Philips Hue Tap Dial Switch: Test

Philips Hue Tap Dial Switch
Selv om det er lækkert at kunne styre sit Philips Hue lys fra telefonen, så kan det også være meget lækkert, at have en fysisk knap til at gøre tingene. Philips Hue serien er blevet udvidet med den nye hue Tap Dial Switch, som giver en del flere muligheder end den klassiske knap/fjernbetjening, som vi kender fra Hue serien.

Specifikationer

 • Batteritype: CR - knapbatteri
 • Beskyttelsesklasse: Klasse III
 • Batterier inkluderet: 1 x CR2032
 • Konfigurerbare knapper: 4 buttons and 1 dial
 • Frekvensbånd: 2400 - 2483.5 MHz
 • IP-klassificering: IP20
 • Levetid: 50.000 clicks / 12.000 turns
 • Maks. antal lyskilder pr. kontakt: Ikke relevant
 • Minimum batterilevetid: 2 år
 • Monteringsmuligheder: Fritstående  Væg
 • Vægpladedybde: 6 mm
 • Vægpladehøjde: 80 mm
 • Vægpladebredde: 80 mm

Philips Hue Tap Dial Switch kan fås i en sort og en hvid version. Vi har fået den sorte version til test. En af de centrale opdateringer til Tap Dial Switch, sammenlignet med de eksisterende muligheder i Hue serien er, at der nu er fire knapper, som hver for sig kan sættes op til at styre forskellige rum eller zoner.  


En tur rundt om Philips Hue Tap Dial Switch

Tap Dial Switch ligner en lille puch, specielt når man har den i den sorte version, som vi har fået forbi. Den har en magnetisk baseplade, som kan monteres på væggen. Selve kontaktdelen kan let fjernes og medbringes, lige hvor man har brug for den. Magneterne sidder i selve kontakt delen, så den kan placeret på metal overflader uden behov for basedelen. 

Knapper hue Tap Dial Switch.JPG

Der er i alt fire knapper og en drejekontakt yderkanten af enheden. 

Materialerne og byggekvaliteten føles generelt lækker på Tap Dial Switch. Det er naturligvis i Hue softwaren at funktionaliteten ligger gemt, så den springer vi straks videre til. 


Software

Som med de fleste Philips Hue produkter, ligger magien i software delen af oplevelsen. Det er her man skal sætte tingene op, og hvor man kan tilpasse tingene, så de passer til netop ens eget brugsmønster. 

Det tager ikke lang tid at tilføje Hue Tap Dial Switch til et eksisterende Hue setup. Det hele foregår naturligvis igennem Hue app'en, hvor man skal vælge at tilføje nyt tilbehør. Det er en let og intuitiv process, som man guides igennem af app’en. 

Hue Tap Dial opsætning.jpg

Når tilføjelsen er på plads kommer vi til det sjove, som er opsætningen af funktionerne på de fire knapper og drejekontakten. 

Hver af de fire knapper kan indstilles til at påvirke forskellige rum eller zoner i dit Hue Setup. Når rum eller zone er valgt, kan knapperne sætte op til på et tryk enten at tænde en specifik lysscene, vælge imellem op til fem forskellige scener eller vælge lys baseret på tiden på dagen. Endeligt slukker et langt tryk for alt lys i den valgte zone eller rum.

Tidsindstilling hue Tap Dial Switch.jpg

Drejekontakten kan bruges til at skrue op for eller dæmpe lyset, i det rum eller den zone, som du har tildelt den. Her kan man også specificere, om du skal kunne dæmpe helt til slukket eller blot til minimumsbelysning, samt hvad der skal ske hvis dit lys er slukket.

De kombinationsmuligheder giver et utroligt bredt udvalg af muligheder. Samlet set kan der indstilles mere en 20 forskellige kommandoer på en enkelt Tasp Dial Switch.


Testen

Jeg har under min test tilføjet Hue Tap Dial Switch til mit kombinerede studie, kontor og gamingrum. Det er et stort rum, som er rigtigt godt til en Tap Dial Switch, da rummet har flere zoner, hvor det er praktisk at kunne styre lyset uafhængigt af hinanden. 

Løsningen har tidligere været at have flere Hue Dimmer Switches, som hver styrede deres egen zone. 

Hue App Hue Tap Dial Switch.jpg

Det har jeg nu kunne reducere til en enkelt Tap Dial Switch, som er sat op til at hver knap styrer en separat zone. 

Det har gjort tingene betydeligt lettere og overskueligt. Man skal blot lige lære, hvilken knap der styrer hvilket område, men det var hurtigt på plads. 

Andre scenarier, hvor jeg kunne se en Tap Dial Switch komme til sin ret, var hvis man ville have en central knap ved hoveddøren eller i soveværelset, hvorfra man kunne styre resten af huset. Så kunne man hurtigt slukke eller tænde lyset, når man kom hjem eller tog afsted eller når man stod op/gik i seng. 


Pris

I skrivende stund, er den billigste pris jeg kan finde Hue Tap Dial Switchen til online 330 kroner på tilbud. Normalprisen ligger på 379 kroner. Det er en god tand mere end den normale Hue Dimmer Switch, som kan findes til omkring 150 kroner. 

Jeg vil dog sige, at det er prisen værd taget i betragtning, at den enkelt Hue Tap Dial Switch kan erstatte op til fire af de almindelige Dimmer Switches. 


Konklusion

Hue Tap Dial Switch er en rigtigt lækker tilføjelse til Philips Hue familien. Den er smækfuld af praktisk funktionalitet. 

Det kommer naturligvis mest til sin ret, hvis man har et ret omfattende Philips Hue setup i forvejen. 

Philips Hue Tap Dial Switch vægplade

Muligheden for at kunne styre flere rum eller zoner samlet et sted er utrolig lækkert at have med. Der er masser at god og dyb funktionalitet i Hue app’en, men til hverdag er det bare utroligt lækkert at kunne styre sit smart home lys, uden nødvendigvis at skulle have sin telefon op af lommen og finde en app frem. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en great product award for et produkt, som er med til at forbedre funktionaliteten betydeligt, hvis man har et udbygget Philips Hue setup. 


Godt: 

 • Masser af god funktionalitet
 • Let opsætning


Skidt: 

 • Intet nævneværdigt 


Vores partnere