De fedeste ting til din hjemmearbejdsplads

linddna-skriveunderlag-xxl-bull-natur-u.s._1180w
Vi befinder os i en træls tid, hvor vi er rigtig mange, der har måttet indrette vores hjem som en, forhåbentligt, kortvarig hjemmearbejdsplads. Det introducerer et væld af nye udfordringer, der kan lægge en dæmper på koncentrationen og dermed effektiviteten. I denne artikel kigger vi på nogle af de fedeste produkter, der i høj grad vil kunne forbedre din hjemmearbejdsplads, både den midlertidige og den permanente af slagsen. Så læn dig tilbage, og nyd denne gennemgang af en række absolut lækre produkter.


Denne artikel er ikke sponsoreret og de udvalgte produkter er derfor udvalgt udelukkende på baggrund af forfatterens personlige erfaring og præference-sæt.

Lad os starte med noget af det absolut vigtigste: ergonomien. Det kan være enormt fristende, at smide sig i sofaen med sin laptop på skødet eller at sætte sig på en spisestuestol ved stue- eller køkkenbordet. Det kan dog hurtigt føre til smerter i ryg, nakke, lænd eller på rumpetten. Simpelthen fordi disse møbler ikke er beregnet til længere tids stillesiddende arbejde. 

IKEA IDÅSEN elektrisk hæve/sænkebord

IKEA IDÅSEN elektrisk hæve/sænkebord (160x80 cm)

Pris: 3.699 kroner

Et elektrisk hæve/sænkebord er en gave til menneskeheden. Det giver dig muligheden for at tilpasse din arbejdsstilling hen over dagen, og det er noget din krop vil være dig evigt taknemmelig for. Ved ofte at skifte mellem arbejdsstillinger holdes din krop aktiveret, og du har en bedre blodgennemstrømning. Du forbrænder også meget mere energi ved blot at stå op, hvilket kan betyde meget hvis man bruger rigtig mange timer om dagen foran sit skrivebord. 

IKEA’s nyere IDÅSEN-serie regnes for den kommende afløser til deres ekstremt populære BEKANT-serie, som de fleste af os nok har set før. IDÅSEN introducerer nogle nye interessante features. Den nye ben-struktur skulle give bordet endnu bedre stabilitet. Maksimumbelastningen er stadig på “kun” 70 kg., men for langt de fleste er det rigeligt. Bordets højde kan justeres ved hjælp af de de typiske knapper i bordkanten, men nu kan du også downloade en app og justere højden på bordet via dén. Det er uden tvivl en nice-to-have, men alligevel lidt fedt. 

Hvis du kan, så vælg et stort bord. Du vil sætte pris på den ekstra plads. Det kan også være du skal have plads til flere skærme, hvilket bedst lader sig gøre med et stort og rummeligt bord. 

Jeg finder især deres brun/beige model flot med sine klassiske, lidt landlige farver.

Herman Miller Aeron hjemmearbejdsplads forslag

Herman Miller Aeron

Pris: 12.074 kroner

Vi skifter over i en anden prismæssig boldgade. Men når vi taler om ergonomi og kontorstole, så er der én stol, der trumfer dem alle: Herman Miller’s Aeron. Alle, der har beskæftiget sig med ergonomi og kvalitetskontorstole kender til Aeron-stolen, og hvis du ikke allerede gjorde, så kan du takke mig senere. Stolen, der blev designet i 1992, har et unikt design, der er let at kende og som måske kan skræmme nogle væk. Det er i høj grad funktion over form. Men har man først lært stolen at kende så går den fra grim ælling til smuk svane. Det er en absolut fantastisk stol. Jeg bruger den selv hjemme, og jeg har gennem tiden prøvet utallige dyre gamer-stole, men alle har de over tid vist sig ukomfortable eller af tvivlsom kvalitet. 

Med sit mesh-betræk, og utal af indstillingsmuligheder er du sikret god siddekomfort i timevis. Mesh-betrækket gør, at din krop kan “ånde” igennem sædet og ryglænet, og selv på varme dage vil du altså ikke svede i stolen. Den findes i tre størrelser, og det kommer an på din højde og vægt, hvilken model, der passer til dig. Det er ret nemt at finde ud af da det bare er at kigge på et skema som Herman Miller har lavet. Man kan også vælge mellem forskellige typer hjul, og lændestøtte. Der er en simpel lændestøtte og så er der deres mere avancerede system, kaldet “posture fit”, som giver endnu bedre støtte. Jeg vil helt klart anbefale, at man ikke holder igen, hvis man vil opgradere til en Aeron. Få mest muligt ud af din investering, og få “posture fit” med.

