ASUS RT-AXE7800 Router

ASUS wireless AXE7800 Router AiMesh network Mesh Aiprotection WiFi6 AX nodes tri-band AXE RT-AXE7800
Det er blevet tid til endnu et kig på en router fra ASUS. Denne gang holder vi os til almindelige serie, hvor vi skal kigge på en af deres routere, som sørger for masser af båndbredde, høj hastighed og måske en smule inspiration fra deres gaming serie. Læs med, når vi tester RT-AXE7800 fra ASUS.

Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet frem på ASUS’ hjemmeside.     

Specifikationer på RT-AXE7800

 HARDWARE FEATURES

  • Processor: 1.7 GHz quad-core CPU
  • Interface: 3 LAN/ 1 WAN/LAN Gigabit Ethernet Ports, 1 LAN/WAN 2.5G Ethernet port, 1 USB 3.2 
  • Button: Reset, WPS, Power On/Off.
  • Dimensions:  328 × 328 x 179 mm
  • Antenna: 6 External antennas
  • ASUS AiMesh: Ja
  • Primary AiMesh Router: Ja
  • AiMesh node: Ja

WIRELESS FEATURES

  • Wireless Standards: IEEE 802.11 ax/ac/n/a 5 GHz, IEEE 802.11 ax/n/b/g 2.4 GHz
  • Frequency:
    • 6 GHz
    • 5 GHz
    • 2.4 GHz
  • Signal Rate:
    • 2404 Mbps (6 GHz)
    • 4804 Mbps (5 GHz)
    • 574 Mbps (2.4 GHz)
  • Wireless Security:
    • WPA 
    • WPA2 
    • WPA3 
    • WPA/WPA2-Enterprise (802.1x)
    • WPS Support

Rundt om RT-AXE7800

RT-AXE7800 er en af de nyeste routere fra ASUS, med WiFi 6E teknologi, understøttelse af AiMesh og gratis sikkerhed af netværket igennem routeren. Routeren har syv dedikeret kanaler tilknyttet til WiFi 6E, som også sørger for at dine WiFi 6E enheder har frit løb på netværket. 

wireless AiMesh network nodes AXE ASUS WiFi6 AXE7800 tri-band Aiprotection Router Mesh RT-AXE7800 AX.JPG

I æsken har vi selve routeren, strømkabel, netværkskabel og en masse manualer. Manualerne omhandler alt for selve start guide, instruktioner til antennerne samt guide til opsætning med deres ASUS router APP. 

AXE7800 AX tri-band network AXE Router wireless Mesh Aiprotection RT-AXE7800 AiMesh ASUS WiFi6 nodes.JPG

Personligt så minder RT-AXE7800 om ROG Rapture STRIX GT-AXE11000, dog i en markant mindre udgave. Antenner kan enten ligges ned eller rejses, men har som sådan ikke andre muligheder for at være fleksible. På toppen har vi teksten ”ASUS” skrevet i midten af routeren. 

wireless AiMesh ASUS WiFi6 Aiprotection AXE7800 Mesh tri-band RT-AXE7800 Router AX network AXE nodes.JPG

I det ene hjørne har vi Ni LED’er, som blandt andet viser status om routeren har adgang til internettet, om 2.5GE porten bruges, strøm og om de tre forskellige frekvensbånd er tændte. 

ASUS AXE tri-band RT-AXE7800 network AiMesh nodes AXE7800 wireless Mesh Router WiFi6 Aiprotection AX.JPG

På undersiden af routeren, har vi en label med en masse informationer. Blandt andet router navnet og routerens IP-adresse, som kan bruges til opsætning. Vi har også en QR-kode som kan bruges til at forbinde til routeren.  

