Deepcool Gamerstorm Assassin III

deepcool_gamerstorm_assassin3-front
Seneste køler i Assassin serien fra DeepCool. En stor flot køler med nye blæsere og ny udformning. Lad os tage et kig på Gamerstorm Assassin III fra Deepcool.

Deepcool er ret kendt i udlandet, og vi har også anmeldt nogle af deres ting her på siden. De laver blandt andet kabinetter og kølere, og vi skal i denne anmeldelse kigge på et produkt i sidstnævnte kategori.

DEEPCOOL_LOGO.jpg


Lad os komme i gang med anmeldelsen.

Gamerstorm Assassin III ankommer i en fin kasse. Man kan se den har fået lidt stør på hjørnerne, men den er pakket godt ind i kassen med beskyttelse på alle sider. Så den smule bump tager den ikke skade af.

deepcool_gamerstorm_assassin3-box.JPG

Inde i kassen finder vi en masse tilbehør. Udover selve køleren og blæserne finder vi en del beslag, kølepasta og sågar et kreditkort til at sprede pastaen jævnt med på kølefladen. Der er også en splitter til at samle blæserne i, og synes man de kører for hurtigt og larmer for meget, er der et par dæmper kabler med. Man mangler ikke noget i dette sæt, bemærk også den lange skruetrækker.

deepcool_gamerstorm_assassin3-content.JPG


De tørre tal / tekniske specifikationer.

Da køleren ikke er ude i skrivende stund, har jeg skrevet specifikationerne fra kassen. Ifølge dem, er det en stor køler på hele ~1500 g. Blæserne er 2 styk  140 mm PWM blæsere, som kører med maksimalt 1400 RPM. Den medfølgende dæmper (LSP) sænker hastigheden med omkring 400 RPM i toppen.

Socket Compatibility:

Intel: LGA2066/2011-v3/2011/1151/1150/1155/1366
AMD: AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1

Product Dimension: 161x140x165 mm
Heatsink Dimension: 135x138x165 mm
Net Weight: 1464 g
Heatpipe: Ø6 mm x 7 pcs

Fan Dimension:140x140x25 mm
Fan Speed: 400~1400 RPM
Fan Airflow: 90.37 CFM
Fan Air Pressure: 1.79 mmAq
Fan Noise: 29.5 dBA

Fan Speed (LSP): 400~1000 RPM
Fan Airflow (LSP): 64.33 CFM
Fan Air Pressure (LSP): 0.81 mmAq
Fan Noise (LSP): 26.8 dBA

Fan Connector: 4-pin PWM
Fan Bearing: Fluid Dynamic Bearing
Fan Voltage: 12 VDC
Fan Current: 0.21 A
Fan Power: 2.52 W

Assassin III er en stor tower køler, som vi blandt andet kender det fra Noctua NH D-15 køleren. Kølefinnerne er helt blanke og glatte, og der er et plastik dæksel over enderne af rørene, som vi alle ved ikke ser specielt pæne ud som standard. Der følger et par klistermærker med køleren, som man kan klistre på dækslerne, så man lige får lidt Gamerstorm feeling med i sit setup. Klistermærkerne er faktisk en del af det æstetiske design.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_top.JPG

Man kan stadig se enderne på rørene inde bag dækslet, og det ser jo ikke specielt pænt ud. Man bemærker slet ikke enderne, når man ser på køleren fra en normal vinkel, hvilket er meget lækkert.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_pipesends.JPG

Kølefladen er centreret på køleren, så der er ingen forskydninger. Det betyder også, at blæseren og noget af køleren kommer til, at gå ud over ram og VRM køleprofiler. Men det kigger vi på under monteringen af køleren. Kølefinnerne er flettet godt sammen i siderne, så man får en form for køletunnel ind igennem køleren. Det giver et bedre airflow over finnerne.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_side.JPG

Rørene er bukket ganske nydeligt på ydersiden, og som man kan se, er kølefinnerne undersænket hvor blæseren skal sidde. Det er primært for, at undgå luftstøj, når blæservingerne kører helt tæt på kølefinnerne.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_finns.JPG

