Nvidia lancerer Kina-fokuseret AI-chip i Q2 2024

Nvidia AI Chips til Kina
Nvidia lancerer Kina-fokuseret AI-chip H20 i Q2 2024. Det er en AI chip, som er udviklet specielt til markedet i Kina, og for at overholde de amerikanske restriktioner imod handel af avanceret udstyr med Kina.

Den mest kraftfulde af de tre Kina-fokuserede chips, H20-chippen, blev udviklet af Nvidia for at imødekomme de restriktioner, der blev annonceret i oktober. Nvidia planlægger at påbegynde masseproduktion i andet kvartal af 2024 af en AI chip, som er designet til Kina for at overholde de amerikanske eksportregler. Dette blev meddelt af to kilder, der er bekendt med sagen, på mandag. 

H20-chippen var oprindeligt planlagt til lancering sidste november, men den plan blev forsinket. Kilder fortalte Reuters på det tidspunkt, at forsinkelsen skyldtes problemer, serverproducenterne havde med at integrere chippen. En af kilderne sagde, at den indledende produktionsvolumen vil være begrænset, og at Nvidia primært vil opfylde ordrer for større kunder. 

Nvidia HQ.jpg

Begge kilder ønskede at forblive anonyme, da informationen var fortrolig. Nvidia ønskede ikke at kommentere. Reuters rapporterede tidligere, under henvisning til kilder, at kinesiske virksomheder er tilbageholdende med at købe den nedgraderede H20 og tester indenlandske alternativer, fordi de frygter, at USA igen kunne stramme restriktionerne.

Sidste år bestilte søgemaskinelederen Baidu AI-chips fra Huawei Technologies i et skift væk fra Nvidia, rapporterede Reuters. Ud over H20 planlægger Nvidia to andre chips, der overholder de nye restriktioner - L20 og L2. Nvidia har endnu ikke annonceret salget af nogen af de tre. I slutningen af december lancerede de en modificeret version af en avanceret spilchip, der er designet til at overholde de nye regler. Nvidia satser på chipsene for at bevare sin markedsandel i landet, efter at strammere amerikanske eksportrestriktioner har forhindret den i at afsende produkter, herunder dens avancerede A800 og H800 AI-chips. 

Nvidia AI chips til Kina

A800 og H800 blev selv introduceret som alternativer for kinesiske kunder i november 2022, cirka en måned efter at USA først begrænsede eksporten af avancerede mikrochips og udstyr til Kina. H20, L20 og L2 inkluderer de fleste af Nvidias nyeste funktioner til AI-arbejde, men med reduceret regnekraft for at overholde de nye regler, ifølge SemiAnalysis' analyse af chips' specifikationer."

Vores partnere