Sådan forudbestilles PS5: Dato, pris og leaks

ps5-teaser-topimg
Vi nærmer os tidspunktet, hvor det bliver muligt at forudbestille PS5. Selvom PS5 design, specifikationer og dertilhørende spil er blevet afsløret, er informationerne om forudbestilling og priser stadig ikke officielt afsløret. Hvad vi dog ved er, at Sonys PS5 kommer "Holiday 2020". PS5 vil få konkurrence i form af Xbox Series X, der rygtes at sælges under PS5. Derfor tvinges Sony til at tænke strategisk, når det kommer til prissætningen af PS5.


Hvor meget koster PS5?

Vi havde håbet på, at Sony kunne løfte lidt af sløret for prisen på PS5 under deres 11. juni event, men vi blev slemt skuffet. Rygtebørsen bimler og bamler, og priser omkring $ 500, er nævnt mange gange på tværs af udenlandske medier. Der er stadig mange ubesvaret spørgsmål

Prissættes PS5 til $ 500, vil det være samme niveau, som lanceringsprisen på Xbox, og en skærende pris sammenlignet med PS4's lanceringspris på $ 400. Det giver også stof til eftertanke, da Microsoft forudses at prissætte deres Xbox Series X til $ 100 under PS5.

Sony PlayStation 5 design.jpg

En lækket pris på Amazon UK omtaler prisen på PS5 til $ 760, hvilket gør PS5 til en MEGET dyr konsol. Efterfølgende sendte Amazon et statement ud, der forklarede prisen var en fejl, og var henvendt som en ”dummy price” til et ”dummy-produkt”

PS5 pris amazon image credit Sony.jpg

Få dage efter udsendte Play-Asia PS5 til forudbestilling til, sjovt nok, næsten matchende pris på $ 699 $, som dog hurtigt blev taget af igen.

Selvom disse priser sandsynligvis er placeholders, har de helt sikkert sat tankerne i gang hos fans. Bliver prisen holdt nede for at matche Xbox Series X, eller bliver PS5 rent faktisk dyrere end sin forgænger.

Ud over listeprisen for PS5, vil Sony også sende en digital version af konsollen på markedet, der dropper Blu-ray-drevet til en formodentlig lavere pris på konsollen. Meget tyder dog på, at dette ikke sænker prisen markant på PS5-konsollen uden Blu-ray-drevet.

I et interview med BBC, forklarede Jim Ryan, Sonys præsident, at PS5-konsollen har til formål, at kunne tilbyde fans en billigere konsol. ”Many of our consumers are purchasing solely digitally these days....We thought that we would do what we typically try and do, and just offer choice.”QjWZevdvUemHUVYNmwmZRA-650-80.jpg.webp
Image credit: Sony


Forudbestillinger af PS5: Hvornår kan jeg købe en PS5?

På samme niveau som prisen, er der ikke nogen officielle udmeldinger om en forudbestillingsdato for PS5. Og i modsætning til Xbox Series X, er der endnu ikke frigivet en pre-order holding side til Sonys næste generations konsol. Det officielle PS5 site giver dig mulighed for at tilmelde dig e-mail-notifikationer på konsollen, men der er ikke nævnt kommende forudbestillinger endnu.

Sony forventes at have begrænset lager af PS5 konsoller klar til salg ved lanceringen, end vi så med PS4. Samler vi alle rygter og leaks i en konklusion, vil vores gæt omkring en dato for forudbestilling af PS5 lyde på august og september.

 
Læste du også:

PS5: Spiltitler annonceret indtil videre