Også på indersiden ser rørene fine ud, de er en smule riflet, men ikke noget af betydning. Beslaget med skruerne er fastmonteret på kølehovedet, hvilket giver en utrolig nem montering, som jeg viser senere.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_pipebends.JPG

Kølefladen er CNC fræset, og er helt plan. Rørene er loddet på kølehovedet, så det hele fungerer som en stor solid metalblok. Rør og det hele er lavet i forniklet kobber. Nikkel for at gøre den pæn, og kobber for bedste varmeafledning.

deepcool_gamerstorm_assassin3-cooler_plate.JPG

Så har vi blæserne, som er ret specielle. Det er 140 mm blæsere, som kan PWM styres for bedste ydelse.

deepcool_gamerstorm_assassin3-fans.JPG

Vingerne er specielt designet, så de bedre kan trykke luften igennem køleren. Der er gummi på alle hjørnerne, så eventuelle vibrationer bliver dæmpet inden de når køleren og computeren.I nedenstående billed, kan du se afstandene mellem "tænderne! i øverste højre hjørne. Disse sørger for at eliminere støjen i forskellige frekvenser, når luften passerer igennem. Det bidrager derfor til at gøre køleren støjsvag.

deepcool_gamerstorm_assassin3-fan_corners.JPG

Monterings af Deepcool Gamerstorm Assassin III

Installationen af Assassin III er utrolig nem. Man forbereder bagbeslaget med 4 gevindstænger, som sidder fast når man har stukket dem igennem de rigtige huller.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_backplate.JPG

De stikkes igennem hullerne i bundkortet, hvorefter man skruer gevindbøsninger over, og fikserer beslaget på den måde.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_step1.JPG

Så skruer man et par beslag ovenpå, og i beslagene er stemplet, så det er ret selvforklarende. Super nemt.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_bracket.JPG

Til sidst skrues køleren på, og eftersom den har beslaget fastmonteret på sig, skal man ikke styre noget, andet end sørge for at ramme gevind hullerne. Det er SUPER nemt.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_pcie.JPG

Når køleren sidder på plads, kan man roligt montere blæserne, hvilket gøres med de medfølgende clips. Der er clips til 2 blæsere. Jeg kunne godt have tænkt mig et ekstra sæt, så man kunne smide en 3. blæser på.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_full_top.JPG

Som man kan se, skal Assassin III køleren nok være det sidste man monterer, for man kan ikke eftermontere ram når først den sidder der. Den fylder ret meget.

deepcool_gamerstorm_assassin3-mount_full_top_side.JPG


Benchmarks

CPU: AMD Ryzen 2700
Software (benchmark): CPU-Z
Software (overvågning): HWinfo64

Procedure:

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med CPU-Z stress test i 10/30 minutter (Luft/Vand). Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere og pumper bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne:

Rumtemperatur: ~24 grader
Blæserhastighed: 1400

Gamerstorm Assassin III klarer sig rigtig flot i denne test. Der er på intet tidspunkt, hvor køleren bliver det mindste belastet. Den kan sagtens tage en meget større CPU eller overclock, hvis man leger med den slags. Jeg har ikke monteret dæmperne på blæserne, så de har kørt med alle 1400 RPM. Hvis man ikke leger med overclock, eller har en CPU der er meget større end den vi har i vores testbænk, kan man uden problemer montere dæmperne på blæserne, og derved slippe for noget larm.

Assassin 3 gaming CPU luftkøler DeepCool GamerStorm sammenligning ydelse graf.jpg

Det er interessant at se, at Assassin III køleren rent faktisk yder side om side med NH-D15 køleren fra Noctua, der anses for at være en af de bedste luftkølere på markedet.