RT-AXE7800 Mesh AX network AiMesh WiFi6 Router Aiprotection wireless ASUS tri-band AXE nodes AXE7800.JPG

På bagsiden af RT-AXE7800 finder vi tre gigabit RJ45 LAN porte, én gigabit RJ45 WAN/LAN port, og én 2.5GE RJ45 LAN/WAN port, ved siden af det har vi også DCIN indgang til strømstikket og én USB-A 3.2 indgange. 

wireless network WiFi6 nodes Aiprotection AXE ASUS Mesh AiMesh tri-band RT-AXE7800 Router AX AXE7800.JPG

Testen

For at indstille routeren, kan det enten gøres via en app på telefonen eller via browser. 

Du kan også hente app her: 

ASUS Router App til Android 

ASUS Router app til iOS

Efter at have et par ASUS routere mellem hænderne, er jeg begyndt at bruge browser opsætningen. Den er hurtig og nem, og det giver gode muligheder for direkte at komme ind og få sat routeren op, som jeg gerne vil have det. Samme indstillinger kan dog også gøres på telefonen, men af erfaring, oplever jeg tit telefonen mister forbindelse under tilslutning og forlænger processen. Når den er sat op og på net, har jeg ASUS router APP’en til at tilgå og justere mit netværk. Når dette er på plads, skal vi videre til testen. Vi skal kigge på hvordan RT-AXE7800 fungerer med dækning, og om hvor meget hastighed vi kan presse ud af den i praksis. Netværket herhjemme er sat op med fibernet som går ind i den ene ende af huset. Det mest optimale er selvfølgelig at få routeren placeret i midten af huset, hvilket ikke er tilfældet her. Derfor får vi også testet hvordan routeren vil være, når den skal fanges i fjerneste ende af huset. 

For at teste RT-AXE7800 gør vi brug af følgende testmetode og programmer:

  • Speedtest.org app på Pixel 6 målt i afstand under 1 meter, 5 meter og 20 meter. 
  • Speedtest.org trådløs med MSI MEG Z690 Unify med 5 meter afstand. 

Forbindelsen bliver testet på en 1000/500 fiber forbindelse, med en fastmonteret router, hvor internettet bliver fordelt videre til vores test enhed. 

Til at starte med kigger vi på ydelsen, når computeren får direkte adgang til routeren via kabel. Her ender vi med en score på 954 Mbps, som ender med at være det højeste. Hvilket må siges at være en god start for RT-AXE7800. 

wireless AXE7800 network AXE WiFi6 RT-AXE7800 tri-band AX AiMesh nodes Mesh Router ASUS Aiprotection.png

I samme omgang har jeg også noteret hvilken ping vi ender med. På den kablet forbindelse, hvor vi endte med en ping på 4, det ender med at være det højeste testet. Men stadig et acceptabelt resultat. 

AXE7800 AiMesh nodes Aiprotection AX RT-AXE7800 wireless network ASUS Router tri-band AXE WiFi6 Mesh.png

Vi bliver stadig ved computeren, men har nu taget netværksstikket ud af computeren, og er gået over til det trådløse. Det giver en afstand på omkring fem meter. Hvor vi her ender med 723 Mbps, Her får RT-AXE7800 lagt sig fint i midten, af de testet routere. Med et fornuftigt resultat.   

AX network Mesh nodes RT-AXE7800 ASUS Aiprotection wireless tri-band AXE AiMesh Router WiFi6 AXE7800.png

Det er nu blevet tid til at telefonen skal tage over. Som giver et bedre billede af den daglige brug af routeren. Jeg starter med at være inden for ca én meters afstand til routeren under testen. Her ender jeg med et resultat på 676 Mbps. Hvilket igen får lagt routeren i midten af de testet enheder.  

WiFi6 wireless Router AX AXE7800 RT-AXE7800 nodes tri-band AXE network AiMesh Aiprotection ASUS Mesh.png

Bevæger vi os ud på 5 meter, og er omkring stationæren som vi så på tidligere, ender vi med et resultat på 655 Mbps. Ikke fordi det er et prægende resultat, men ser vi på den mistet hastighed på fem meters afstand, er det meget flot.    

