Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet frem på Netgears hjemmeside.
Specifikationer på Nighthawk RAXE300 AXE7800
HARDWARE FEATURES
WIRELESS FEATURES
Rundt om Nighthawk RAXE300
Nighthawk Raxe300 er en router som kommer med WiFi 6e. Hvilket er med til at åbne op for en ny frekvens, 6 GHz, som giver nyere udstyr mulighed for at komme foran i køen i forhold til 2.4 GHz og 5 GHz. Routeren dækker et område på 230 m2, har 2.5G port og kommer med indbygget sikkerhed.
I æsken har vi selve routeren, strømkabel, netværkskabel og en masse manualer.
Nighthawk RAXE300 er lidt over gennemsnit af router. Men det kommer mest af vingerne, som enten kan være oppe eller nede. Da det handler om at få det trådløse netværk til at komme mest ud i huset, så vil det selvfølgelig være naturligt de er oppe. På fronten har vi to knapper, til WPS og til at kunne slukke for WiFi forbindelsen. Udover det sidder der en label til at kunne forbinde routeren og APP’en sammen ved oprettelse.
Bagpå routeren har vi en masse indgange. Fra Venstre mod højre: Reset knap, 1G LAN/WAN, fire LAN porte, hvor to kan forbindes via Aggregate og give én 2G forbindelse, én 2.5G LAN/WAN, USB-C, powerknap og til sidst DC stikket til strøm.
På undersiden af routeren, har vi en label med en masse informationer. Blandt andet router navnet og standard netværkskode, som skal bruges til opsætning.
Testen
For at indstille routeren, kan det enten gøres via en app på telefonen eller via browser.
Du kan også hente app her:
Netgear Nighthawk App til Android
Det er første gang at jeg har haft et Netgear router til test, og jeg valgte derfor at starte med at oprette routeren via deres APP, for at se brugervenligheden. Oprettelsen gik hurtig og smertefrit, og krævede blot oprettelsen af en Netgear konto, så var jeg hurtig på vej videre. Når hele oprettelsen er på plads, er det nu tid til at gå videre til selve testen.
Routeren har valgt at oprette de tre frekvensbånd med hver sin kanal, jeg har ikke undersøgt om de kan forbindes med hinanden, da det under testen var en god måde at få tilknyttet til en specifik frekvens, nemlig 5 GHz. Grunden til jeg ikke jagter 6 GHz, handler om i test miljø, har jeg ikke 40 enheder tilsluttet, og fordelen ved 6 GHz, handler om at dem som kan tilgå den, kan få en direkte forbindelse til at hente oplysninger. Men de kan som udgangspunkt ikke opnå hurtigere hastighed end 5 GHz.
For at teste Netgear Nighthawk RAEX300 gør vi brug af følgende testmetode og programmer:
Forbindelsen bliver testet på en 1000/500 fiber forbindelse, med en fastmonteret router, hvor internettet bliver fordelt videre til vores test enhed.
Til at starte med kigger vi på ydelsen, når computeren får direkte adgang til routeren via kabel. Her ender vi med en score på 949 Mbps, som får den op og yde som Rapture GT-AXE11000.
I samme omgang har jeg også noteret, hvilken ping vi ender med. På den kablet forbindelse, hvor vi endte med en ping på 3, hvilket ligger lidt over de andre, men ikke noget voldsomt. Stadig et flot resultat.
Vi bliver stadig ved computeren, men har nu taget netværksstikket ud af computeren, og er gået over til det trådløse. Det giver en afstand på omkring fem meter. Hvor vi her ender med 671 Mbps, Som faktisk ender med at være det laveste af de testet routere.
Det er blevet tid til at gå til telefonen. Jeg er kommet hen til routeren, og har ca én meters afstand til routeren. Her ender jeg med et resultat på 911 Mbps, som får Nighthawk RAXE300 flot tilbage i testen, og ender med at ligge langt over de andre.
Jeg er nu kommet ud på omkring 5 meters afstand, og står omkring stationæren, hvor vi fik et lidt skufferende resultat. Med telefonen ser vi dog en lidt anden sag, for her kommer vi igen over 900 Mbps, og ender på 901 Mbps. Hvilket er 204 Mbps, over GT-AXE11000.
Til sidst er jeg gået ud på 20 meters afstand til routerens placering, og står nu i den modsatte ende af huset, her ender jeg med et resultat på 373 Mbps, som får den tæt på GT-AXE11000, men formår ikke at skabe en stor distance, som vi så på 5 meter.
Under testen på fem meters afstand med telefon, har jeg også noteret upload hastighed. Her ender vi med et resultat på 323 Mbps, som får den lidt over GT-AXE11000 igen, men ligger stadig under de andre routere.
Som det sidste har den været igennem Watt måleren, for at se hvor meget strøm den så skal bruge. Hvor vi ender med et resultat på 8,8W.
Pris
Netgear Nighthawk RAXE300 har ikke helt fundet sin vej til Danmark endnu, men jeg har under testen, kunne finde en forhandler om havde et prisskilt på 3.280.
Ønsker du at læse om Nighthawk RAXE300 på Netgears hjemmeside, kan du klikke på banneret ovenfor.
Konklusion
Det er nu blevet tid til opsamlingen på testen af Nighthawk RAXE300 fra Netgear. Netgear har stadig noget i ærmet, med en større model, men RAXE300 giver et godt kompromis, hvis du ønsker at opgradere til WiFi 6E, men måske ikke har behov for den store mængde båndbredde, som en større model kan tilbyde.
Designet på Nighthawk er en del anderledes en mange andre routere, og det er heller ikke sikkert du er vild med den, men undertegnet, syntes Netgear har lavet et produkt som bryder lidt det normale design vi ser for tiden, med enten en masse antenner eller store klodsede routere.
Opsætningen var utrolig nem, og jeg er næsten sikker på en hver som kan hente APP’en på deres telefon, nok skal kunne komme igennem denne proces, lige meget viden omkring hardware.
Nighthawk RAXE300 kommer med en masse stærk hardware, og endnu flere fede features, som måske ikke alle får brug for, men de kan være gode at have ved hånden, såsom VPN understøttelse og sikkerhed. Specielt ved at hjemmearbejde er blevet en mere normal ting, kræver det også lidt ekstra af netværket.
Kigger vi på testen, så kan vi heller ikke komme uden om at Nighthawk formåede at levere et utrolig flot resultat, og selv kun med seks antenner, så kan den stadig sørge for at dække dit hus godt ind.
Jeg ender derfor også med at give Nighthawk RAXE300 en score på 9 ud af 10, sammen med Great Produkt. Selvom prisen er høj, så kan den også nemt forsvares i forhold til den ydelse som routeren har leveret under testen. Desværre kommer vi ikke udenom at en router med WiFi 6E, 2.5G port og den ydelse, koster det ekstra, her er du bare sikret en god oplevelse og du får noget for pengene.
Pros
Cons
Score: 10 + Great Product