Støjniveau:

Selvfølgelig kan man høer blæserne, da de jo kører med alle 1400 RpM, og der er to af dem. De larmer ifølge specifikationerne med ~29 dBA stykket, hvilket jo kan høres. Men nu er det jo meget sjældent, at der er behov for fuld hastighed, og når du alligevel sidder med den i dit kabinet med 4-6 kabinet blæsere og headset på. Ja, så betyder det intet i den samlede vurdering. Det er vist kun, hvis du kører med et åbent kabinet, at det kan komme til at have betydning.

tweak_dk_lydskala_576px.jpg


Konklusion.

Gamerstorm Assassin III er en MEGET potent køler. Den klarer store overclocks, og erstatter nemt en standard AIO vandkøler. Med en standard luft køler, har man jo ikke bekymringer med vandet, og de larmer typisk mere og har større risiko for fejl, da der er flere bevægelige dele i en vandkøler.

Selve blæserne er super lækre, de larmer ikke vildt meget, men de sørger for et godt lufttryk og luftflow. De har monteret gummi i hjørnerne, så de vibrationer der eventuelt skulle være, bliver fjernet med det samme. Det eneste jeg savner, er et sæt clips mere, så jeg kunne smide en 3. blæser på køleren. Det havde været perfekt.

Køleren ser rigtig flot ud, med de blanke overflader og dækslet over enderne på rørene. Det giver lige det sidste finish på udseendet, hvilket jeg sætter stor pris på. ydelse er ikke alt nu om dage, når vi snakker gaming maskiner med glas sider osv.

Jeg savner dog noget RGB lys. Man ser stort set ikke et produkt nu om dage, hvor der ikke er lys i. Specielt når det handler om gaming, så er det som om RGB lys gør spiloplevelsen bedre. Eller det virker sådan når man ser hvor mange produkter der får RGB lys indbygget. Det har denne køler ikke, så det må man kompensere for på anden vis. Man får dog en køler der yder super godt, og som gør hvad den skal. Nemlig at holde din processor kold.

Monteringen af denne køler er og noget helt specielt. Den er super nem at montere, man skal forberede en smule på bundkortet, og så er det bare at skrue den fast. Der er beslag til både Inte og AMD til bundkortet, men beslaget på selve køleren skal man slet ikke røre ved. Alle dele er store og nemme at montere med fingrene. det eneste man skal bruge værktøj til, er slutmontering af selve køleren. Det er nemt og ligetil, gid alle ville lave så nem en montering.

I ydelsestesten sammenligner vi Assassin III med NH-D15 fra Noctua, og her ligger de to kølere helt side om side. Hvis man sammenligner de to kølere på andre punkter, så er NH-D15 meget nemmere at montere på vores testbænk, da den bruger den allerede eksisterende bagplade på bundkortet. Gamerstorm Assassin III vinder dog på både udseende og medfølgende tilbehør, da den medfølgende skruetrækker bare er lidt federe end Noctuas IKEA skruetrækker.

Prisen:

Jeg har fået oplyst en pris der hedder €99, hvilket er lige omkring 700 DKK. Hvis det er den pris køleren kommer til i danske butikker, ligger den meget tæt på andre lignende top kølere, som Noctua NH D-15 og be quiet Dark Rock 4 Pro. Det er begge kølere i samme klasse og størrelse som denne, så det er der prisen bør lande.

Godt:

Flot udseende
Nem montering
God ydelse
Passende pris (Hvis den holder i dk)

Mindre godt:

Ingen RGB lys (for nogen)
Fysisk stor (Dækker for ram)
Manglende clips til 3. blæser

Når man lægger det hele sammen, så ender jeg på en 9/10 score, og vil bestemt ikke være tilbageholdende med, at give den en 'Great Product' award. Man får virkelig meget køler for pengene, som yder rigtig godt, og er pæn. Der er nogle ønsketing fra min side, men det er ekstra ting, som jeg kunne kunne have tænkt mig, så det lader jeg ikke trække ned. De ting jeg nævner, har man nok vurderet inden køb, da det er ret åbenlyse ting (manglende RGB lys) Alt i alt en super lækker køler som gør det den skal til høj karakter.

Vores partnere