Specifikationer og unboxing
Selvom specifikationerne er ret sparsomme, da vi har med en Wifi kontakt at gøre, skal i alligevel ikke snydes for hvad jeg har kunne finde frem. Jeg har listet oplysningerne på Homeo Smart Home Wifi kontakten op, herunder:
Med styr på de tekniske detaljer, som der nu engang er på en lille Wifi kontakt, kan vi vende blikket mod selve produktet – eller rettere kassen som den ankommer i. Kassen som Homeo kontakten leveres i, er en sort en af slagsen, som er yderst enkel og ikke røber meget.
Åbnes kassen op, finder vi ud over selve kontakten, et lille stykke papir, og det faktisk alt hvad man får med. Eftersom at det hele styres i en applikation, giver det meget god mening at der ikke er mere i kassen.
Folder vi det lille stykke papir ud, får vi et overblik over selve kontakten, specifikationer, samt en oversigt over hvad de forskellige blink på den indbyggede diode betyder, i forhold til opsætningen. Der er også en QR kode du kan skanne for at blive sendt til det rette sted hvor SmartLife appen skal hentes, eller du kan blot søge på SmartLife i enten Google Play eller Apples APP store.
En tur rundt om produktet og opsætning
Inden vi skal have sat kontakten op, tager vi lige en hurtig tur rundt om den, så at vi kan se designet. Der er tale om en simpel og kompakt lille enhed i hvid som benytter schucko stik i både han og hun format. På den ene side finder vi teksten ”Homeo”, samt en lille knap med det før nævnte indbyggede lys (indikator).
Schucko stikket er den type stik som mange elektriske apparater bruger, som for eksempel computere, skærme, forstærkere og lignende. Der er tale om et to-polet stik med en lidt speciel udformning som gør at det ikke er helt rundt – som vist på billedet nedenfor.
I den modsatte ende, finder vi det samme stik, blot i hun-format. Jorden på et shcucko stik bliver ”fanget” ude på siderne, i stedet for et tredje jordben som på normale stik. Der findes to udgaver af Homeo smart home kontakten. Modellen som kan klare op til 10A / 2300 watt som vi har modtaget, samt en større model der har support for op til 16A / 3800 watt – denne er dog noget dyrere, man kan også købes hos Smartery.dk.
Første skridt til at opsætte kontakten, er at hente appen SmartLife og lave et login. Da jeg allerede har appen installeret på min telefon, da jeg har andre understøttede produkter, var det for mig, blot et spørgsmål om at åbne appen op. SmartLife er hvad jeg vil kalde for en ”universal” app som mange producenter bruger til deres smart udstyr, der i blandt også Homeo. Du kan tilføje alt fra lamper, pærer, kontakter, sensorer og sågar overvågning i denne app og samle det hele et sted – eller synkronisere det sammen med for eksempel Google Home. Sidst nævnte funktion, kræver dog stadig at du først sidder produktet op i SmartLife appen.
SmartLife appen er meget enkel at finde rundt i som jeg nu vil vise, ved at gennemgå opsætningen af kontakten, og tage jer med trin for trin.
Det første skridt efter at man har fået installeret SmartLife og logget ind, er at trykke på plus symbolet oppe i det højre hjørne. Ved at gøre dette, får du skærmbilledet frem som er vist herunder. Ude i venstre side kan du vælge hvilken type produkt du ønsker at opsætte – i vores tilfælde gemmer vores produkt sig i en første fane som allerede er valgt. Kigger du ned af listen, giver det en ide om hvor mange forskellige produkter der er support for i SmartLife appen, hvilket er ret fedt.
Ved at klikke på og vælge ”Socket (Wifi)”, kommer vi frem til skærmbilledet på venstre side herunder. Jeg har valgt at samle nogle af skærmbillederne fra min telefon på de samme billeder, for at minimere længden af testen. De billeder med to screenshots på det samme, skal derfor læses som en bog, fra venstre mod højre.
