Nedbrud: Adskillige hjemmesider ramt

cdn nedbrud 2021
Flere store websteder inklusive Financial Times, The New York Times, Bloomberg News Amazon, Reddit, Spotify gik ned på grund af CDN-problemer.

Hvis du for nylig har forsøgt at åbne TV2, Amazon-, Reddit- eller Spotify og fået præsenteret en fejlmeddelelse, skal du væbne dig med tålmodighed, fordi du ikke er den eneste.

Flere store websteder, herunder de førnævnte, oplever i øjeblikket store problemer. Ifølge rapporter synes det primære problem at være med CDN eller det indholdsleveringsnetværk, som disse websteder bruger.

Så hvis du i øjeblikket besøger et site, der er hostet på Fastly CDN, mødes af “Error 503 Service Unavailable”.

nedbrud på store internationale sites.jpg

For de uvidende er et CDN eller et indholdsleveringsnetværk i et netværkssystem, der cachelagrer data i regionale og lokaliserede proxyservere og datacentre. Der er ikke mange CDN'er, der kan håndtere trafikkravene på store websteder som Amazon, Twitter eller Spotify. Blandt nogle få er Fastly et sådan CDN-netværk, der er vært for mange af de største websteder på markedet.

I øjeblikket, hvis du går til siden med Fastly's servicestatus, finder du flere opdateringer om dagens nedbrud. Selvom vi endnu ikke ved noget specifikt om, hvad der forårsagede fejlen, påvirkede den globale forstyrrelse millioner af brugere såvel som virksomheder over hele verden.

Efter nogle få opdateringer i løbet af dagen, angiver Fastly imidlertid, at de har identificeret problemet og i øjeblikket implementerer rettelsen. Så dine yndlingswebsteder vil snart være live igen. Faktisk er nogle af dem inklusive Amazon og Reddit kommet online.

Vores partnere