Tedee Smartlock: Test

things smarthome internet key cylinder app smartlock IoT digital door Tedee of lock digital
Selvom vi tit kigger på hardware, sker det, at vi til tider kigger på nogle andre gadgets. I dag er et af de tilfælde, hvor vi skal kigge på noget andet end det sædvanlige. Vi skal nemlig kigge på Tedee Smart Lock – en måde at forbinde låsen på hoveddøren til resten af dit smarte hjem. Tedee Smart Lock gør det muligt at styre din lås, selv når du ikke er hjemme og måske har glemt at låse døren.

Tedee er et udspil fra to virksomheder. Gerda er en virksomhed med mere end 30 års erfaring i sikkerhed og præcision inden for mekanikbranchen. Predica er en software virksomhed som har haft et langt samarbejde med Microsoft. Sammen har de skabt et produkt, som giver dig både sikkerhed og bekvemmelighed. 


Inden vi går videre med Tedee, skal vi selvfølgelig have kigget på nogle features omkring den smarte lås til din dør.  

Features Tedee

 • Unlocking the lock with a smartphone
 • Remote key sharing
 • Auto – Unlock feature
 • Notifications
 • Closing the lock with a button
 • Unlocking the lock with apple Watch
 • “Pressing” the door handle
 • Auto – Lock feature
 • Remote control of the lock status
 • Event log
 • 3 user access levels
  • Owner
  • Administrator
  • User
 • Rechargeable battery – 6 months on single charge


Rundt om Tedee

Vi er blevet forsynet med et helt sæt, som er beregnet til nordiske låse. Med dette sæt har du altså til at kunne udskifte din eksisterende lås. Det som kommer med er selve Tedee låsen, bridge og til sidst den nordiske adapter til at få den til at fungere sammen med dørens eksisterende lås. 

lock app smartlock of digital key things cylinder door digital Tedee internet IoT smarthome.jpg

Når vi får det hele ud, kan det i første omgang godt se lidt overvældende ud. Vi står nemlig med rigtig mange ting, som vi skal tage stilling til. Det er selvfølgelig afhængigt af din eksisterende lås, som afgør hvor mange af de ekstra ting som skal bruges. 

digital smartlock Tedee cylinder digital internet of things smarthome key lock app IoT door.jpg

Starter vi med at kigge på selve låsen, er det en stor klods, hvor selve designet er meget stilrent med sølv og hvid. For enden har vi navnet Tedee stående med en lille LED for enden af navnet. På siden er der en lille micro-USB indgang, som skal bruges til at oplade din lås. 

things door smarthome digital key of lock digital Tedee smartlock app cylinder IoT internet.jpg

Bridgen, er også i hvid, med teksten Tedee. Her er der også en micro-USB indgang, den skal bruges til at forbinde bridgen med en ledning og til strømstik. Det er også muligt at gøre brug af adapteren, til at tilslutte direkte til bagsiden af bridgen og ind i strømstikket. 

app internet of lock smartlock door cylinder digital key smarthome IoT things digital Tedee.jpg

key smartlock IoT things digital app internet Tedee door cylinder of lock digital smarthome.jpg

Når vi har med en lås at gøre, skal der selvfølgelig også ændres nogle ting på døren for at få din Tedee monteret. Til det har vi fået den nordiske adapter for at kunne skifte ud. Der er ikke så meget at sige til det, andet end at vi selvfølgelig skal have monteret og videre til app’en. 

IoT internet things cylinder lock smartlock digital smarthome digital app key Tedee of door.jpgSoftware

Først og fremmest skal du have hentet Tedee appen. Du kan bruge linket herunder til at hente appen til både android og iOS. 