Herman Miller’s produktkatalog byder på en masse andre spændende modeller, i forskellige prisklasser. Men Aeron-stolen er uden tvivl deres mest berømte og ikoniske model og jeg kan personligt anbefale den.

Er økonomien ikke til det, så er det også ret nemt at opstøve en upcycled eller refurbished udgave. Her kan du være heldig og få endnu mere for pengene da de ofte sælges til næsten halv pris uden at have nævneværdige brugsspor. 

Skriveunderlag XXL, Bull Natur U.S. fra LIND DNA

Skriveunderlag XXL, Bull Natur U.S. fra LIND DNA

Pris: 999 kroner

Et lækkert kvalitets skriveunderlag er enormt praktisk hvis du arbejder meget med pen og papir, men det kan også skabe et godt underlag til mus og tastatur.

Det giver dig en mere behagelig overflade at arbejde ved som er mere indbydende, både fysisk og æstetisk. Det ser også noget mere professionelt ud sammenlignet med en stofmåtte fra gaming-universet. Man skal bestemt ikke underkende værdien i at skabe sig et professionelt arbejdsmiljø. I særdeleshed når man ikke er vant til arbejde hjemmefra, og hjemmet normalt er noget man forbinder med fritid og arbejdsfri. Her kan et pænt og professionelt udseende skriveunderlag godt gøre en forskel.

Sony WH-1000XM3 trådløse hovedtelefoner ANC hjemmearbejdsplads gadgets

Sony WH-1000XM3 trådløse hovedtelefoner

Pris: 1.990 kroner

Et sæt gode hovedtelefoner er altafgørende. En god playliste kan hjælpe dig til fordybelse, men hovedtelefonerne kan også hjælpe dig med en række praktiske ting. De kan eksempelvis bruges til telefonopkald og afholdelse af møder, og du kan benytte dig af støjreduktion, der giver dig fred og ro til fordybelse. 

I mange år har Sony ligget i spidsen med deres WH-1000XM-serie, der lige nu er på sin tredje generation. En stærk rival til netop dette headset er Bose QuietComfort 35 II, som på mange punkter leverer lige så lækker kvalitet. 

Det er lidt en smagssag, men jeg vil sige at lydkvaliteten på Sony-modellen er mærkbar højere sammenlignet med Bose’s. Til gengæld er Bose’s en smule mere komfortable og der er mere plads i dem så dine ører ikke rammer driver-væggen.

Begge hovedtelefoner kommer med støjreduktion (noise cancellation), hvilket kan være enormt afgørende hvis du har børnene til at kravle op og ned ad væggen, eller din mand eller kone danser tango med støvsugeren.

Sony’s WH-1000XM3 kommer med en række lækre features, der kan styres via en app og der er touch-understøttelse på den ene ørekop så du nemt kan betjene det på en intuitiv måde.

Den trådløse egenskab er også fantastisk. Der kan være mange ting man lige skal gøre når man arbejder hjemmefra. Med et par trådløse hovedtelefoner opnår du en dejlig frihed til at bevæge dig lidt væk fra computeren hvis du taler i telefon eller deltager i et møde. Den ekstra bevægelighed holder kroppen i gang og gør dig mere veloplagt og energisk. Det vil man kunne mærke på dig i den anden ende af røret.

Er du mere til in-ear hovedtelefoner kan du også overveje Jabra Elite 75t eller Apple AirPods Pro. Personligt er jeg mere til over-ear.

Nomad Base Station Apple Watch Edition hjemmearbejdspladsen design

Nomad Base Station (Apple Watch Edition)

Pris: 1.039 kroner

Når man arbejder hjemmefra kommer ens telefon hurtigt til at være et bindeled til omverdenen, og derfor er en trådløs oplader praktisk at have stående ved sin arbejdsstation. Du slipper for at have en grim ledning til at stikke op af lednings-dybet, og letheden der er forbundet med at bruge en trådløs ladestation gør også, at du er mere tilbøjelig til at benytte dig af den og dermed er din telefon også oftere ladet helt op.

Nomad er et firma, der specialiserer sig i lækre tilbehørsprodukter til især iPhones og andre Apple-produkter. Men når det kommer til ladestationer kan produkterne naturligvis også bruges af andre Qi-understøttede enheder. 

Det ændrer heller ikke på, at du her har med absolut topkvalitet at gøre. Der er kælet for detaljerne. Både i forhold til udseende, men også i forhold til materialevalg. Så hvis du gerne vil have noget, der føles mere holdbart og lækkert, så går du ikke galt i byen med et Nomad-produkt. 

