer. Gigabyte hævder, at dets daglige drift ikke blev påvirket. GPU og bundkortproducenten samarbejder nu med retshåndhævende og sikkerhedseksperter for at håndtere dette cyberangreb, der påvirkede et lille antal Gigabyte servere.

I mellemtiden er en meddelelse fra hacket blevet offentliggjort af TechPowerUP. Meddelelsen bekræfter, at det var et cyberangreb, der krypterer dataene, og virksomheden bliver tvunget til at betale for at dekryptere dem. Det medmindre Gigabyte gemte en ekstern kopi af alle filer. I så fald er der ingen risiko for at miste dataene, men derimod risiko for at dataene efterfølgende kan blive frigivet til offentligheden.

Gigabyte-Hack-768x595.jpgSource: Videocardz, TechPowerUP

Selvom Gigabyte ikke bekræftede indholdet på de servere, der var blevet hacket, siges det, at gruppen kaldet RansomEXX muligvis har haft adgang til 112 GB fortrolig information med AMD, Intel og AMI -dokumenter. Disse filer kan være tegningerne til næste generations enheder, produkt roadmaps eller sikkerhedsnøgler til UEFI/BIOS/TPM-data/nøgler. Frigivelsen af disse oplysninger kan have alvorlige konsekvenser for Gigabyte.

Den officielle artikel kan læses HER

Kilde: Money UDM, TechPowerUP, PixelHive.com, Flicker

Vores partnere