Tedee Google play

Tedee Apple store

Vi skal have lavet en bruger. Når du har indtastet din mail, vil der komme en kode til din mail, som du indtaster i appen, også er du i gang. Du skal udfylde ”Display” navn, som vi kommer tilbage til, og så skal du have lavet en kode. 

smartlock digital lock smarthome door things of digital internet cylinder app Tedee key IoT.jpg 

Når du er kommet ind, skal du have tilføjet enhederne. Sammen med pakkerne kommer der to manualer til både Tedee låsen og Tedee bridgen. På bagsiden er der en QR-

kode, som tilknytter din app til begge produkter.

internet lock key smartlock door Tedee things IoT digital of smarthome cylinder app digital.jpgUnder oprettelsen, skal du starte med at tilføje Tedee låsen. Bridgen kan ikke tilføjes, før den har en lås at blive tilknyttet til med det samme. Begge ting blev tilføjet på under fem minutter.

Bridgen giver mulighed for at få låsen tilknyttet WiFi, og det er derfor muligt at styre låsen på afstand. Uden bridgen gør den brug af bluetooth, og skal derfor være inde for bluetooth afstand for at kunne virke. 

cylinder internet key digital Tedee IoT lock of app smarthome digital door smartlock things.jpg

Når begge enheder er tilknyttet, skal vi have kalibreret låsen til døren. App’en følger dig igennem de skridt du skal tage for at kalibrere, og det giver Tedee 2 positioner, som den forholder sig til. Det gør også din Tedee er ligeglad, hvis den er blevet rykket til en anden position, den kan sagtens finde tilbage til låst og oplåst tilstand. 

app internet IoT smarthome digital of Tedee door smartlock lock things key digital cylinder.jpg

app internet smarthome of digital things IoT digital cylinder lock Tedee key smartlock door.jpg


Testen – Brugen og komfort

Jeg har selvfølgelig fået brugt Tedee i noget tid. Jeg vil derfor prøve at beskrive mine oplevelser med denne smart enhed, som giver dig mere kontrol over hoveddøren. 

Det er en sjov feature at kunne styre låsen via sin telefon. Nogle af de fordele som jeg ser med dette, er også muligheden for at kunne tilføje familiemedlemmer til dit system, så du ikke behøver at have en masse ekstra nøgler, men de kan tilføjes til app’en og blive tildelt gæstebruger, hvor de enten kan have fjernadgang eller skal være ved døren for at låse den op.

internet lock Tedee cylinder digital key digital things smartlock app IoT of smarthome door.jpg

Jeg var selvfølgelig lidt skeptisk omkring funktionen over afstand, men det blev testet hvor døren låste over fjernadgang. Hele opsætning og brugen af Tedee har været utrolig nem og lige til, de har lavet en app med en masse små funktioner, men også gjort det lige til at arbejde med. 

Til testen sendte Tedee også to sider omkring sikkerheden på deres smart enhed. Der er selvfølgelig en bekymring omkring at gøre brug af noget, som er tilknyttet internettet, hvor man vil forvente sit hjem bliver mere sårbart for potentielle hackere og andre som kan tilgå dit hjem. Tedee har dog allerede taget stilling til disse ting, og ifølge dem sender telefonen et krypteret signal, som ændrer sig hver gang til låsen. Det betyder også hvis en udefrakommende skulle opfange signalet og vil prøve at bruge det på døren igen, vil låsen ikke reagere.

internet Tedee lock of digital things key smartlock door IoT cylinder smarthome digital app.jpgHvis internettet skulle gå ned, så er du stadig forsynet med muligheden for at kunne åbne døren med den gammeldags nøgle, eller bluetooth forbindelsen. Det må derfor siges at fordi du vælger at gøre dit hjem mere smart, betyder det ikke at det behøver blive mere sårbart. 

Som tidligere nævnt skulle du som bruger have et display navn under oprettelse. Display navnet giver muligheden for at følge hvem som har låst eller oplåst døren. Det er muligt at følge historikken på dørens brug. Det er dog ikke muligt at få den data, hvis nettet er nede, da bridgen så ikke kan indsamle. 

Hvad angår batteritiden skulle det, ifølge Tedee selv, holde omkring seks måneder. Da jeg selvfølgelig ikke har haft testet i så lang tid, kan jeg ikke komme med nogle indsigelser mod dette. Jeg har dog haft den slået til et par dage, hvor jeg kan se den har haft brugt omkring 2% strøm. Den er måske også blevet brugt lidt ekstra for at teste systemet af, og hvis man fjerner 80% af de gange den er blevet låst og oplåst, så har vi nok nærmere det korrekte billede af normalt brug.