Hvis du ikke har et kompatibelt smartwatch kan du også vælge deres regulære "Base Station", der koster små 759 kroner.

Sage The Barista Express

Sage The Barista Express

Pris: 4.579 kroner

En god kop kaffe hører sig til når man har en dags arbejde foran sig og når du selv står for kaffen er der ikke længere nogen undskyldning for at nøjes med en kedelig og livstræt kaffe. Så for at opnå den perfekt kop lækker kaffe bringer vi Sage The Barista Express på banen. 

Her er der tale om en kraftig maskine, der ydermere har udseendet med sig. Den rummer 250 g bønner, og kværnen har 18 indstillingsmuligheder. Den kommer med en vandbeholder på op til 2 liter, indbygget filter samt PID temperaturkontrol. Den brygger ved 15 bar, varmer din kop op inden udskænkningen og du kan lave en lækker mælkeskum helt som du måtte foretrække den.

Dermed er der altså ingen grund til at gå på kompromis med kaffen, og du behøver ikke længere søge mod det nærmeste kaffested for at få dig en lækker smagsoplevelse.

Varmilo VA88M Ink Rhyme TKL Gaming Tastatur.JPG

Varmilo VA88M Ink Rhyme mekanisk tastatur

Pris: 1.198 kroner

Hvis du tilbringer mange timer med et tastatur under hænderne, så er det også værd at opgradere til et mere lækkert et af slagsen. 

Varmilo er et kinesisk selskab, der gør sig i højkvalitets mekaniske tastaturer. Her er der altså tale om et tastatur i den helt høje ende, der kunne behage selv den mest dedikerede tastatur-fanatiker. 

Til en pris, der er på niveau med andre mekaniske tastaturer på markedet får det et solidt produkt, der føles noget anderledes at skrive på. Brættet er forsynet med et absorberende materiale, der dæmper tastetrykkene på en lækker måde. Stabilisatorerne er robuste og faste, hvilke eliminerer alle former for raslen - som man ofte oplever på mange andre anerkendte mærker og især ved tryk på mellemrumstasten, den højre shift-tast eller backspace. 

Varmilos tastaturer er udstyret med de klassiske Cherry MX kontakter, og fås i forskellige typer. Personligt foretrækker jeg Cherry MX Brown til skrivning. Men det kan også sagtens gå an til gaming. Det er bare en lækker taktil fornemmelse man får ved netop disse kontakter sammenlignet med den helt lineære fornemmelse ved fx Cherry MX Red. Men det er lidt en smagssag.

Et Varmilo-tastatur føles på alle punkter som en opgradering, og det gør det til en ren fornøjelse at skrive på.

Det fås i flere farve-udgaver, og naturligvis både som TKL og full-size (altså med numerisk tastatur). Dermed er der noget for enhver smag og for ethvert behov.

Hertil vil jeg anbefale en god håndledsstøtte for at sikre dig en god ergonomi ved længere tids skrivning. Bl.a. Glorious har en række modeller i enten tekstil eller træ.

logitech MX Master 3.jpg

Logitech MX Master 3

Pris: 690 kroner

MX Master 3 er den tredje generation af Logitechs success-mus og den bringer alt det gode fra sine forgængere med sig, og gør det kun endnu bedre. 

Det er nok den mest populære og eftertragtede computermus, til kontorbrug, i dag. Den er udstyret med alle nødvendige knapper, et praktisk tommelhjul til horisontal scroll og et magnetisk scrollhjul, der automatisk skifter mellem linje-scroll og frit scroll. Dette er enormt praktisk i flere applikationer, og især ved tekstarbejde.

Den er lavet af lækre materialer, inkl. metal-dele, og er optimeret rent ergonomisk, og den vil uden problemer fungere med både PC og Mac.

På en fuld opladning holder batteriet i 70 dage, og ved blot ét minuts opladning holder det i 3 timer. 

Det er med andre ord en robust og lækker arbejdshest og den perfekte og mest oplagte opgradering af din hjemmearbejdsplads.

Slutkommentar

Dermed runder vi artiklen af for denne gang. Har du idéer eller forslag til lignende produkter, eller alternativer, så er du hjertens velkommen til at nævne disse i en kommentar til artiklen. Så kan det være, at der kommer en revideret udgave af artiklen igen i fremtiden. 


Source & Image credit:

Logitech, Sage, Herman Miller, Varmilo, Nomad, Sony, LIND DNA, IKEA