Alexa kan snart styre apps på Android og iOS

alexa amazon image credit
Du vil måske snart være i stand til at starte apps på din iPhone eller Android-enhed med Alexa stemmekommandoer. Muligheden opstår fordi Amazon netop har annonceret et nyt sæt værktøjer, der giver tredjeparts app-udviklere mulighed for at tilføje Alexa-funktionalitet til deres respektive apps på begge platforme. Kaldt ”Alexa for Apps”, giver det udviklere mulighed for at integrere Amazons stemmeassistent med deres apps og tjenester.

Hvad det betyder er, at man snart kan bruge Alexa stemmekommandoer til at starte apps på iOS og Android. Andre brugsscenarier kan omfatte brug af stemmekommandoer til at søge, se oplysninger og få adgang til enhver funktionalitet i kompatible apps. 

Grundlæggende vil integrationen give brugerne mulighed for at udføre enhver handling, der kan fås adgang til via et deep link i apps. Amazon forklarer selv, at de samarbejder med TikTok, Uber, Sonic, Zynga, Volley og andre udviklere for at teste funktionaliteten inden frigivelse til brugerne. 

“With Alexa for Apps added to a custom skill, customers who make requests using the Alexa app, Alexa built-in phones, or Alexa mobile accessories such as Echo Buds, can use their voice to interact with mobile apps. Key use cases include using voice to quickly search, view more information, and access any functionality inside your app.”, 

lyder det fra virksomheden i en officiel blog post.

Alexa for Apps er gratis at bruge og fungerer på tværs af iOS og Android. Alexa for Apps er i øjeblikket under preview/beta-test, men udviklere kan anmode om adgang. Hvis deres anmodning accepteres, vil de være i stand til at kunne teste deres Alexa deep linking funktionalitet af for at kunne imødekomme eventuelle tilføjelser. 

Til dette formål bliver de nødt til at bruge telefoner med Alexa indbygget eller Alexa-aktiveret tilbehør som Echo Buds. Det kan også testes ved hjælp af Alexa-appen på iOS- eller Android-enheder. 

Selvom funktionen kan vise sig at være nyttig for Android-brugere, tillader Apple ikke umildbart en tredjeparts stemmeassistent som standard. Det betyder, at du på iOS først skal starte Alexa og derefter tale til den for at starte og kontrollere kompatible apps. En besværlig proces, hvis du spørger mig, men måske viser det sig også mere nyttigt på iOS, hvis Apple åbner for mere samarbejde om integration i deres fasttømret økosystem.

Source: TikTok

 

Source & Image credit:

Amazon, Ubergizmo