Når du har valgt hvilket produkt du har med at gøre, skal du vælge netværket du ønsker at det skal forbindes til. For privatlivets skyld, har jeg skjult både mit netværksnavn og kode, bag de røde firkanter, men her vælger du altså blot dine egne oplysninger. Når dette er gjort, er næste skridt at tilslutte kontakten til strøm.
Efter der er strøm til, skal du holde den lille knap nede i fem sekunder / indtil den begynder at blinke hurtigt, omkring 3 gange i sekundet. Når den gør dette er du klar til at gå videre.
SmartLife appen går herefter i gang med at søge efter den nye enhed som nu er i parringsmode, hvilket er en proces der godt kan tage et minut eller to. Som vi kan se nedenfor, er der her tre trin – søgningen, registrering i skyen og konfigurationen af enheden i appen.
Når dette er gjort, kommer skærmbilledet herunder frem. Du kan nu give kontakten et navn, samt tildele den det rum hvor den er placeret (dette kan ændres igen senere). Navnet du vælger at give kontakten/enheden her, er også det navn den vil komme frem som i Google Home (men kan naturligvis også rettes der). Når du har navngivet enheden og eventuelt tildelt den et rum, trykker du ”Done” og er klar til at gå i gang med at bruge den.
I SmartLife appen har man en oversigt over ens enheder, og du kan vælge de forskellige rum individuelt. Vælger man en enhed som vi har gjort nedenfor, får man de muligheder som den pågældende enhed tilbyder frem på skærmen. I vores tilfælde med Homeo Smart Home kontakten, er den primære funktion naturligvis at tænde/slukke som derfor fylder mest, som vi kan se herunder. Der er ingen tvivl om hvorvidt at kontakten er tændt eller slukket som vi kan se ud fra skærmens farve.
Der er lidt forskellige indstillinger tilgængelig til kontakten, såsom en timer, hvis funktion giver sig selv. Du kan her indstille kontakten til at tænde/slukke på specifikke tidspunkter hverdag, eller om den skal følge solen, således at den tænder når solen står op, og slukker når den går ned – smart. Du kan også indstille en nedtælling, hvis du ønsker at kontakten skal slukke efter 4 timer og 20 minutter, bare for at komme med et eksempel.
Ud over disse to ting, har Homeo kontakten også et andet trick i ærmet – nemlig forbrugsmåling. Her kan du se live, hvor mange watt der trækkes og hvad spændingen er, hvilket er ret cool. Hvis du ikke allerede havde gættet det ud fra navnet jeg gav kontakten, har jeg valgt at bruge den sammen med en standerlampe med en halogenpære. Som vi kan se nedenfor, trækker den monterede pære 41.2 watt og spændingen er 232 volt. Dette er en fed detalje, som uden tvivl kan være nyttig, hvis man for eksempel bruger den til julelyset, akvariet eller lignende og ønsker at holde øje med forbruget. Du kan styre alle enhederne i SmartLife appen lige meget hvor du befinder dig, du behøver heller ikke være hjemme – så længe du blot har adgang til internettet, hvad end det er over Wifi eller 4G/5G på telefonen.
Personligt har jeg ikke brug for alle de smarte funktioner, som timer og nedtælling som Homeo kontakten understøtter, da jeg blot bruger den til en lampe, sammen med mit Google Home system. Som vi kan se på billedet nedenfor, kommer Homeo kontakten blot frem som en normal kontakt i Google Home og kan let tændes slukkes direkte i appen. Ønsker du ikke at have din telefon op af lommen, er der naturligvis også support for Alexa samt Google Assistent, så du blot kan sige ”Hey Google, tænd standerlampe” og bum – så tænder lampen.
Vi er nu ved vejs ende, nærmere betegnet lige inden vi skal have en snak om prisen og have konkluderet. Selvom der er tale om et ret simpelt produkt, har det alligevel været en god oplevelse at kigge på Homeo Smart Home Wifi kontakten som vi har fået tilsendt fra Smartery.dk. Der er tale om et billigt smart-home produkt, hvilket godt kan mærkes hvis vi kigger direkte på byggekvaliteten som kunne være bedre. Dog kan det på ingen måde mærkes når vi kigger på det rent funktionelt og hvor godt det virker i både SmartLife appen, men også sammen med Google Home. Opsætningen er nærmest legende let og tager dig i hånden hele vejen igennem til produktet er funktionelt. Der var på intet tidspunkt nogle problemer eller lignende – det virkede bare og kørte smertefrit hele vejen igennem.