Det er jo en test, og vi kan næsten altid finde noget som bringer et produkt lidt ned. I dette tilfælde så er det lyden når Tedee bliver låst, eller den låses op. Det lyder simpelthen som om døren brækker sig, den mekaniske del omkring den er ikke ligefrem lydløs, og det kan tydeligt høres når den drejer.      

things smarthome internet key cylinder app smartlock IoT digital door Tedee of lock digital.png


Pris

Tedee har sendt os en lang prisliste med forskellige kombinationer af deres produkt. Det sæt som vi har modtaget til test, med lås, nordisk adapter og bridge har dags dato 08/12-2020 en pris på 2894,- DKK. Dette er selvfølgelig en høj pris for en gadget, som kun giver dig muligheden for at låse døren via telefonen. 

of smarthome key digital things door lock IoT digital cylinder internet app Tedee smartlock.png


Du kan læse mere om Tedee ved at trykke på banneret. 


Konklusion

Vi er selvfølgelig kommet til slutningen af testen. Først og fremmest er det altid sjovt at få lidt anderledes ting ind til test, Tedee har heller ikke været en undtagelse for det. Selve funktionen omkring Tedee kan jeg ikke sætte en finger på, hele opsætningen har været nem og lige til, og når det er oppe at køre, fortsætter softwaren med at være nem og brugervenlig.   

Tedee kommer med en sikkerhed omkring at dine signaler er krypteret igennem app’en og til din lås, hvilket må siges at være en rigtig god ting, specielt når vi taler smart enheder til hjemmet. Muligheden for at bruge både din normale nøgle, bluetooth og WiFi gør også bare, at du heller ikke står i problemer, hvis dit internet pludselig er nede. Tedee har derfor sikret dig rigtig godt, ved at sørge for at alle ting kan bruges. 

Det skaber også meget værdi til hjemmet, hvor det er muligt at tildele gæste profiler, som både kan sættes permanent, men også midlertidigt. Så hvis du skal ud og rejse, så har du mulighed for at tildele naboen adgang til dit hjem, så de kan vande blomster uden at du behøver at give en nøgle. Det er også slut med, om man nu huskede at låse døren, mens du er på vej til den anden ende af landet, det er hurtigt ind på app’en og få låst døren, hvis du glemte det.

Når prisen alligevel rammer tæt på 3000 kroner, syntes jeg dog godt produktet kunne have været mere ”lækkert”. Det er dog ikke design jeg tænker på her, da jeg syntes designet er flot, men den er dog lidt klodset at se på, i forhold til andre tilsvarende produkter. Ydermere synes jeg, at selve den ”larm” som kommer når den drejer, kunne Tedee godt have haft fokus på. Når prisen er så høj, så forventer man også noget som bare er fuldendt, og her syntes jeg Tedee mangler lidt for at være komplet. 

Tedee ender med en score på 8/10 og med great product award. Det er ingen tvivl om, at det er fremtidens lås, vi har med at gøre, og jeg tror, at vi kommer til at se endnu flere af denne slags i fremtiden. Det giver en hel anden frihed til hjemmet, og når vi alligevel tilslutter endnu flere enheder til vores WiFi, hvorfor så ikke også låsen til vores hoveddør? Tedee skal belønnes for den brugervenlighed omkring hele opsætningen, lige fra at installere låsen til den software som styrer det hele. Når vi så kigger på prisen, larmen under brug og at den er lidt klodset, er det også derfor de ikke ender med at løbe med en højere score. Jeg kan dog sige, at jeg glæder mig allerede til deres næste version, som måske kommer disse punkter til livs.

Pros

 • Nem at installere
 • Brugervenlig software
 • Understøtter bluetooth og Wifi
 • Mulighed for at tildele gæste profil
 • Kan se historik
 • Flot design

Cons

 • Prisen
 • Larmen ved brug
 • Klodset at se på