AXE7800 Router WiFi6 AiMesh AX wireless network AXE RT-AXE7800 tri-band Mesh ASUS nodes Aiprotection.png

Til sidst er jeg gået ud på 20 meters afstand til routerens placering, og står nu i den modsatte ende af huset, her ender jeg med et resultat på 336 Mbps. Det er desværre ikke nok til at hive en sejr hjem, men det får stadig lagt routeren stabilt i feltet, med et acceptabelt resultat.  

ASUS RT-AXE7800 tri-band AXE WiFi6 Aiprotection network Mesh wireless AiMesh nodes AX AXE7800 Router.png

Under testen på fem meters afstand med telefon, har jeg også noteret upload hastighed. Her ender vi med et resultat på 304 Mbps. Vi ender med en middelmådig test på RT-AXE7800, men ikke et skuffende resultat. 

Mesh wireless network AX AiMesh WiFi6 AXE7800 Aiprotection ASUS AXE Router nodes tri-band RT-AXE7800.png

Som det sidste har den været igennem Watt måleren, for at se hvor meget strøm den så skal bruge. Her rammer vi igen i midten, og ender med et resultat på 7,15W. Hvilket måske kan være mere tiltalende, for at få en router, som ligger i middel, men hvor strømforbruget ikke er for voldsomt. 

Mesh tri-band AX AXE7800 ASUS AiMesh Aiprotection network WiFi6 Router wireless nodes AXE RT-AXE7800.png

Pris

RT-AXE7800 kan erhverves for 2.459,- DKK uden fragt. Hvilket er højt for mange, når det handler om en router, men set på hvad man får for pengene, virker det til at være en fornuftig pris.  

AXE ASUS Router tri-band wireless WiFi6 Mesh nodes network RT-AXE7800 AXE7800 AiMesh Aiprotection AX.png


Ønsker du at læse om RT-AXE7800  på ASUS’ hjemmeside, kan du klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Det er blevet tid til nogle kloge ord omkring RT-AXE7800. Personligt vil jeg gerne have min router på væggen, det skaber for mig noget overblik og muligheden for stadig at have fornuftig dækning, uden den skal stå på en hylde et sted. En af de ting jeg gav hug til ROG Rapture GT-AXE11000, hvor manglen for at kunne hænge den op på væggen. Heldigvis er dette blevet ændret her, hvilket gør det muligt den kan komme op og hænge. Ved siden af det så får vi alt det gode som ASUS normalt kommer med til deres router. Gratis sikkerhed til netværket, mulighed for VPN fusion, og vigtigst af alt AiMesh. Det er en smart måde at kunne bygge på netværket med flere routere eller mesh enheder, hvis behovet opstår, uden at skulle købe en kæmpe mesh pakke fra start eller udskifte det man har i forvejen fordi de ikke kan snakke sammen. 

Selve designet er nok en smagssag, og selvom RT-AXE7800 er en del af ROG serien, så lugter den lidt af gaming design. Selve testen endte med at være et stabilt resultat, hvor vi stadig så nogle flotte tal, men desværre ikke noget som stak markant ud i forhold til andre modeller. 

Når vi kigger på selve hardwaren, så kommer RT-AXE7800 vidst også med det nødvendige, med blandt andet 2.5G port, men til den pris, kunne man måske godt have håbet på en ekstra 2.5G LAN port.

Jeg ender med at give RT-AXE7800 fra ASUS en score på 8 ud af 10. Der er lidt vej for at jeg ser denne router, vælte mange af modstanderne af pinden, både fra egne rækker, men også konkurrenten. Det er dog stadig et billigere alternativ end deres ROG serie med top modellerne, og det er stadig en router som kommer med en god ydelse. 

Pros

  • Gamer design
  • Nem opsætning (til dels)
  • Brugervenlig app
  • Stærk hardware
  • Wi-Fi 6E
  • Kan integreres med AiMesh
  • Gratis sikkerhed
  • Flot resultat (Selvom den ikke endte i top)
  • Vægophæng

Cons

  • Pris

Score: 8

ASUS wireless AXE7800 Router AiMesh network Mesh Aiprotection WiFi6 AX nodes tri-band AXE RT-AXE7800.JPG

Vores partnere