Det eneste rigtige klagepunkt jeg har, er det ret høje ”klik” der kommer fra kontakten, når den tænder/slukker. Man kan tydeligt høre det lille relæ der slår til/fra, selv med god afstand til produktet, og selvom det er gemt væk bag en sofa. Dette er dog en så lille ting at det næsten kan være lige meget i det store billede. Selvom produktet er billigt, får Homeo Smart Home Wifi kontakten, en klar tommel op herfra!
Pris
I skrivende stund d. 21/09 2020 kan Homeo Smart Home kontakten på 10A som den vi har testet, findes til blot 125,- DKK hos Smartery.dk, som også har været så venlige at sponsorere produktet til testen her. Dette er virkelig ikke mange penge for at komme i gang med en smart-home løsning, hvis man sammenligner med for eksempel lignende systemer som Philips HUE. Ganske vidst er kvaliteten ikke lige så lækker, men til prisen er den som forventet – funktionaliteten fejler absolut ikke noget.
Tjek Smartery.dk og Homeo kontakten ud som vi her har testet, ved at klikke på banneret herunder, og bliv sendt direkte til deres hjemmeside i en ny fane.
Konklusion
Lad os få rundet testen af Homeo Smart Home Wifi kontakten fra Smartery.dk af. Som nævnt bliver flere og flere produkter smarte, og kan styres enten via telefon eller direkte med stemmen. Hvis du har en ældre enhed der ikke understøtter dette, såsom en lampe, som i mit tilfælde. Kan sådan et produkt gøres smart ganske enkelt og uden den store udgift. Alt du behøver er en enhed som Homeo Smart Home Wifi kontakten som vi har testet her. Til blot 125,- DKK kan det næsten ikke betale sig at lade være, specielt ikke hvis du allerede har smart enheder i hjemmet.
Homeo Smart Home Wifi kontakten er en kompakt lille sag, og selvom byggekvaliteten måske ikke er fantastisk, virker den præcis som forventet og uden nogle problemer. Opsætningen i SmartLife appen er legende let og man er oppe at køre efter få minutter. Med funktioner som timer og nedtælling, kan du selv bestemme hvornår lyset skal tænde/slukke selv uden at have telefonen op af lommen. Hvis du har Amazon Alexa eller Google Home i hjemmet, kan kontakten også styres den vej igennem direkte med stemmen hvilket er genialt og ret imponerende i så billigt et produkt – det virker bare.
Oven i hatten tilbyder Homeo kontakten også forbrugsmåling, således at du både kan se hvor mange watt og volt der trækkes ud af stikkontakten på ethvert givent tidspunkt. Kontakten findes desuden også i to udgaver, både som 10A / 2300 watt samt en større 16A / 3800 watt model som dog koster omkring det dobbelt hos Smartery.dk. Den lille og billige model vi her har kigget på, vil være tilstrækkeligt til langt det meste – og så kan man jo bare købe to kontakter til samme pris som en af de store.
Vi ender på en samlet score på 9/10, samt vores Safe Buy award. Homeo Smart Home Wifi kontakten er et imponerende produkt til prisen, og åbner op for smart-home løsninger på budget for dem som ikke ønsker at kaste alt for mange penge efter det, men stadig ønsker en løsning som virker. Med brugen af SmartLife appen, har du mulighed for at få et hav af forskellige enheder til at snakke sammen, og gøre dit hjem smartere. Tjek Smartery.dk ud for at finde flere lignende og spændende smart-home produkter til netop dit hjem!
Godt
Knap så godt
Score: 9 + Safe Buy award
Giveaway
I samarbejde med Smartery udlodder vi et eksemplar af ovenstående smart-plug. Det eneste du skal gøre er at smide en kommentar herunder i kommentarfeltet.
Vi trækker en vinder den 1 oktober 2020, hvor efter vinderen annonceret i denne artikel.